ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η μπαγκέτα στον μαέστρο

Η μπαγκέτα στον μαέστρο
INTIME SPORTS

Με ενισχυμένο το οπλοστάσιό του θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στην Καβάλα το βράδυ της Κυριακής, καθώς ο "εγκέφαλος" στη μεσαία γραμμή, Αριέλ Ιμπαγάσα, παίρνει θέση στο αρχικό σχήμα μετά από απουσία ενός μήνα. Επιστροφή και για Τοροσίδη, υποψήφιος για ενδεκάδα ο Μέλμπεργκ.

Είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα ο Ερνέστο Βαλβέρδε "πονοκεφαλιάζει" με τους αρκετούς τραυματισμούς που έχουν πλήξει τους "ερυθρόλευκους" (τελευταίο "θύμα" ο Ριέρα που υπέστη θλάση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και θα επιστρέψει αρχές 2011 στα γήπεδα), όμως για το δύσκολο ματς στο "Ανθή Καραγιάννη" θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Και αυτό γιατί θα έχει στη διάθεσή του τον Αριέλ Ιμπαγάσα, τον παίκτη από του οποίου τα πόδια περνάει το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού της ομάδας, με την απουσία του 34άχρονου Αργεντινού από τα τελευταία ματς να είναι ιδιαίτερα εμφανής όσον αφορά στο κομμάτι της ανάπτυξης και της φαντασίας στην επιθετική λειτουργία.

Η τελευταία φορά που ο 34χρονος (27/10/1976) μέσος αγωνίστηκε ως βασικός σε παιχνίδι των Πειραιωτών, ήταν στις 30 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ στη συνέχεια λόγω τραυματισμού απουσίασε από τρία σερί παιχνίδια πρωταθλήματος του Ολυμπιακού, απέναντι σε Πανιώνιο, Εργοτέλη και ΠΑΟΚ.

Την προηγούμενη αγωνιστική, με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, αλλά αγωνίστηκε στο ματς ως αλλαγή, στην θέση του Άλμπερτ Ριέρα (πέρασε στο 23'), όπου φάνηκε ωστόσο ότι δεν ήταν απόλυτα έτοιμος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αναμέτρησης.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, ο πρώην άσος των Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης θα επανέλθει στο βασικό σχήμα που θα παρατάξει στην μακεδονική πόλη ο Ερνέστο Βαλβέρδε, παίρνοντας θέση στον άξονα δίπλα στον Ντουντού.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, τερματοφύλακας θα είναι ο Ούρκο Πάρντο, ως δεξί μπακ θα ξεκινήσει ο Βασίλης Τοροσίδης (ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού), αριστερά θα παίξει ο Χοσέ Χολέμπας, ενώ στο κέντρο της άμυνας θεωρείται δεδομένη η παρουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου, έχοντας για παρτενέρ του -κατά πάσα πιθανότητα- τον Φρανσουά Μοδέστο και όχι τον Ποτουρίδη.

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα, αλλά το ενδεχόμενο συμμετοχής του Σουηδού στόπερ στην αναμέτρηση, θα το αποφασίσει ο Ισπανός τεχνικός την τελευταία στιγμή.

Όσον αφορά από τη μέση και μπροστά, αριστερά στα άκρα θα αγωνιστεί ο Γιάννης Φετφατζίδης αντί του τραυματία Άλμπερτ Ριέρα, δεξιά θα βρεθεί ο Ντένις Ρόμενταλ, πίσω από τον σέντερ φορ ο Νταβίδ Φουστέρ και κορυφή στην επίθεση του Ολυμπιακού, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (7 τέρματα) Κέβιν Μιραλάς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ