ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο ΠΑΟ... χαλαρώνει την "Μπάρτσα"

Barcelona    23.11.2010 Salida de la expedición  del FC Barcelona destino Atenas para disputar mañana partido de liga de campeones. En la foto, Dani Alves  en la terminal 1 del El prat antes de embarcar.  Fotografía de Jordi Cotrina
Barcelona 23.11.2010 Salida de la expedición del FC Barcelona destino Atenas para disputar mañana partido de liga de campeones. En la foto, Dani Alves en la terminal 1 del El prat antes de embarcar. Fotografía de Jordi Cotrina BARCELONA 23.11.2010 SALIDA DE LA EXPEDICION DEL FC BARCELONA DESTINO ATENAS PARA DISPUTAR MANANA PARTIDO DE LIGA DE CAMPEONES. EN LA FOTO, DANI ALVES EN LA TERMINAL 1 DEL EL PRAT ANTES DE EMBARCAR. FOTOGRAFIA DE JORDI COTRINA

"Κρας τεστ" αποτελεί για την Μπαρτσελόνα η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ενόψει...El Clásico. Παναθηναϊκός-εκλογές-Ρεάλ Μαδρίτης οι προτεραιότητες που θέτει ο Γκουαρδιόλα επιχειρώντας να αποφορτίσει τους παίκτες του...

Οι συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα δεν επηρεάζουν τα πλάνα που εκπονεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο 39χρονος τεχνικός γνωρίζει ότι η Καταλονία ζει και αναπνέει στους ρυθμούς του " El Clásico" ωστόσο δεν παρασύρεται. Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να περιμένει... Προτεραιότητα αποτελεί ο Παναθηναϊκός, εν συνεχεία οι εκλογές της Κυριακής στην Καταλονία και ακολούθως οι "μερένχες".

Το τεχνικό επιτελείο των "μπλαουγκράνα" θεωρεί πως δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης ως κάτι ξεχωριστό σε ότι αφορά την προετοιμασία.

Δεν θα σημειωθούν εξαιρέσεις στον κανόνα, αλλά ούτε και εκκεντρικότητες προκειμένου να μην δημιουργηθεί η παραμικρή υποψία περί αντιπαράθεσης και όξυνσης του κλίματος.

Το αυριανό ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ απλοποιεί την κατάσταση. Ο Γκουαρδιόλα έχει αποσαφηνίσει το πλάνο του, το οποίο δεν διαφέρει σε σχέση με τις προηγούμενες προπονήσεις.

Από την Παρασκευή σε ρυθμούς ντέρμπι

Μέχρι το " El Clásico" οι Καταλανοί θα πραγματοποιήσουν τέσσερις προπονήσεις. Ακόμη και ανήμερα της αναμέτρησης θα προηγηθεί χαλαρό πρόγραμμα σύμφωνα με το πλάνο του τεχνικού των Καταλανών.


Ουσιαστικά η μοναδική μέρα ανάπαυσης και αποφόρτισης θα είναι η Πέμπτη, όπου η Μπαρτσελόνα θα επιστρέψει από την Αθήνα. Αντίθετα, παίκτες και προπονητής θα σηκώσουν τα μανίκια χαράζοντας την στρατηγική τους Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή αλλά και ανήμερα του ντέρμπι.

Ουδείς επιθυμεί από την πλευρά της Μπάρτσα να προβεί σε δηλώσεις, οι οποίες ενδεχομένως να παρερμηνευθούν. Όλες οι συνεντεύξεις θα σχετίζονται αποκλειστικά με τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό. 'Απαντες επαναλαμβάνουν πως μόνο η ελληνική ομάδα βρίσκεται στο μυαλό τους. Μετά την Παρασκευή θα το ξανασκεφτούν...

Όσον αφορά στις εκλογές που πραγματοποιούνται στην Καταλονία την Κυριακή, τόσο ο Πεπ Γκουαρδιόλα όσο και ο Κάρλες Πουγιόλ έχουν εκφράσει την επιθυμία να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ξεκλέβοντας χρόνο από την προετοιμασία της ομάδας.

Η διαχείριση της κατάστασης

Στη Μπαρτσελόνα φοβούνται την πίεση που θα ασκηθεί από τον Τύπο, ωστόσο είναι πεπεισμένοι πως μπορούν να διατηρήσουν την απαραίτητη ηρεμία παραμονές του " El Clásico". Ο Γκουαρδιόλα επαναλαμβάνει πως οι παίκτες του διαθέτουν την ωριμότητα για να διαχειριστούν τέτοιου είδους καταστάσεις και να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα τόσο απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην "γιγαντομαχία" με τη "βασίλισσα".

Ρέσακ: "Έχει προπονηθεί καλά η Μπάρτσα"

Ο άλλοτε τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Ρέσακ διατυπώνει την δική του άποψη σχετικά με τις επικείμενες αναμετρήσεις.

" Παρότι έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι Καταλανοί σκέφτονται ήδη το ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι λογικό, παρότι η αναμέτρηση με τους Έλληνες αποτελεί κλειδί για το Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαι βέβαιος πως θα ενεργοποιήσουν και τις πέντε αισθήσεις τους για να νικήσουν στην Αθήνα. Η ομάδα έχει προπονηθεί πολύ καλά για να τα καταφέρει".

Οι Καταλανοί γνωρίζουν πως στην Αθήνα στις δύο προηγούμενες επισκέψεις του δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Παναθηναϊκό. Για να αλλάξει το γούρι η αποστολή εθεάθη το πρωί στο αεροδρόμιο "Eλ Πρατ" με κίτρινη περιβολή!



TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ