ΑΡΗΣ

Άρης-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

Άρης-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0
INTIME SPORTS

Ο Άρης πέτυχε μια τεράστια νίκη και υποχρεώσε την υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης, Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρώτη της ήττα (1-0). Μαγική ατμόσφαιρα στις εξέδρες, μαγική πρεμιέρα για τους Θεσσαλονικείς.

Οι "κιτρινόμαυροι" ήταν καλύτεροι καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα και έκαναν την περσινή κάτοχο του Europa League να μοιάζει με... ομάδα Β' Εθνικής. Κι αυτό πραγματικά ήταν κατόρθωμα του Άρη και όχι αποτέλεσμα κακής εμφάνισης των "ροχιμπλάνκος".

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με πάθος έχοντας και την ώθηση του μοναδικού κόσμου τους, δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου από τον Ντιέγκο Φορλάν και τους συμπαίκτες του και έβγαλαν το πρώτο ημίχρονο ατσαλάκωτοι...

Όλα έδειχναν πως με παρόμοια εμφάνιση και στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Κούπερ θα πετύχαιναν το γκολ, όπως και έγινε! Στο 59' ο Χαβίτο με ασύλληπτο σουτ νίκησε τον Ντε Χέα και το "Κλεάνθης Βικελίδης" πήρε φωτιά...

Από 'κει και πέρα οι γηπεδούχοι δέχτηκαν μια πίεση, όμως το μάτι τους γυάλιζε και τίποτα δεν ήταν ικανό να τους κλέψει αυτή τη τεράστια νίκη και συνάμα την χαρά για το απίστευτο ξεκίνημα.

Αυτή η νίκη δεν ήταν ένα απλό τρίποντο για τον Άρη, αλλά κάτι παραπάνω... Μιλάμε για την υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης που φέτος είχε το απόλυτο.

Και φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο μαεστρικό κοουτσάρισμα του Έκτορ Ραούλ Κουπερ, ο οποίος παρέδωσε μαθήματα στον νεαρότερο και πιο άπειρο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες.

Γήπεδο:
"Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής:
Μαρκ Κλάτενμπεργκ
Βοηθοί: Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον, Τζέικ Κόλιν
Τέταρτος: Λει Πρόμπερτ
Βοηθοί περιοχής: Κέβιν Φρεντ, Μάικλ Όλιβερ

Γκολ: 59' Χαβίτο

Κίτρινες κάρτες: 45' Πρίττας, 90+3' Βανγκελί / 39' Μέριδα, 43' Ραούλ Γκαρσία, 47' Αντόνιο Λόπεθ, 76' Σιμάο

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις των ομάδων

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ):
Σηφάκης, Μισέλ, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Μενδρινός, Πρίττας, Φατί, Χαβίτο, Κόκε, Ρουίς (92' Κασναφέρης).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντε Γκέα, Αντόνιο Λόπεθ, Γκοντίν, Άλβαρο Ντομίνγκεθ, Ραούλ Γκαρσία (46' Ντιέγκο), Καμάτσο (77' Μάριο Σουάρεθ), Σιμάο, Τιάγκο, Μέριδα (60' Ρέγιες), Φορλάν.

Κούπερ VS Φλόρες


Με το αγαπημένο του σύστημα 4-4-2 παρέταξε τον Άρη, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Την "κιτρινόμαυρη" εστία υπερασπίστηκε ο Μιχάλης Σηφάκης, σέντερ μπακ ήταν οι Ρονάλντο Γκιάρο και Λαζαρίδης, αριστερά ήταν Μισέλ και δεξιά ο Βανγκέλι. Αμυντικά χαφ ήταν οι Φατί και Πρίττας, δεξιά έπαιξε ο Χαβίτο, αριστερά ο Μενδρινός και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κόκε μαζί με τον Ρουίς.

Από την άλλη πλευρά, ο Κίκε Φλόρες, προτίμησε το 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ντε Χέα, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Γκοντίν και Αλβάρο Ντομίνγκεθ, αριστερό μπακ ήταν ο Αντόνιο Λόπεθ και δεξιά ο Βαλέρα. Κόφτες έπαιξαν οι Καμάτσο και Ραούλ Γκαρσία, στην τριάδα μπροστά ήταν οι Μέριδα (δεξιά), Σιμάο (αριστερά), Τιάγκο (κέντρο), ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ντιέγκο Φορλάν.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με την ώθηση του κόσμου του που δημιούργησε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μάλιστα στο 3ο λεπτό, όταν ο Ρούις τροφοδότησε με κεφαλιά τον Χαβίτο και εκείνος αφού μπήκε στην μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντε Χέα.

Ο Άρης το αφεντικό, αλλά χωρίς ουσία

Η φάση του Ισπανού ήταν η... αφορμή για να ξεσηκωθεί ακόμη περισσότερο το κοινό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και η Ατλέτικο Μαδρίτης να μοιάζει χαμένη ή για την ακρίβεια κοιμισμένη.

Το θετικό για τους "κιτρινόμαυρους" ήταν πως δεν έμειναν στην πρώτη ευκαιρία αλλά συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και τα επόμενα λεπτά είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού.

Οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, κατάφεραν να κερδίσουν την μάχη του κέντρου και πατούσαν συχνά-πυκνά την αντίπαλη περιοχή, σε αντίθεση με τους "ροχιμπλάνκος" που άφησαν ξεκούραστο τον Μιχάλη Σηφάκη.

Παρόλα αυτά χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να απειλήσει ο Άρης την εστία του Ντε Χέα. Συγκεκριμένα, στο 18' ο Μενδρινός εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ, ο Λαζαρίδης κέρδισε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατάληξε άουτ.

Κάπως έτσι πέρασε το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, με τους "κιτρινόμαυρους" να έχουν τα ηνία και το πάνω χέρι, έστω κι αν το σκορ παρέμεινε στο 0-0.

Όταν ξύπνησε η Ατλέτικο...


Στο 24' ήταν σειρά της Ατλέτικο Μαδρίτης να κάνει για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στην μεγάλη περιοχή του Άρη. Ο Φορλάν έκανε το πρώτο σουτ για την ομάδα του, όμως η μπάλα πέρασε τελικά άουτ.

Από 'κει και πέρα, οι παίκτες του Κίκε Φλόρες έδειχναν να συνέρχονται από τον... λήθαργο και σιγά σιγά ανέβασαν ρυθμό, δίχως όμως να απειλούν ιδιαίτερη την εστία του Μιχάλη Σηφάκη.

Στο 31' ο Ρουίς κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα, όμως το 0-0 παρέμεινε αφού ο διαιτητής είχε δώσει φάουλ, όταν ο άσος από την Γουατεμάλα κατέβασε την μπάλα με το χέρι.

Αυτή ήταν και η τελευταία επίσκεψη των γηπεδούχων στην αντίπαλη εστία για το πρώτο μέρος, αν εξαιρέσουμε μια κεφαλιά του Ρουίς στο 43' που κατέληξε πολύ άουτ.

Βέβαια και η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν τα πήγε καλύτερα, αφού μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο ημίχρονο το μόνο που έκανε, ήταν ένα μακρινό σουτ του Φορλάν στο 41'.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν φουριόζοι και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον Άρη, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο νεοεισελθών Ντιέγκο μπήκε στην περιοχή, όμως η προσπάθειά του δεν ανησύχησε ούτε τον Σηφάκη, ούτε κάποιον άλλον "κιτρινόμαυρο".

Η απάντηση των παικτών του Κούπερ ήταν άμεση και στο 50' ο Κόκε προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, όμως ο Ρουίς στην προσπάθεια του να πάρει την κεφαλιά, έδιωξε τελικά την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και δύο λεπτά αργότερα (52') ο Φατί έριξε ένα σουτ-κεραυνό αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα.

Ο εκτελεστής Χαβίτο αποκατέστησε την τάξη (1-0)


Οι παίκτες του Άρη είχαν πατήσει τέρμα γκάζι και το γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Για την ακρίβεια χρειάστηκαν 59 λεπτά για τους γηπεδούχους και συγκεκριμένα τον Χαβίτο προκειμένου να σκοράρει και να βάλει φωτιά στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ο φορμαρισμένος Ισπανός σταμάτησε ωραία την μπάλα και με τρομερό σουτ νίκησε τον Ντε Χέα, βάζοντας τον Άρη μπροστά στο σκορ και τους οπαδούς του στον έβδομο ουρανό. Αν σκεφτεί κανείς πως την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ από την Μπριζ, καταλαβαίνετε πως η χαρά για τους φίλους του Άρη ήταν διπλή...

Παρά το γκολ πάντως, οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω, δεν έριξαν στροφές και το πιο σημαντικό είναι πως δεν φοβήθηκαν την... αντεπίθεση της Ατλέτικο Μαδρίτης. Και γιατί να φοβηθούν; Σουτ σαν του Τιάγκο στο 64' δεν ήταν ικανά να απειλήσουν την "κιτρινόμαυρη" εστία.

Μόνο Άρης!


Στο 70' μάλιστα, ο Άρης θα μπορούσε να είχε καθαρίσει τη νίκη και να τελειώσει το ματς μια ώρα αρχίτερα, όμως οι "ροχιμπλάνκος" αποδείχθηκαν ιδιαίτερα τυχεροί. Το σουτ του Κόκε χτύπησε στο δοκάρι, ενώ αυτό του Ρουί έδιωξε σωτήρια ο Μαδέρα.

Τα λεπτά περνούσαν και όπως ήταν φυσικό, οι Ισπανοί έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να μην φύγουν ηττημένοι από το "Κλεάνθης Βικελίδης".

Κάπως έτσι, στο 79' χάθηκε μια διπλή ευκαιρία για τους "ροχιμπλάνκος" όταν ο Σηφάκης αρχικά έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Ντιέγκο, ενώ στην συνέχεια η κεφαλιά του ίδιου παίκτη κατέληξε άουτ. Ανακούφιση για το συγκρότημα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ...

Τρία λεπτά αργότερα, ο Κόκε πέταξε στα σκουπίδια άλλη μια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του. Ο Ισπανός έκανε ένα ωραίο σουτ, όμως ο Ντε Χέα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ και κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Βέβαια οι υπόλοιποι συμπαίκτες του Ισπανού γκολκίπερ δεν ακολούθησαν το παράδειγμά του και έτσι το παιχνίδι τελείωσε με τον Άρη μεγάλο νικητή στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ