ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

"Καμπάνα" μέσω βίντεο για Κράσιτς

"Καμπάνα" μέσω βίντεο για Κράσιτς

Με δύο αγωνιστικές τιμωρία "πλήρωσε" ο Μίλος Κράσιτς το πέναλτι-φάντασμα που κατάφερε να κερδίσει στο Μπολόνια-Γιουβέντους, και χάνει τα δύο προσεχή ματς των "μπιανκονέρι" με Μίλαν και Τσεζένα.

Μετά από τον τεράστιο ντόρο που δημιουργήθηκε για το "θέατρο" του Μίλος Κράσιτς, χάρη στο οποίο εκμαίευσε πέναλτι την περασμένη Κυριακή στο "Ρενάτο Νταλ'Άρα" κόντρα στη Μπολόνια (ο Βιβιάνο απέκρουσε πάντως το πέναλτι του Ιακουίντα και έτσι έμεινε το 0-0), ήρθε και η ώρα της... τιμωρίας για τον άσο της Γιουβέντους.

Η πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας εξέτασε το βίντεο από την επίμαχη φάση και κρίνοντάς πως η συμπεριφορά του ήταν αντιαθλητική, επέβαλε στον Σέρβο διεθνή εξτρέμ ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών, στερώντας του έτσι το δικαίωμα να αγωνιστεί στο ντέρμπι κόντρα στη Μίλαν αλλά και στο ματς με τη νεοφώτιστη Τσεζένα.

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση της ομοσπονδίας, η διοίκηση της Γιουβέντους ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πως θα υποβάλλει εντός των προσεχών ημερών ένσταση για να "πέσει" η ποινή, με τον γενικό διευθυντή της "βέκια σινιόρα", Μπέπε Μαρότα, να κάνει λόγο για "απόφαση μοναδική..."

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ιταλική αθλητική δικαιοσύνη έκανε χρήση του βίντεο για να τιμωρήσει έναν παίκτη ο οποίος "ξεγέλασε" τον διαιτητή κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, με την ιταλική εφημερίδα "Corriere dello Sport" να αναφέρει άλλες τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια, όπου έγινε κάτι ανάλογο.

Η πρώτη ήταν τον Οκτώβριο του 2005 όταν ένας άλλος Σέρβος παίκτης, ο Ίβιτσα Ίλιεφ, επιθετικός της Μεσίνα, είχε τιμωρηθεί (μέσω βίντεο) με τρεις αγωνιστικές αποκλεισμό για "βουτιά" με την οποία κέρδισε πέναλτι κόντρα στην Άσκολι, με την τιμωρία να είναι πιο βαριά εξαιτίας του πανηγυρισμού του παίκτη ύστερα από το κερδισμένο πέναλτι.

Η δεύτερη περίπτωση ήταν τον Απρίλιο του 2007 στο ματς Ίντερ-Ρόμα, με τον τότε "νερατζούρο" Αντριάνο να τιμωρείται με δύο αγωνιστικές για "θέατρο" που έκανε ώστε να κερδίσει την εσχάτη των ποινών.

Η τελευταία περίπτωση συνέβη και πάλι το 2007, με τον Σαλαγέτα να κερδίζει χάρη σε "βουτιά" πέναλτι κόντρα στη Γιουβέντους.

Ο Κράσιτς κερδίζει πέναλτι-φάντασμα σε μαρκάρισμα από τον Πορτανόβα

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ