ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ο Χόντσον έφυγε, ο Νταλγκλίς ήρθε

Ο Χόντσον έφυγε, ο Νταλγκλίς ήρθε

Με μια διπλή επίσημη ανακοίνωση η Λίβερπουλ ενημέρωσε ότι ο Ρόι Χόντσον αποχαιρετά το λιμάνι και ο Κένι Νταλγκλίς αναλαμβάνει να επαναφέρει τους "κόκκινους" στο δρόμο των επιτυχιών.

Ύστερα από έξι μήνες στην τεχνική ηγεσία, η ομάδα του Ρόι Χόντσον έχει να παρουσιάσει τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα των εφτά νικών, τεσσάρων ισοπαλιών και εννιά ηττών σε είκοσι αγώνες. Η αποχώρησή του αποτελούσε μονόδρομο και πλέον ανοίγει νέα σελίδα στη Λίβερπουλ.

Η ομάδα του λιμανιού βρίσκεται σε αγωνιστικό κατήφορο και πλέον η παλιά μεγάλη δόξα του συλλόγου, Κένι Νταλγκλίς καλείται να βάλει την ομάδα της καρδιάς του στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο νέος ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για το θέμα, λέγοντας: " Είμαστε ευγνώμονες για την προσπάθεια του Ρόι τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά και οι δύο πλευρές σκεφτήκαμε το καλό της ομάδας και αποφασίσαμε να αποχωρήσει από την θέση του προπονητή. Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον".

Όσον αφορά στην πρόσληψη του Νταλγκλίς ο ισχυρός άντρας της ομάδας τόνισε: " Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Κένι Νταλγκλίς αποφάσισε να αναλάβει την ομάδα από την Κυριακή για το ματς του FA Cup με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".

Από την πλευρά του ο Χόντσον είπε: " Το ότι μου ζητήθηκε να είμαι προπονητής της Λίβερπουλ ήταν μεγάλο προνόμιο. Θα ήταν τιμή για κάθε προπονητή να αναλάβει αυτόν το σύλλογο, με αυτήν την απίστευτη ιστορία, και τους καταπληκτικούς φιλάθλους. Η Λίβερπουλ είναι από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Ήταν από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην καριέρα μου. Είμαι πολύ λυπημένος που δεν μπόρεσα να βάλω τη σφραγίδα μου στο ρόστερ, που δεν είχα τον χρόνο να φέρω νέους παίκτες στο σύλλογο αυτή τη μεταγραφική περίοδο και ξαναχτίσουμε τη Λίβερπουλ.

Η ομάδα έχει κάποιους παίκτες παγκόσμιας κλάσης, με τους οποίους ήταν χαρά μου να συνεργαστώ και εύχομαι τα καλύτερα για το υπόλοιπο της σεζόν. Ευχαριστώ όλους αυτούς με τους οποίους συνεργαστήκαμε στενά, για την πίστη και τη συμπαράστασή τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Φυσικά ευχαριστώ τον κόσμο της Λίβερπουλ. Το πάθος και η αφοσίωσή τους στην ομάδα θα φέρει τη Λίβερπουλ ξανά στην κορυφή".

Αυτός είναι ο νέος "καπετάνιος" της Λίβερπουλ

Ο Χόντσον έφυγε, ο Νταλγκλίς ήρθε

Ο Κένεθ Μάθισον Νταλγκλίς (όπως είναι το πλήρες όνομά του) γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1951 στη Γλασκόβη της Σκωτίας.

Το όνομά του ως ποδοσφαιριστής το συνέδεσε με δύο ομάδες. Την Σέλτικ και την Λίβερπουλ. Με τους "Κέλτες" είχε 204 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 112 γκολ την περίοδο 1969-1977.

Επόμενο "λιμάνι" στην καριέρα του - και τελευταίο - ήταν αυτό του Λίβερπουλ. Στους κόκκινους έπαιξε σε 355 παιχνίδια, βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα 118 φορές.

Προπονητικά έχει συνδέσει το όνομά του κυρίως με τις επιτυχίες του - που αλλού - στη Λίβερπουλ (επίσης έχει κάτσει στον πάγκο των Σέλτικ, Μπλάκμπερν, Νιούκαστλ και Σέλτικ) . Με την ομάδα του Μέρσισαϊντ έφτασε στην κορυφή του πρωταθλήματος τρεις φορές, ενώ κατέκτησε και το FA Cup άλλες δύο.

Η μοίρα τα έφερε έτσι που επιστρέφει στον πάγκο της πρώτης ομάδας της Λίβερπουλ ύστερα από είκοσι χρόνια και ντεμπούτο θα κάνει απέναντι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για το FA Cup, έναν θεσμό που έχει αποδείξει ότι ξέρει να κατακτά.

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ