ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

"Κατάθεση ψυχής"

"Κατάθεση ψυχής"
INTIME SPORTS

Ο Ηλίας Σολάκης προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί της ΑΕΚ και το μέγεθος της επιτυχίας των "ερυθρόλευκων".

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού Βόλου, Ηλίας Σολάκης, μίλησε στον "Sentra 103,3" για την ιστορική νίκη επί της ΑΕΚ και τον τρόπο που επιτεύχθηκε αυτή.

Τόνισε, ότι δεν αποτελεί σύμπτωση οι νίκες στο ΟΑΚΑ αφού το ίδιο είχε κάνει και ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Για το αν έχουν συνειδητοποιήσει αυτός και οι συμπαίκτες του το μέγεθος της επιτυχίας τους, μετά το 4-0 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ: " Εκείνη τη στιγμή δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει αλλά σήμερα πλέον το έχουμε καταλάβει".

Για το αν χρειάζεται μόνο ποιότητα για τέτοιες νίκες ή πρέπει οι παίκτες να καταθέσουν και ψυχή: " Μετράνε και τα δυο. Όταν έχεις καλή ποιότητα και βγάλεις και ψυχή, παίζεις με το 100% των δυνατοτήτων σου. Πρέπει να καταθέσεις και ψυχή απέναντι σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ. Έγινε μια κατάθεση ψυχής. Το 4-0 είναι μεγάλο σκορ, δεν το περιμέναμε ούτε εμείς".

Για τη θέση του σέντερ -φορ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο: " Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η δουλειά του επιθετικό είναι εκτός των άλλων να ανοίγει διαδρόμους και να βοηθάει και τους συμπαίκτες του. Πλέον δεν είναι το παλιό στυλ που πρέπει το φορ να βάλει το γκολ και να κινείται μόνο μέσα στην περιοχή".

Για τις εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού Βόλου, με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ: " Δεν είναι σύμπτωση. Αυτό το γήπεδο μας πάει. Μπορούμε να ανοιχτούμε και να παίξουμε ποδόσφαιρο. Να κυνηγήσουμε τις αντεπιθέσεις".

Για το γεγονός πως πετυχαίνουν περισσότερα γκολ εκτός έδρας: " Δημιουργούμε πολλές φάσεις και στα εντός έδρας ματς. Μπορεί να είναι και η πίεση του κόσμου που παίζει ρόλο. Αποδίδουμε καλό ποδόσφαιρο και εντός έδρας".

Για το αν οι παίκτες της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια του χτεσινού αγώνα, ένιωθαν “βαριά” τα πόδια τους: " Οι ίδιοι οι παίκτες της δεν πίστευαν ότι μπορούσε να εξελιχθεί έτσι το ματς. Όταν προέρχεται από τη νίκη με τον Παναθηναϊκό και δυο εκτός έδρας νίκες με Πανσερραϊκό και Αστέρα Τρίπολης, η ψυχολογία της ομάδας είναι καλή. Τα πόδια των παικτών της ΑΕΚ, “βάρυναν” μετά το 2-0 και ήταν αρκετά δύσκολο να γυρίσουν το ματς".

Για τον στόχο της ομάδας: " Στόχος πρώτα είναι οι 32 βαθμοί που θα μας δώσουν τη σίγουρη παραμονή στην κατηγορία. Από κει και πέρα ό,τι μπορέσουμε να πάρουμε θα είναι σημαντικό. Έχουμε κι ένα στόχο, το Κύπελλο που είμαστε υποχρεωμένοι να το κυνηγήσουμε και όσο πάει".

Για την εκτός έδρας νίκη με την Κέρκυρα για το Κύπελλο: " Όταν τα παιχνίδια έχουν επαναληπτικό, έχεις το δεύτερο εντός έδρας κι έχεις κερδίσει εκτός έδρας 2-0, μετράει πολύ. Σκεφτόμαστε ότι η ομάδα με μια σοβαρή εμφάνιση μπορεί να πάρει την πρόκριση".

Για τον Άλβαρες: " Δεν είναι τυχαίο ότι έχει παίξει σε 18 παιχνίδια. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, καλό εργαλείο στο κέντρο και καλό παιδί. Του αξίζει και μπράβο του που κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ