ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Γρανάδα-Μπαρτσελόνα, 38 χρόνια μετά το ντεμπούτο του Κρόιφ!

Γρανάδα-Μπαρτσελόνα, 38 χρόνια μετά το ντεμπούτο του Κρόιφ!

Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται στη Γρανάδα (Live στο Sport24.gr), σε ματς που ξυπνά γλυκές θύμησες στον Γιόχαν Κρόιφ, 38 χρόνια από το ντεμπούτο του με τους "μπλαουγκράνα" με την ίδιο αντίπαλο (photos & video).

Το φθινόπωρο του '73 ο Γιόχαν Κρόιφ επέλεξε τη Μπαρτσελόνα και όχι τη Ρεάλ Μαδρίτης για να συνεχίσει την καριέρα του μετά από εννέα χρόνια στον Άγιαξ και η αποψινή αντίπαλος της Μπαρτσελόνα, Γρανάδα, είναι σίγουρα ένα όνομα που λέει πολλά στον "ιπτάμενο Ολλανδό".

Ο μετέπειτα θιασώτης της "Dream Team" έκανε ντεμπούτο στις 28 Οκτωβρίου του 1973 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, σε αναμέτρηση με τη Γρανάδα στο "Καμπ Νόου", γοητεύοντας μάλιστα το καταλανικό κοινό με 2 γκολ (50', 68') στο ευρύ 4-0 των "μπλαουγκράνα".

Γρανάδα-Μπαρτσελόνα, 38 χρόνια μετά το ντεμπούτο του Κρόιφ!

"Η ώρα του Κρόιφ", ανέφερε η "Mundo Deportivo" για το ντεμπούτο του

Το ματς εκείνο ήταν "προφητικό" ενόψει της συνέχειας, με τη Μπαρτσελόνα να μένει αήττητη μέχρι το τέλος της σεζόν και να κατακτάει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από ανομβρία 14 ετών.

Πέρα όμως από το ντεμπούτο του "Φλάκο" ("Κοκκαλιάρη") Κρόιφ κόντρα στη Γράναδα το 1973, η αποψινή αναμέτρηση στο "Los Cármenes" έχει ιδιαίτερη σημασία για δύο λόγους.

Γρανάδα-Μπαρτσελόνα, 38 χρόνια μετά το ντεμπούτο του Κρόιφ!

"Ξεκίνησε η εποχή Κρόιφ". Εύστοχος ο τίτλος της "Mundo Deportivo" το 1973...

Ο πρώτος είναι ιστορικός αφού η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην έδρα της Γρανάδα για το πρωτάθλημα στις 15 Φεβρουαρίου 1976 (4 νίκες η Γρανάδα -9 ισοπαλίες-4 νίκες η Μπαρτσελόνα στις 17 αναμετρήσεις τους εκεί) ενώ ο δεύτερος αφορά την ψυχολογική κατάσταση στην οποία θα βρεθεί η Μπαρτσελόνα.

Και αυτό γιατί οι πρωταθλητές Ισπανίας και Ευρώπης έμειναν στο 0-0 με τη Σεβίλλη το Σάββατο στο "Καμπ Νόου", με τον Μέσι να χάνει πέναλτι στο 95' και τους Καταλανούς να βρίσκονται πλέον πίσω στη βαθμολογία από Λεβάντε (πρωτοπόρος και Ρεάλ Μαδρίτης).

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει τους φίλους της Μπαρτσελόνα να αισιοδοξούν ότι η ομάδα τους θα επιστρέψει στις νίκες, όπως άλλωστε συνηθίζει να κάνει από το 2008 και μετά;

Το γεγονός ότι έχει 26 νίκες σε 34 ματς πρωταθλήματος με Γρανάδα ενώ έχει υποχρεώσει τους Ανδαλουσιανούς στις δύο πιο βαριές ήττες της ιστορίας τους (0-4 το 1957/58 και 8-2 τη σεζόν 1960/61).

Τί θα γίνει στο αποψινό Γρανάδα-Μπαρτσελόνα; Συντονιστείτε στις 21:00 στο Live του Sport24.gr.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ