ΑΡΗΣ

Κούπερ: "Με αυξημένο κίνητρο"

Κούπερ: "Με αυξημένο κίνητρο"
INTIME SPORTS

Στη σημασία της επόμενης εβδομάδας στάθηκε ο τεχνικός του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, στην καθιερωμένη του συνέντευξη Τύπου εν όψει του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (15/11, 19:30) στο Καυτανζόγλειο Στάδιο για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Στην αρχική του τοποθέτηση μάλιστα ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη τόνισε μεταξύ άλλων πως η συγκομιδή βαθμών της ομάδας του θα μπορούσε να είναι και καλύτερη αλλά και στα σημεία που επιθυμεί η ομάδα του να παρουσιάσει βελτίωση.

" Μας βοήθησε πολύ αυτή η εβδομάδα, προκειμένου να βελτιώσουμε κάποιες συνθήκες αγώνα και θα συνεχίσει να μας βοηθά, γιατί δεν έχει κλείσει ακόμη. Αν αξιολογήσουμε την μέχρι τώρα πορεία μας στο Πρωτάθλημα, δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα μας και όταν λέω ότι πρέπει να ξαναμπούμε σε συνθήκες Πρωταθλήματος εννοώ να έχουμε μία σταθερότητα.

Τα μέχρι τώρα νούμερα δεν είναι άσχημα, αλλά όχι αυτά που θα θέλαμε και δε μιλάω μόνο για τους βαθμούς, αλλά για τα γκολ υπέρ και κατά μας. Σε αυτά τα σημεία θέλω την βελτίωση. Έχουμε μιλήσει για το Europa League και το πώς φέρεται η ομάδα σε αυτό το θεσμό.

Τα παιχνίδια που δώσαμε εκεί, ήταν σαφώς πολύ καλύτερα από το Πρωτάθλημα. Αν το αναλύσουμε περισσότερο, θα δούμε δύο διαφορετικές ομάδες. Δεν είχαμε την ίδια απόδοση, την ίδια αγωνιστική εικόνα στις δυο διοργανώσεις. Αυτό συζητάμε, αυτό προσπαθούμε να αναλύσουμε και να βελτιώσουμε, αξιολογώντας την ατομική απόδοση των ποδοσφαιριστών, αλλά και την ομαδική.

Αυτή η σταθερότητα μάς έχει στοιχίσει -έχει φανεί αυτό- και πρέπει να την βρει η ομάδα μου. Πρέπει να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα αντεπεξέρχεται. Στο παιχνίδι με τη Λάρισα, δεν είναι ότι η ομάδα μου δεν ήταν καλή κάπου συγκεκριμένα, αλλά γενικά. Είδαμε ότι μπορεί να μην ερχόταν το γκολ, αλλά καταφέραμε να σκοράρουμε. Δεν μπορέσαμε, όμως, να κρατήσουμε το υπέρ μας σκορ.

Όλα αυτά δουλεύουμε και θέλουμε να τελειοποιήσουμε αυτή την εβδομάδα. Θέλουμε την επιστροφή στα παιχνίδια και στα θετικά αποτελέσματα, γιατί αυτά είναι που μένουν.

Μετά από δύσκολα παιχνίδια, επέρχεται μία εξάντληση -κυρίως ψυχολογική- και εκεί βλέπουμε ότι νοητικά και ψυχολογικά η ομάδα μου “πέφτει” λίγο. Εγώ πάντα διαχωρίζω την σωματική κούραση από την ψυχολογική. Η σωματική είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί με διάφορους τρόπους.

Για τον ποδοσφαιριστή, που είναι κουρασμένος στο μυαλό, είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Υπάρχουν στιγμές που οι απαιτήσεις είναι υψηλές και σκληρές και θα σας φέρω το παράδειγμα με την επίθεσή μας.

Οι δύο επιθετικοί μας παίζουν υπό συνθήκες πίεσης στα τελευταία παιχνίδια, μετά από τον τραυματισμό και την απουσία του Τσέζαρεκ. Αυτά πρέπει να τα “πληρώσεις”, να τα διαχειριστείς και εγώ είμαι υπεύθυνος γι’ αυτό. Αυτό, λοιπόν, είναι που μας έχει στοιχίσει".

Ερωτηθείς για το ματς με τον Ηρακλή και πώς θεωρεί ότι θα εξελιχθεί ο αγώνας για την ομάδα του, σημείωσε: " Αν αναλύσουμε τις δύο ομάδες, θα δούμε ότι και οι δύο από τακτικής άποψης έχουν πολύ καλή οργάνωση και τάξη. Τέτοια παιχνίδια μπορεί να τα ξεκλειδώσει και μία ατομική ενέργεια. Αυτό μπορεί να γίνει, όμως, εφ’ όσον η ομάδα μου παρουσιαστεί καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Για τους τομείς στους οποίους η ομάδα του χρειάζεται βελτίωση είπε: " Η ομάδα μου έως τώρα δεν είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη. Αν ανατρέξουμε στο τελευταίο μας παιχνίδι, η ανάπτυξή μας ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο και στην αρχή του δευτέρου.

Μας λείπει η αποτελεσματικότητα στην περιοχή. Το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την ανάπτυξη και θα σας εξηγήσω τι εννοώ με αυτό. Δε νοείται, για παράδειγμα, να έχουμε κερδίσει 12 κόρνερ στο παιχνίδι με την Μπάγερ και να μην έχουμε πετύχει κάτι μέσα από αυτές. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για να κερδίσεις αυτά τα κόρνερ, σημαίνει ότι η ανάπτυξη ήταν καλή και ήσουν κοντά στην περιοχή.

Από 'κει και πέρα, έχω πει ότι τα πάντα στο ποδόσφαιρο είναι σχετικά. Είδατε ότι στο επόμενο παιχνίδι η ομάδα μου δεν κέρδισε κόρνερ, αλλά έβαλε γκολ. Γι’ αυτό λέω ότι είναι τα πάντα είναι σχετικά. Εγώ θα πρέπει να προσέξω, κυρίως, να πετύχει η ομάδα μου γκολ, γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουμε σημειώσει λίγα. Επιπλέον, δεχόμαστε γκολ, ειδικά μετά από το παιχνίδι με την ΑΕΚ".

Στην ερώτηση αν θα κάνει αλλαγές στην 11άδα με στόχο να κάνει πιο αποτελεσματική την επίθεσή του και την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του τόνισε: " Ίσως να κινηθούμε προς τα εκεί, αλλά έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις μας στις προπονήσεις. Αν δεν μείνω ευχαριστημένος, μπορεί να υπάρξουν, ίσως, κάποιες αλλαγές".

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τον αρχηγό της ομάδας, Σέρχιο Κόκε και για το αγωνιστικό πρόσωπο που ο τελευταίος επιδεικνύει, δηλώνοντας: " Το να μιλάω για έναν ποδοσφαιριστή, δε μου άρεσε ανέκαθεν πολύ. Μου αρέσει να μιλάω για γραμμές, όπως μίλησα προηγουμένως για επίθεση και άμυνα.

Είναι φυσικό κάποιες φορές, ο παίκτης να διανύει μία άσχημη περίοδο, που όσο κι αν προσπαθεί, να μην μπορεί να βγει από αυτήν. Αυτό που μπορεί να συμβεί – και δεν είναι απαραίτητα φυσιολογικό- είναι, για παράδειγμα, η περίπτωση του Ρονάλντο, ο οποίος πέρασε μία περίοδο στην οποία δεν μπορούσε να σκοράρει και τώρα δεν σταματά να βάζει γκολ.

Μπορεί ο ποδοσφαιριστής να διανύει μία άσχημη περίοδο, αλλά αυτό που θέλω εγώ είναι να έχει σταθερότητα, την οποία θα δίνει και στην ομάδα. Πρέπει να κοιτάξουμε την ομαδική βελτίωση. Το γκολ δε με ενδιαφέρει. Είτε το πετύχει ο Φατί, είτε ο Λαζαρίδης, για μένα είναι το ίδιο. Το θέμα είναι να επανέλθουμε σε μία ισορροπία, στα γκολ που πετυχαίνουμε και δεχόμαστε".

Στην τελική του τοποθέτηση, έκανε ένα σχόλιο για την παράδοση που θέλει τον Άρη να φεύγει από την έδρα του Ηρακλή αήττητη τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας: " Πέρα από τα στατιστικά, η ομάδα μου έχει αυξημένο κίνητρο για τη νίκη.

Δεν ξέρω πώς μπορώ να αξιολογήσω την στατιστική και τι ρόλο μπορεί αυτή να παίξει. Βλέπουμε, για παράδειγμα, ότι η ομάδα μας είναι αήττητη στην Ευρώπη για πάνω από 40 χρόνια στην έδρα της και πόσο πολύ την βοηθάει αυτό ψυχολογικά".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ