ΑΡΗΣ

Τα τυπικά για Μπομπαντίγια

Τα τυπικά για Μπομπαντίγια

Ο Ραούλ Μαρσέλο Μπομπαντίγια αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα για τον Άρη μετά τις αποκτήσεις των Πορτίγια, Σακάτα, Περέιρα αλλά και την παρουσίαση του Καστίγιο.

Ο ποδοσφαιριστής της γερμανικής Γκλάντμπαχ αναμένεται να έρθει το Σάββατο στην Ελλάδα να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και μετά να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο ώστε να ενταχθεί με την μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι στο δυναμικό του Άρη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο 23χρονος Αργεντινός επιθετικός μετακόμισε στην Γκλάντμπαχ και την Μπουντεσλίγκα το καλοκαίρι του 2007 αφήνοντας πίσω του την ελβετική Γκρασχόπερς με την οποία έκανε δύο πολύ καλές σεζόν.

Μετά από δύο αγωνιστικές περιόδους όμως (2007-2009) όπου είχε 47 συμμετοχές και 26 γκολ φέτος δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής και για αυτό η διοίκηση της γερμανικής ομάδα τον παραχωρεί με την μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι.

Ο Μπομπαντίγια πρόκειται για ένα παίκτη με εξαιρετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, γνωστό όμως για τον οξύθυμο χαρακτήρα του, κάτι που φάνηκε τον περασμένο Δεκέμβρη του 2010 είχε τιμωρηθεί με ποινή πέντε αγωνιστικών για το γεγονός ότι εξύβρισε τον 4ο διαιτητή, ενώ νωρίτερα είχε αποβληθεί με κόκκινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα.

Το φλερτ και η σφήνα του Ολυμπιακού

Η παραπάνω τιμωρία του Μπομπαντίγια αποτέλεσε και έναν από τους βασικούς λόγους στο να αποτελέσει την στιγμή αυτή παρελθόν από το δυναμικό της ουραγού την στιγμή αυτή της Μπουντεσλίγκα Γκλάντμπαχ.

Κάπως έτσι το όνομά του προέκυψε τις προηγούμενες μέρες στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης όταν και προτάθηκε για να απομένουνε μόνο οι αυριανές ιατρικές εξετάσεις για να ολοκληρωθεί η απόκτησή του με την μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι.

Και πιο συγκεκριμένα μέχρι την 1η Ιουλίου όταν και είναι να επιστρέψει και πάλι στην Γκλάντμπαχ με την γερμανική ομάδα θέλοντας να καλύψει το κενό του στο διάστημα της τιμωρίας των πέντε αγωνιστικών από την αποβολή του προχώρησε στην απόκτηση του Χάινκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοικούντες της Γκλάντμπαχ προ ημερών απέρριψαν πρόταση 1 εκ. ευρώ από την πρωταθλήτρια Αυστρίας Σάλτσμπουργκ για την πώληση του Μπομπαντίγια ενώ για τον ερχομό του στον Άρη ο Αργεντινός επιθετικός χάρισε και ένα ποσό του τρέχοντος μηνός.

Σημαντικό ρόλο για τον ίδιο και την επιλογή του σύμφωνα με πληροφορίες έπαιξε το γεγονός ότι ο Άρης θα αντιμετωπίσει στην φάση των 32 του Europa League την Μάντσεστερ Σίτι με τον ίδιο να θεωρεί ως πρόκληση το ότι θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Κάρλος Τέβες.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες χθες το βράδυ, της Πέμπτης (20/01), υπήρξε σφήνα του Ολυμπιακού με κρούση στην Γκλάντμπαχ για τον Μπομπαντίγια με αρνητική απάντηση.

Κι όσο για το ντεμπούτο του Αργεντινού με την φανέλα του Άρη είναι να γίνει στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης της επόμενης αγωνιστικής (20ης) με τον ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (30/01).

Ο αποκλεισμός από την Εθνική Μεξικό

Το 2010 είχε αποκλειστεί από την Εθνική ομάδα του Μεξικό καθώς είχε δηλώσει ότι ο πατέρας του είχε γεννηθεί στην Αργεντινή και η μητέρα του στο Μεξικό. Όταν όμως έφθασε η ώρα να καταθέσει επίσημα στοιχεία αποκάλυψε ότι και η μητέρα του είχε γεννηθεί στην Αργεντινή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συμμετάσχει στο Μεξικό.

Η βάση δεδομένων "Ιmscouting" αναφέρει για τον Αργεντίνο επιθετικό, ο οποίος έχει και μεξικάνικη υπηκοότητα τα εξής: " Εγκεφαλικός, δυνατός και γρήγορος επιθετικός, ο οποίος μπορεί να παίξει και ως σέντερ φορ, αλλά και ως εξτρέμ. Ο Μπομπαντίγια είναι εξαιρετικά επικίνδυνος στο "κουτί" και η κίνηση του πολύ καλή. Δεν σταματά ποτέ να μάχεται και έχει πολύ καλή τεχνική με την μπάλα στα πόδια. Ακόμη και οι κεφαλιές του είναι καλές, όπως και η κίνηση εκτός περιοχής. Όλα αυτά συνιστούν υποθήκη για ένα καλό μέλλον στο άθλημα".

Η καριέρα του Μπομπαντίγια

2006-07 Κονκόρντια (Ελβετία) 28 συμμετοχές - 18 γκολ

2007-08 Γκρασχόπερς (Ελβετία) 33 συμμετοχές - 18 γκολ

2008-09 Γκρασχόπερς (Ελβετία)13 συμμετοχές - 8 γκολ

2009-10 Γκλάντμπαχ (Γερμανία) 30 συμμετοχές - 4 γκολ

2010-11 Γκλάντμπαχ (Γερμανία) 14 συμμετοχές (8 ως βασικός, 6 ως αλλαγή) - 3 γκολ

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ