ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

"Ψηλότερα από πέρυσι"

"Ψηλότερα από πέρυσι"
INTIME SPORTS

Ο Εργοτέλης έχει τη δυνατότητα να τερματίσει ψηλότερα από πέρυσι όπως δήλωσε ο Νίκος Καραγεωργίου.

ο Καβαλιώτης τεχνικός σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αthletic Radio 104,2" μίλησε για όλους και για όλα.

Αρχικά για την ήττα από τον Παναθηναϊκό, είπε:" Να σας πω την αλήθεια, δεν περίμενα ότι θα χάσουμε από τον Παναθηναϊκό. Όμως έγιναν ατομικά λάθη από τους ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως λάθη έκανε και ο προπονητής από τον πάγκο. Και έκανα λάθη γιατί δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τους Τζούνιορ, Ρουμπάκη που δεν ήταν έτοιμοι".


Για τον Τόμας Βίσιο, ανέφερε:" Περιμένουμε να έρθει η σειρά του. Δεν μπορούσαν να γίνουν αλλαγές από την στιγμή που μπήκε σε αυτήν την θέση και ανταποκρίθηκε ο Ρουμπάκης. Πιστεύω ότι θα μπει στην ομάδα και όταν είναι έτοιμος, θα δείξει ότι αποτελεί μια βασική μονάδα".


Για την αμυντική λειτουργία, απάντησε:" Πολύ σημαντική η προσθήκη του Αλεξόπουλου στην άμυνα και του Ολίσε στο κέντρο. Παρ' όλα αυτά στα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν πολύ σημαντικές οι απουσίες τους. Έμαθε ο Εργοτέλης να παίζει με αυτά τα παιδιά. Να δείχνουν ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό "τιμωρηθήκαμε" από τους καλούς παίκτες του Παναθηναϊκού".



Για το ρόστερ του Εργοτέλη, είπε:" Δεν θέλω να προσθέσω ακόμα έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι στα δικά μας δεδομένα. Οι ποδοσφαιριστές που έχω στην διάθεση μου είναι ικανοί".


Για τους στόχους του Εργοτέλη, τόνισε:" Στόχος είναι να τερματίσουμε ψηλά, να υπάρχει ικανοποίηση στο στρατόπεδο του Εργοτέλη από όλες τις πλευρές. Εγώ δεν μπορώ να σας πω τώρα σε ποια θέση θα τερματίσουμε. Πιστεύω ότι έχουμε την ικανότητα να πάμε πολύ ψηλότερα από πέρυσι".


Για την μέχρι τώρα εικόνα του Εργοτέλη, επεσήμανε: "Εκτός από το ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Εργοτέλης ήταν πολύ σταθερός. Και πιστεύω ότι στα επόμενα παιχνίδια ο Εργοτέλης θα είναι σταθερός".

Για τον Γιώργο Αλεξόπουλο, είπε:" Αυτό το παιδί, τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί πολλούς τραυματισμούς. Παρότι υπάρχει στον Εργοτέλη ιατρικό τιμ και εκείνοι έδωσαν την συγκατάθεση τους να πάνε στον δικό του γιατρό και να τον συμβουλευτεί. Πιστεύω ότι έχει να κάνει περισσότερο με το ψυχολογικό κομμάτι παρά με την ικανότητα των γιατρών του Εργοτέλη".


Για την διακοπή του πρωταθλήματος, υπογράμμισε:" Πιστεύω ότι θα μας κάνει καλό η διακοπή. Είμαι της άποψης ότι οι αγώνες πρέπει να γίνονται κάθε Κυριακή για να αφήσουμε πίσω μας το ψυχολογικό κομμάτι και το συναίσθημα. Όμως, από την άποψη των τραυματιών πιστεύω ότι θα μας δώσει σημαντικό αέρα η διακοπή".


Για το πρόγραμμα - "βουνό" που ακολουθεί, δήλωσε:" Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν παίκτες στην ομάδα που βρίσκονται σε μια σημαντική ηλικία όπως ο Τζούνιορ που είναι 35 και ο Αλεξόπουλος 33. Θέλω να είναι όλοι οι παίκτες υγιείς. Δεν με προβληματίζουν το παιχνίδι του κυπέλλου με τα Γιάννενα αλλά τα δύο που μεσολαβούν στο πρωτάθλημα και το πως θα εμφανιστούν οι παίκτες".


Για το παιχνίδι με τα Γιάννενα και το κύπελλο Ελλάδας, τόνισε:" Δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνουμε με το κύπελλο. Σκεφτείτε ότι τα τελευταία χρόνια οι ομάδες που έπαιξαν στα ημιτελικά του κυπέλλου, υποβιβάστηκαν. Ατρόμητος, Πανσερραϊκός, Γιάννενα και μόνο η Λάρισα δεν υποβιβάστηκε που την "γλύτωσε" στο τελευταίο παιχνίδι. Πιστεύω ότι οι απώλειες που υπάρχουν μέσα από τιμωρίες και τραυματισμούς επηρεάζουν την μετέπειτα πορεία της ομάδας".

Για τους συνεχόμενους τραυματισμούς, υποστήριξε: "Θεωρείτε ότι θα είναι έτοιμος ο Αλεξόπουλος που δεν έχει κάνει προπόνηση για 25 ημέρες; Υγιής θα είναι αλλά όχι έτοιμος. Σημασία δεν έχει να είναι οι παίκτες υγιείς αλλά και πανέτοιμοι για τον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι πολύ οι μυικοί τραυματισμοί. Είναι φυσιολογικό και έχουν όλες οι ομάδες.

Παίζει ρόλο και η ηλικία καθώς είναι πιο ευάλωτοι. Όπως οι Χίμπλιγκερ, Σασιασβίλι και Τζούνιορ που έχουν περάσει τα 33. Έχουμε και έναν προβληματισμό με τον Ολίσε. Πέρυσι έπαιξε 5 παιχνίδια και έκανε 2 εγχειρήσεις. Τα μικροπροβληματάκια που είχε δεν του επιτρέπουν να είναι έτοιμος 100% αλλά πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου θα εμφανιστεί πανέτοιμος".



Για τον Μιχάλη Φραγκουλάκη, τόνισε:" Ο Φραγκουλάκης έπαιξε στο πρώτο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και αν θυμάστε ο Ολίσε ήταν στον πάγκο. Πρέπει να τον στηρίξουμε γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι και δικό μας παιδί".

Για τον Μάρις Βερπακόφσκις, ανέφερε:" Θέλω να καθοδηγήσει την ομάδα και δεν θέλω να έχει δεύτερο ρόλο στην ομάδα. Δεν νοείται ένας παίκτης της αξίας του Βερπακόφσκις να έχει πετύχει 2 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Απαγορεύεται. Για αυτόν τον λόγο λέω ότι πρέπει να τον βοηθήσουμε όλοι. Μακάρι να είναι πολύ καλός και να βοηθήσει την ομάδα όπως πρέπει. Ο Βερπακόφσκις, είτε παίζουμε 4-3-3, είτε 4-4-2 πρέπει να δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Παίζοντας 4-3-3 βλέπουμε το 10% των δυνατοτήτων του".



Για τον Χρυσοφάκη, είπε:" Η στενοχώρια μου είναι για τον Χρυσοφάκη γιατί βγαίνουν κάποια προβλήματα τραυματισμών. Πράγματι, όμως χάρηκα περισσότερο για την απόδοση του παρά για τη νίκη επί της Ξάνθης".


Για τις σχέσεις του με τους φιλάθλους του Εργοτέλη:"Καμία φορά δεν έκανα υποτιμητικά σχόλια για τους φιλάθλους του Εργοτέλη. Έχω καταπληκτικές σχέσεις με τον κόσμο του Εργοτέλη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κάποιοι με μείωσαν πάρα πολύ και μείωσαν την προσωπικότητα μου".


Για τα υποτιμητικά σχόλια που γράφτηκαν για τον Εργοτέλη, σχολίασε:" Ο Εργοτέλης έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό 3 φορές τα 5 τελευταία χρόνια. Πόσες φορές δηλαδή πρέπει να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό; Σας λέω λοιπόν ότι αν χάναμε από τον Ολυμπιακό, θα έβγαιναν άλλες εφημερίδες και θα κατηγορούσαν τον Εργοτέλη".


Για τον Πάτρικ Ογκουνσότο, δήλωσε:" Ο Πάτρικ Ογκουνσότο είναι ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Εργοτέλη. Πρέπει να του δώσουμε τα εύσημα, να τον χειροκροτήσουμε και να τον θυμόμαστε πάντα. Κανένας δεν ήθελε να τον διώξει. Μας παράτησε, πήγε στην Ρωσία και απόφασισε να φύγει από τον Εργοτέλη. Ο Καραγεωργίου τον ήθελε όπως και όλοι στην ομάδα".


Για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, είπε:" Θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να βρεθεί σε υψηλό επίπεδο γιατί είναι διαφορετικά τα πράγματα".



Για τον ΟΦΗ, τόνισε:" Είναι λυπηρό να βρίσκεται μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ σε αυτήν την κατηγορία. Αν λυθούν τα προβλήματα που είναι διοικητικά και οικονομικά τότε είμαι σίγουρος ότι θα πάρει την άνοδο, όπως το πίστευα και πέρυσι".


Όσο για τον Νίκο Αναστόπουλο, δήλωσε:" Ο Νίκος Αναστόπουλος έχει μάθε να δίνει μάχες τα τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει στον ΟΦΗ".



Για την παρουσία του στον Εργοτέλη, υποστήριξε:" Ούτε καν ήξερα τι είναι ο Εργοτέλης. Όταν ήρθα δεν πίστευα ότι θα μείνω εδώ για τόσα χρόνια. Όμως, είμαι συναισθηματικός τύπος και δένομαι όπου και αν πηγαίνω. Έμεινα στον Εργοτέλη, είδα τι αγώνας γίνεται τόσα χρόνια".


Για τον ίδιο, πρόσθεσε:" Οπωσδήποτε έχω φιλοδοξίες. Σίγουρα θέλω να πάω σε ομάδες που διεκδικούν πρωτάθλημα. Όμως δεν είναι αυτοσκοπός γιατί βλέποντας πως λειτουργεί το σύστημα σε κάποιες ομάδες δεν με αγχώνει".


Για την καθιέρωση του Εργοτέλη, σχολίασε:" Η καταξίωση υπάρχει πλέον για τον Εργοτέλη. Πριν από δύο χρόνια όλοι υπολόγιζαν τον Εργοτέλη ότι θα υποβιβαστεί, φέτος βγαίνει το όνομα του από την λίστα. Αυτό δείχνει ότι ο Εργοτέλης καταξιώνεται στην συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων".



Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, τόνισε: "Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός είναι τα φαβορί. Ο Παναθηναϊκός έχει την ίδια ομάδα αφού δεν έγιναν πολλές μεταγραφές ενώ ο Ολυμπιακός απέκτησε κάποιες σημαντικές μονάδες. Και αν μπορέσει να συνέλθει ο ΠΑΟΚ τότε έχει την δυνατότητα να επανέλθει. Ακολουθούν ΑΕΚ, Άρης και από εκεί και πέρα όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι ίδιες πάνω - κάτω".




Για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Εργοτέλη, ανέφερε:" Αυτήν την στιγμή υπάρχουν στην μεγάλη ομάδα έξι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες και από τους προπονητές. Θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον Εργοτέλη να καθιερωθούν αυτά τα παιδιά. Υπάρχουν δύο στόπερ που θα αναπληρώσουν τους Χίμπλιγκερ-Αλεξόπουλο και μετά από λίγα χρόνια θα μπορούν να είναι οι βασικοί κεντρικοί αμυντικοί του Εργοτέλη".



Τέλος για τις αποβολές του από τον πάγκο του Εργοτέλη, επεσήμανε:" Οπωσδήποτε είναι άσχημο να αφήνει ένας προπονητής την ομάδα του. Από την άλλη ομώς θέλω να ρωτήσω κάτι. Όταν είναι ένας προπονητής στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό - δεν έχει αποβληθεί ποτέ στην καριέρα του και όταν έρχεται στον Εργοτέλη αποβάλλεται. Θα πρέπει να δούμε στην Ελλάδα πιο αξιοκρατικά τα πράγματα. Αν ο Καραγεωργίου ήταν στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας δεν θα είχε αποβληθεί ποτέ".

TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ