ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η συγκινητικη αφιέρωση του Μέσι!

Η συγκινητικη αφιέρωση του Μέσι!

Το μεγαλείο του Λιονέλ Μέσι... Ο Αργεντινός είχε υποσχεθεί σε ένα 10χρονο παιδί με ειδικές ανάγκες ότι αν σκοράρει με την Οσασούνα θα του αφιερώσει το γκολ. Και το έκανε με τρόπο που σκόρπισε συγκίνηση!

Η συγκεκριμένη ιστορία ξεκινάει στις αρχές του 2011 και συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου, όταν ο 10χρονος Σουφιάν επισκέφτηκε μαζί με την οικογένειά του το "Ciutat Esportiva" προκειμένου να δει από κοντά μία προπόνηση της αγαπημένης του Μπαρτσελόνα.

Η μοίρα στάθηκε ιδιαίτερα σκληρή απέναντι σε αυτό το μικρό παιδί καθώς χτυπήθηκε από το σύνδρομο Λόριν Σάντροου (LSS), με την ασθένεια αυτή να έχει ως αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο του πόδια, όμως εκείνη την ημέρα ξέχασε τα πάντα.

Χάρη στα δύο τεχνητά κάτω άκρα από τα οποία εξαρτάται πλέον για να περπατάει, μπόρεσε να ανταλλάξει μερικές πάσεις με το είδωλό του, Λιονέλ Μέσι, ο οποίος στη συνέχεια υπέγραψε πάνω στα προσθετικά πόδια του μικρού, που είναι βαμμένα στα χρώματα της Μπάρτσα!

Εκείνη την ημέρα ο "Λίο" χάρισε στο παιδί από το Μανγέου (επαρχία της Βαρκελώνης) μία από τις μπάλες της προπόνησης, με τον μικρό Σουφιάν να δηλώνει πανευτυχής μπροστά στην κάμερα της Barca TV: "Τώρα μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου φίλο του".

Το δεύτερο ραντεβού και η παράκληση του Σουφιάν

Ο καιρός πέρασε και την περασμένη Παρασκευή οι δύο τους είχαν την ευκαιρία να τα ξαναπούν, αυτή τη φορά χάρη σε πρωτοβουλία του ισπανικού τηλεοπτικού σταθμού "Esports 3".

Η δεύτερη συνάντηση είχε πάντως και ένα ντεσού αφού στο πλαίσιο αυτής ο Λιονέλ Μέσι υποσχέθηκε στον Σουφιάν ότι αν σκοράρει κόντρα στην Οσασούνα θα του αφιέρωνε το γκολ.

Ο μικρός Σουφιάν του ζήτησε να κάνει έναν ξεχωριστό πανηγυρισμό προς τιμήν του (ο Αργεντινός συνηθίζει να σηκώνει το πρόσωπό του προς τον ουρανό και να δείχνει με τα χέρια του τον Θεό), με τον Μέσι να του αποκαλύπτει πως αν πετύχει γκολ θα πιάσει με ιδιαίτερο τρόπο τα πόδια του.

Το'πε και το'κανε...

Μία ημέρα μετά, ο σούπερ σταρ των πρωταθλητών Ευρώπης ήταν καταιγιστικός στο 8-0 επί της Οσασούνα (τρία γκολ, δύο δοκάρια, δύο ασίστ) και η υπόσχεση πήρε σάρκα και οστά μετά από πέντε μόλις λεπτά αγώνα.

Ο Μέσι άνοιξε το σκορ στο 5' με κοντινή προβολή και αφού δέχτηκε τις αγκαλιές και τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του, στη συνέχεια βρήκε την ευκαιρία να αφιερώσει το γκολ του στον Σουφιάν, πιάνοντας τα δύο του πόδια.

Για τους λάτρεις των ιστοριών που είναι βγαλμένες μέσα από τις δυσκολίες τις ζωής, αυτό είναι το κορυφαίο γκολ στην καριέρα του Λιονέλ Μέσι...

Η πρώτη συνάντηση του Μέσι με τον μικρό Σουφιάν

Το πρώτο γκολ του Μέσι κόντρα στην Οσασούνα

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ