ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

"Ήμασταν απρόσεκτοι"

"Ήμασταν απρόσεκτοι"
INTIME SPORTS

O Σωκράτης Φυτανίδης παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στον αγώνα των δύο ομάδων για το κύπελλο.

Ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης, μίλησε στον "Sentra 103,3" για τον αποκλεισμό της ομάδας του αν και όπως παραδέχθηκε θα μπορούσε να κρατήσει την ισοπαλία και να διεκδικήσει την πρόκριση στον επαναληπτικό.

Ο Φυτανίδης, αναφέρθηκε στην υπόθεση παραμονής της ομάδας, την μάχη για τον τίτλο, ενώ μίλησε για τους παίκτες του Ολυμπιακού Ριέρα, Ιμπαγάσα.

Επίσης, δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο μεταγραφής του αυτή τη στιγμή, παρά μόνο την απόδοση του στον Αστέρα Τρίπολης.

Τον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: " Από τη στιγμή που έφτασε το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, νομίζω ότι έπρεπε να ήμασταν πιο προσεκτικοί για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το 0-0 και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ο αντίπαλος είχε μείνει με δέκα παίκτες και το μυαλό μας ήταν στο πώς θα βγούμε στην επίθεση. Είχαμε αφήσει ακάλυπτα τα νώτα μας και μοιραία δεχτήκαμε ένα γκολ που μας πέταξε έξω από τον θεσμό του Κυπέλλου. Η αλήθεια είναι ότι δεν βγάλαμε αρκετές ευκαιρίες στο παιχνίδι. Βέβαια σε αυτό συνετέλεσε και ο δύσκολος αντίπαλος.

Όπως έχουμε δείξει στα ματς του πρωταθλήματος αυτή είναι μία από τις αδυναμίες μας. Από την στιγμή που Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, το πιο λογικό ήταν να πιέσουμε για να σκοράρουμε. Μην ξεχνάμε όμως ότι οι ελληνικές ομάδες δεν είναι συνηθισμένες να παίζουν Κυριακή – Τετάρτη και μοιραία στα τελευταία λεπτά κουβαλάνε την κούραση. Εμάς ο τρόπος που δεχτήκαμε το γκολ μας έκοψε τα πόδια. Είναι δύσκολο κάποιες φορές να προβλέψεις το τι θα γίνει στον αγωνιστικό χώρο σε ένα ματς και δυστυχώς στο χθεσινό παιχνίδι ενώ προσπαθούσαμε να βγάλουμε μια καλή αντεπίθεση, δεχθήκαμε το γκολ".

Το πρόβλημα ανάπτυξης του Αστέρα: " Το ότι δεν παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο είναι ένας λόγος για τον οποίο πρέπει να δουλέψουμε στη συνέχεια. Δεν είμαστε υπερομάδα, ούτε είμαστε ευχαριστημένοι για το θέαμα που παρουσιάζουμε. Όλοι ξέρουμε πολύ καλά όμως ότι μια ομάδα που παίζει για την παραμονή της κάθε Κυριακή αυτό που την ενδιαφέρει είναι οι βαθμοί και τίποτα άλλο. Δεν έχουμε τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να κοιτάμε αν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο ή όχι, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κερδίζουμε βαθμούς. Νομίζω ότι αν εξαιρέσουμε αυτό το παιχνίδι που δεν δημιουργήσαμε φάσεις, στα περισσότερα παιχνίδια κάναμε αρκετές φάσεις. Πιστεύω ότι είναι θέμα συγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης. Το θέμα είναι πώς αναπτύσσεται η ομάδα στην επίθεση.

Άλλωστε η καλή επιθετική λειτουργία ξεκινάει από την άμυνα και η καλή αμυντική λειτουργία ξεκινάει από την επίθεση. Οπότε είμαστε όλοι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι δεν έχουμε το εύκολο γκολ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε το ίδιο σκληρά και με κάποιες προσθήκες που θα κάνουμε τον Ιανουάριο θέλω να πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Ανασταλτικά είμαστε καλοί αλλά αυτό είναι το εύκολο κομμάτι ενός αγώνα. Το δύσκολο είναι το πως θα δημιουργήσεις. Οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα ανταποκρίνονται καλά στην αμυντική λειτουργία, αλλά το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στο δημιουργικό κομμάτι".

Την υπόθεση παραμονή: " Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για το πιο θα είναι το βαθμολογικό όριο της παραμονής. Από εκεί και πέρα το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ περίεργο, με πολλές ομάδες να βρίσκονται κοντά στην βαθμολογία. Νομίζω όμως ότι όποια ομάδα δείξει σταθερότητα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχει τους στόχους της".

Τη μάχη για τον τίτλο: " Ο Ολυμπιακός είναι από τις λίγες ομάδες στο πρωτάθλημα που μπορούν να δημιουργήσουν και αυτό είναι κάτι που μας δυσκολεύει πολύ. Αν δεν έχεις την μπάλα στα πόδια σου, είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσεις τον ρυθμό του αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός έχει κάποια μικροπροβλήματα και βρίσκεται σε κάμψη αλλά είναι δύο ομάδες που έχουν αρκετά κοινά στοιχεία. Δεν έχει κριθεί τίποτα για όλες τις θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και όχι μόνο στην υπόθεση τίτλος. Οι διαφορές είναι μικρές και ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Το θέμα είναι κάθε χρονιά που έρχεται το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει βήματα μπροστά".

Τον Ριέρα: " Είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής που κινείται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα όμως ένας ποδοσφαιριστής που αλλάζει πρωτάθλημα χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί. Δεν παίζουν ρόλο τα χρήματα που ξοδεύονται και το όνομα του παίκτη. Κάθε μέρα πρέπει να αποδεικνύουμε την αξία μας. Δεν παίζει μπάλα η φανέλα. Είναι πολύ λίγοι οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά".

Τον Ιμπαγάσα: " Στο ποδόσφαιρο δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η ηλικία. Αυτό είναι κάτι που το σκεφτόμαστε μόνο στην Ελλάδα. Έχουμε δείχνει τεράστιους παίκτες 40 χρονών και να παίζουν ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Είναι θέμα καλής προπόνησης και καλής ζωής. Ο Ιμπαγάσα είναι ένας φοβερός ποδοσφαιριστής που μπορεί να αλλάξει το ρυθμό του αγώνα, ανά πάσα στιγμή".

Τον Ντεγκρά: " Είναι ένα παιδί που το ξέρω αρκετά χρόνια. Δουλεύει σκληρά και ανταμείβεται".

Το ενδεχόμενο μεταγραφής του: " Αυτό που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα μου και από εκεί και πέρα όταν έρθει η στιγμή της μεταγραφής θα το εξετάσω. Πρώτα από όλα πρέπει να πάει καλά η ομάδα και μέσα από αυτή να κάνει ο καθένας το όνειρό του πραγματικότητα".

TAGS ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ