ΑΡΗΣ

Αούστρια Βιέννης-Άρης 1-1

Αούστρια Βιέννης-Άρης 1-1
INTIME SPORTS

Πανάξια πρόκριση στους ομίλους του Europa League πήρε μέσα στην Αυστρία ο Άρης του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την Αούστρια Βιέννης. Σκόρερ και πάλι ο Κάρλος Ρουίς, όπως και στο νικητήριο 1-0 του "Κλεάνθης Βικελίδης" (video).

Ένας άριστα διαβασμένος και στημένος στον αγωνιστικό χώρο Άρης πήρε με το... σπαθί του το εισιτήριο για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με τους "κίτρινους" να υπερασπίζονται αποτελεσματικά το υπέρ τους 1-0 από το πρώτο ματς στην Ελλάδα και να φεύγουν αήττητοι από την Αυστρία με σκορ 1-1, προσθέτοντας μάλιστα έναν πολύτιμο βαθμό στο σακούλι των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης.

Σε αντίθεση με το πρώτο ματς όπου είχαν αιφνιδιαστεί από την Αούστρια και συνάντησαν μεγάλες δυσκολίες στο πρώτο μέρος, αυτή τη φορά η ομάδα του Κούπερ ήταν συμπαγής στην άμυνα, και με συνεχή πίεση στη μεσαία γραμμή δεν αφησε τους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους.

Πέρα από ένα δοκάρι στο 30' η ελληνική ομάδα δεν καρδιοχτύπησε καμία άλλη φορά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ με όπλα την ταχύτητα του Κάλβο και την εκτελεστική δεινότητα του Ρουίς σκόραρε στο 41' για να βάλει από νωρίς βάσεις πρόκρισης.

Οι Αυστριακοί προσπάθησαν να μην πέσουν αμαχητί και στο 56' ισοφάρισαν ύστερα από ένα δεκάλεπτο κατοχής μπάλας και μεγάλης πίεσης, όμως οι παίκτες του Κούπερ δεν πανικοβλήθηκαν ούτε για μία στιγμή...

Αντίθετα, με ψυχραιμία στο παιχνίδι τους και καλή κυκλοφορία της μπάλας πέτυχαν να διατηρήσουν το 1-1 με σχετική ευκολία και να πανηγυρίσουν μαζί με περισσότερους από 1500 φίλους τους μία σπουδαία πρόκριση, τόσο από πλευράς πρεστίζ όσο και από οικονομικής άποψης (θα μπουν πάνω από 5.000.000 ευρώ στα ταμεία του συλλόγου).

Αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το πρώτο ματς

O Έκτορ Ραούλ Κούπερ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2. Κάτω από την εστία κάθησε ο Σηφάκης, οι Νέτο και Μίσελ τοποθετήθηκαν στο δεξί και στο αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ οι Γκιάρο και Λαζαρίδης συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Οι Ναφτί και Τόχα ήταν οι δύο παίκτες στον άξονα, ο Κάλβο ήταν ο αριστερός χαφ-εξτρέμ έχοντας στο απέναντι άκρο τον Χαβίτο, ενώ Κόκε και Ρουίς ήταν το ζευγάρι στην γραμμή κρούσης.

Σε σχέση δηλαδή με το πρώτο ματς: ο Λαζαρίδης πήρε τη θέση του Οριόλ, ο Κάλβο ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και επέστρεψε στο αρχικό σχήμα αντί του Τσεσνάουσκις ενώ ο σκόρερ του "χρυσού" γκολ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" Κάρλος Ρουίς, προτιμήθηκε αντί του Τσέζαρεκ.

Οι Αυστριακοί μπήκαν δυναμικά στο ματς και μόλις στο 2ο λεπτό απείλησαν με το διαγώνιο σουτ του Λιντλ που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σηφάκη, όμως η συνέχεια βρήκε τον Άρη απόλυτα... προετοιμασμένο απέναντι στις προσπάθειες των γηπεδούχων να διασπάσουν την αμυντική του γραμμή.

Οι "φωνές" του Έκτορ Ραούλ Κούπερ για έντονο πρέσινγκ μπροστά από τη σέντρα και μικρή απόσταση μεταξύ των γραμμών έπιασαν τόπο, με τους "κίτρινους" να παρουσιάζονται εξαιρετικά συμπαγείς στην άμυνα και ταυτόχρονα να κυκλοφορούν αρκετά καλά τη μπάλα, μή αφήνοντας την Αούστρια να επιβάλλει το δικό της ρυθμό.

Με τη συμπλήρωση του 20αλέπτου ο Άρης έγινε μάλιστα για πρώτη φορά επικίνδυνος: ο Κόκε βγήκε από τα δεξιά και έβγαλε χαμηλή παράλληλη μπαλιά προς την εστία του τέρματος του Λίντνερ, με τον Χαβίτο όμως να πηγαίνει καθυστερημένα προς την πορεία της μπάλας και έτσι να χάνεται η ευκαιρία για την ελληνική ομάδα.

Ο Γιουν πέταξε δύο ευκαιρίες...
Δύο λεπτά αργότερα, ο Μιχάλης Σηφάκης στάθηκε τυχερός καθώς μετά την απόκρουσή του με γροθιές (σε εκτέλεση φάουλ) είδε τον Γιουν να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 27' ο Νέτο είχε καλό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής που κατέληξε στην αγκαλιά του Λίντνερ.

Το πρώτο ημίωρο πέρασε με τον Άρη να στέκεται εξαιρετικά και να μην αφήνει χώρους δράσης στους αντιπάλους του, χάρη στις πολύ καλές τοποθετήσεις των παικτών του στο γήπεδο, όμως στο 30' θα μπορούσε από το... πουθενά να βρεθεί πίσω στο σκορ.

Σε γύρισμα που έγινε από τα δεξιά ο Γιουν βρέθηκε αφύλακτος στην "καρδιά" της άμυνας του Άρη και με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σηφάκη. Μετά από αυτή τη φάση, ο Άρης έφερε πάλι το παιχνίδι στα μέτρα του, και στο 42' "χτύπησε" τους Αυστριακούς μέσα από μία άριστα ξεδιπλωμένη αντεπίθεση.

... και ο "δολοφόνος" Ρουίς δεν συγχώρεσε

Ο Κάλβο ξεχύθηκε ταχύτατα στην κόντρα "τραβώντας" πάνω του τους αμυντικούς, την κατάλληλη στιγμή πέρασε έξυπνη κάθετη μπαλιά για τον Ρουίς που ακολουθούσε, και ο φορ από τη Γουατεμάλα με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1 φέρνοντας την ομάδα του αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Η Αούστρια κυνηγούσε πλέον το θαύμα των τριών τερμάτων μέσα σε 45 λεπτά για να "κλέψει" την πρόκριση από τον Άρη, και έτσι μπήκε στο δεύτερο μέρος πιο επιθετική, με τη διάθεση να τα παίξει "όλα για όλα".

Στο 53' ο Σηφάκης "κατέβασε τα ρολά", αποκρούοντας στην ίδια φάση αρχικά το σουτ του Γιουν και στη συνέχεια δύσκολη κεφαλιά του Μαργκράιτερ, όμως στο 56' η επιθετική έξαρση των γηπεδούχων στο ξεκίνημα της επανάληψης καρποφόρησε: ο Λινζ πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε ωραία προσποίηση, και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Σηφάκη για το 1-1.

Το γκολ αυτό όμως λειτούργησε μάλλον...ευεργετικά για τους παίκτες του Άρη, καθώς έπαψαν να κλείνονται στα καρέ τους και βγήκαν μπροστά, με αποτέλεσμα να ισορροπήσουν απόλυτα το παιχνίδι αλλά και να το "παγώνουν" όποτε έκριναν σκόπιμο.

" Λίγοι" οι Αυστριακοί παρά το 1-1, άξια στους ομίλους ο Άρης
Στο 62' ο Ρουίς είχε ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή (θέση δεξιά) που έφυγε άουτ, ενώ στο 70' ο ίδιος παίκτης "έστρωσε" τη μπάλα για τον Χαβίτο, με το σουτ να αναγκάζει τον Λίντνερ σε δύσκολη επέμβαση.

Οι Αυστριακοί είχαν βραχυκυκλώσει απέναντι στην καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη των "κιτρίνων" και αδυνατούσαν να "τρυπήσουν" την άμυνα έχοντας κάτω τη μπάλα, ενώ ευτύχημα για τον Άρη είναι ότι ο Σηφάκης δήλωνε "παρών" όποτε χρειαζόταν.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στο 80', με τους παίκτες του Άρη να απομακρύνουν με κεφαλιά και τον Ντράγκοβιτς να πιάνει μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής, για να διώξει σωτήρια σε κόρνερ ο Έλληνας κίπερ.

Στα τελευταία δέκα λεπτά μέχρι το 90' αλλά και στα πέντε των καθυστερήσεων, η Αούστρια είχε "παραδώσει πνεύμα" και δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα ούτε καν για ένα γκολ, με τους "κίτρινους" του Κούπερ να είναι συγκεντρωμένοι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και με τεράστια αυτοπεποίθηση να φτάνουν σε έναν μεγάλο θρίαμβο στο φινάλε.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αούστρια Βιέννης (Καρλ Ντάξμπαχερ):
Λίντνερ, Τρογιάνσκι (62' Στάνκοβιτς), Μαργκράιτερ, Ντράγκοβιτς, Χλίνκα, Κλάιν, Λινζ, Γιουν, Λιντλ (46' Σουμάχερ), Μπάουγκμαρτλινγκερ, Σούτνερ (74' Λέοβατς)

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Ναφτί, Κάλβο (57' Τσεσνάουσκις), Τόχα (55' Πρίττας), Κόκε, Ρουίς (74' Τσέζαρεκ), Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης

Διαιτητής: Ντάνιελ Στάλμαρ (Σουηδία)

Γήπεδο: "Φραντς Χορ"

Γκολ: Λινζ (56') / Ρουίς (42')

Κίτρινες κάρτες: Τόχα (34'), Νέτο (57'), Πρίττας (79'), Γκιάρο (85'), Τσέζαρεκ (86')

Κόκκινες κάρτες: -

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ