ΤΣΕΛΣΙ

Ντι Ματέο: "Κρίμα για τη διαιτησία..."

Ντι Ματέο: "Κρίμα για τη διαιτησία..."
© GETTY IMAGES

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο υποστήριξε πως οι διαιτητικές αποφάσεις ήταν εκείνες που καταδίκασαν την Τσέλσι σε ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουναίτεντ. "Έπαθα σοκ όταν είδα να βγάζει κόκκινη στον Τόρες", είπε χαρακτηριστικά.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να αποδράσει από το "Στάμφορντ Μπριτζ" παίρνοντας τη νίκη απέναντι στην Τσέλσι για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2002 (σε ματς πρωταθλήματος), όμως αυτό το "τρίποντο" θα συζητείται για πολύ καιρό στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Αιτία οι αποφάσεις του διαιτητή Μάρκ Κλάτενμπεργκ οι οποίες προκάλεσαν την οργή των Λονδρέζων, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για την κόκκινη κάρτα στον Τόρες που την άφησε με 9 παίκτες αλλά και το γκολ-οφσάιντ του Χαβιέρ Ερνάντες με το οποίο έγινε το 3-2 για τους "κόκκινους διαβόλους".

Όλα αυτά ήταν λογικό να κυριαρχήσουν και στη σκέψη του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, ο οποίος σχολίασε με καυστικό τρόπο τη διαιτησία στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

Ντι Ματέο: "Κρίμα για τη διαιτησία..."
© REUTERS

"Είναι κάτι παραπάνω από προφανές στα μάτια όλων ότι δεν υπήρχε δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Φερνάντο. Ήταν φάουλ υπέρ μας και ο Έβανς έπρεπε να πάρει κίτρινη κάρτα.

Επιπλέον το καθοριστικό γκολ ήταν από θέση οφσάιντ. Είναι κρίμα που το παιχνίδι κρίθηκε με αυτό τον τρόπο από τη διαιτησία. Ό,τι και να λέει ο Φέργκιουσον, το φάουλ ήταν υπέρ μας.

Ο Φερνάντο (Τόρες) είχε περάσει τη μπάλα ανάμεσα από τα πόδια του Έβανς, τον περνούσε, και δέχτηκε χτύπημα πριν πέσει κάτω. Ήταν φάουλ και κάρτα για τον άλλο παίκτη, όχι τον δικό μας παίκτη", τόνισε ο Ιταλός τεχνικός, για να συμπληρώσει:

Ντι Ματέο: "Κρίμα για τη διαιτησία..."
© GETTY IMAGES

"Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που όλες αυτές οι κρίσιμες αποφάσεις ήταν λανθασμένες και όλες υπέρ του αντιπάλου μας. Στο 2-2 φαινόμασταν ως η ομάδα που πιθανότατα θα νικούσε, οπότε αυτό που έγινε είναι ντροπή.

Ήταν ένα καλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ δύο καλών ομάδων και οι διαιτητές το χάλασαν. Είναι κάτω από πίεση και θα πρέπει να μάθουν να χειρίζονται την πίεση. Στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει οι διαιτητές να καθορίζουν τα αποτελέσματα.

Αφήστε τις ομάδες να κάνουν ένα καλό παιχνίδι η μία απέναντι στην άλλη. Αυτό θέλουν όλοι".

Ντι Ματέο: "Κρίμα για τη διαιτησία..."
© AFP/GETTY IMAGES

Να σημειωθεί πως στις δηλώσεις που είχε κάνει λίγο νωρίτερα μπροστά στην κάμερα του "Sky Sports", ο Ντι Ματέο δήλωσε σοκαρισμένος για το γεγονός της κόκκινης κάρτας που πήρε ο Τόρες ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα μπορούσε ακόμα και να αποβληθεί ο Έβανς με απευθείας κόκκινη στην ίδια φάση!

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ