ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Χορηγός 30 εκατ. για την Μπαρτσελόνα

Χορηγός 30 εκατ. για την Μπαρτσελόνα

Πολύ κοντά στην μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία είναι η Μπαρσελόνα που για χάρη του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 30.000.000 ευρώ θα βάλει χορηγό στη φανέλα για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να υπογράψει τη μεγαλύτερη οικονομική συμφωνία στον χώρο του ποδοσφαίρου σε επίπεδο χορηγού φανέλας.

Ο Τσαβιέρ Φάους, εκ των αντιπροέδρων του συλλόγου και υπεύθυνος επί οικονομικών θεμάτων, ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα υπογραφεί η τελική πράξη με την Qatar Foundation, βάζοντας έτσι τέλος σε μια υπερεκατονταετή παράδοση που ήθελε τους «μπλαουγκράνα» να είναι η μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα του πλανήτη χωρίς χορηγό στην φανέλα της.

Η πενταετούς διάρκειας συμφωνία προβλέπει ετήσια χορηγία ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ και πρόσθετα μπόνους σε περίπτωση κατάκτησης τίτλων.

Το πάγιο ποσό αποτελεί βέβαια παγκόσμιο ρεκόρ, ξεπερνώντας κατά πολύ την αντίστοιχη χορηγία που δίνει στοιχηματική εταιρία στη Ρεάλ Μαδρίτης (20 εκατομμύρια ευρώ) και που μέχρι σήμερα ήταν το μεγαλύτερο στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας. Στο τραπέζι θα καθίσουν ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, η πρόεδρος της UNICEF στην Ισπανία, Κονσουέλο Κρέσπο και οι εκπρόσωποι της Qatar Foundation.

Χορηγός 30 εκατ. για την Μπαρτσελόνα

Αφού καθοριστεί η παρουσία του μέχρι τώρα διαφημιζόμενου οργανισμού στη φανέλα και διευθετηθούν οι τελευταίες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, οι τρεις πλευρές θα υπογράψουν το τελικό κείμενο.

" Οι άνθρωποι του μάρκετινγκ εργάζονται πάνω στην ένωση των logos της UNICEF και της Qatar Foundation. Αυτή η συμφωνία θα επιβεβαιώσει το εμπορικό όνομα της Μπαρτσελόνα ως το κορυφαίο στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Όλα αυτά είναι φρούτο των προσωπικών επαφών του προέδρου Ροσέλ και του Σεΐχη Αλ Τανί, επαφές οι οποίες ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο και ολοκληρώθηκαν στην πρόσφατη επίσκεψη στο Κατάρ στα πλαίσια του φιλικού αγώνα μεταξύ της Αργεντινής και της Βραζιλίας", δήλωσε ο Τσαβιέρ Φάους, ξεκαθαρίζοντας ότι η συνεργασία του συλλόγου με την UNICEF όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα αναβαθμιστεί.

Η Qatar Foundation ιδρύθηκε το 1995 στο Κατάρ από τον Σεΐχη Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Τανί και πρόκειται για μία οργάνωση η οποία εξειδικεύεται στους τομείς της παιδείας, της επιστημονικής έρευνας και της κοινωνικής ανάπτυξης. Συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο και χορηγεί αμέτρητα αναπτυξιακά προγράμματα σε όλο τον Αραβικό κόσμο. Έδρα του είναι η περίφημη Education City συνολικής έκτασης 14 εκατ. τ.μ., που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Κατάρ και αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς της πόλης.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ