ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Κλείνει" Γκρέκο από Ρόμα ο Ολυμπιακός

AS Roma's midfielder Leandro Greco (L) vies with Juventus midfielder Andrea Pirlo during their Italian Serie A football match in Rome's Olympic Stadium on December 12, 2011. AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE (Photo credit should read FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images)
AS Roma's midfielder Leandro Greco (L) vies with Juventus midfielder Andrea Pirlo during their Italian Serie A football match in Rome's Olympic Stadium on December 12, 2011. AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE (Photo credit should read FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο Λεάντρο Γκρέκο είναι πιθανότατα ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για μια θέση στα χαφ, αφού οι Πειραιώτες είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ρόμα. Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Γκρέκο (καριέρα, συμμετοχές, αγωνιστικό στυλ) και δείτε τα ειδικά γραφήματα! Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ...

Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα που καθημερινά μπλέκουν τον Ολυμπιακό με διάφορους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους και πολλά απ' αυτά δεν έχουν και πολύ σχέση με την πραγματικότητα.

Την Πέμπτη, οι Ιταλοί έγραψαν πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ρόμα για τον 26χρονο μέσο, Λεάντρο Γκρέκο και το συγκεκριμένο δημοσίευμα ήταν όπως φαίνεται πέρα για πέρα αληθινό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άσος της Ρόμα, είναι πολύ ψηλά στην "ερυθρόλευκη" λίστα και ήδη οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και είναι σε πολύ καλό δρόμο για να κλείσουν τη συμφωνία.

Τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται τελειωμένο, όμως είναι γεγονός πως οι Νταμπλούχοι Ελλάδας είναι κοντά στο να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή, ενός ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε την καριέρα τους στις ακαδημίες της Ρόμα.

Και αναφέρουμε πως η μεταγραφή δεν έχει τελειώσει, γιατί μέχρι την ανακοίνωσή της, πολλά μπορεί να αλλάξουν και το "πολύ κοντά" να γίνει "απομακρύνθηκε". Αυτό φυσικά δεν αναιρεί πως ο Γκρέκο αυτή τη στιγμή οδεύει προς το Λιμάνι. Δεν αποκλείεται πάντως, σημαντικό ρόλο στο... φλερτ να έπαιξε και ο Τζανπάολο Μοντάλι, που δούλευε επί χρόνια στους "τζαλορόσι" (πλέον δεν είναι τεχνικός διευθυντής) και έχει άριστες σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ποιος είναι ο Λεάντρο Γκρέκο

Η ακαδημία της Ρόμα και οι δανεισμοί

Ο Λεάντρο Γκρέκο (Έλληνας στα ιταλικά) γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου του 1986 (1.83 ύψος, 76 κιλά) και όπως σας προαναφέραμε είναι γέννημα θρέμμα της Ρόμα, αφού εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Έπαιξε στις μικρές ομάδες των "τζαλορόσι" που φημίζονται για τις εξαιρετικές ακαδημίες και για τα ταλέντα που βγάζουν, ενώ το 2004 σε ηλικία πήγε δανεικός στην Άστρεα, ομάδα της τέταρτης κατηγορίας στην Ιταλία (έπαιξε σε 17 ματς και είχε ένα γκολ).

Έπειτα επέστρεψε στην Ρόμα και έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 18 ετών, 9 μηνών και 20 ημερών, στην ήττα από την Πάρμα στο "Ένιο Ταρντίνι" 2-1 στις 8 Μαΐου του 2005.

Στους "τζαλορόσι"δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής (7 συμμετοχές σε δύο χρόνια) και γι' αυτό ξαναδόθηκε δανεικός στην Βερόνα για δύο χρόνια (2006-2008, 42 συμμετοχές - 3 γκολ), στη συνέχεια στην Πίζα (2009 1/2 - 7 συμμετοχές), αλλά και στην Πιατσέντζα (22 συμμετοχές).

ROME, ITALY - APRIL 25:  Leandro Greco of AS Roma kicks the ball during the Serie A match between AS Roma and ACF Fiorentina at Stadio Olimpico on April 25, 2012 in Rome, Italy.  (Photo by Paolo Bruno/Getty Images)
ROME, ITALY - APRIL 25: Leandro Greco of AS Roma kicks the ball during the Serie A match between AS Roma and ACF Fiorentina at Stadio Olimpico on April 25, 2012 in Rome, Italy. (Photo by Paolo Bruno/Getty Images) GETTY IMAGES

Από... τελειωμένος, ξανά στο προσκήνιο

Το 2010 επιστρέφει στην Ρόμα και η ομάδα τον βάζει στην transfer list, καθώς δεν τον υπολογίζει και θέλει να τον πουλήσει. Τελικά, καμία ομάδα δεν έδειξε ενδιαφέρον και τελικά παραμένει στην Ρώμη, που αποδεικνύεται χρήσιμος, λόγω των τραυματισμών που προέκυψαν.

Στο ματς του Champions League με την Βασιλεία ήταν στον πάγκο και τελικά μπήκε αλλαγή στα τελευταία 15 λεπτά, που σκόραρε μάλιστα το πρώτο και μοναδικό γκολ που έχει πετύχει με την φανέλα της Ρόμα! Το τέρμα του σφράγισε τη νίκη της ομάδας του, καθώς έκανε το 3-1, ενώ το τελικό σκορ ήταν 3-2.

Στο video, ο Λεάντρο Γκρέκο, σκοράρει το 3-1 για την Ρόμα

Οι καλές εμφανίσεις επί Κλαούντιο Ρανιέρι, του έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστεί στο μεγάλο και αιώνιο ντέρμπι με την Λάτσιο (μπήκε αλλαγή στο πρώτο μέρος στη θέση του τραυματία Μενές), στο οποίο πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση (η Ρόμα νίκησε 2-0) και στη συνέχεια ξεκίνησε βασικός κόντρα σε Φιορεντίνα και Γιουβέντους.

Η σεζόν που μας πέρασε ξεκίνησε με τραυματισμό, αφού έμεινε εκτός για δύο μήνες (8/8/11 - 6/10/11), παρόλα αυτά έπαιξε σε 21 αγώνες (19 στο πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο) και έδωσε μάλιστα μια ασίστ στον Οσβάλντο σ' ένα ματς κόντρα στην Τζένοα, που η Ρόμα νίκησε με 1-0.

GENOA, ITALY - OCTOBER 26:  Alexander Merkel of Genoa CFC battles for the ball with Leandro Greco of AS Roma during the Serie A match between Genoa CFC and AS Roma at Stadio Luigi Ferraris on October 26, 2011 in Genoa, Italy.  (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)
GENOA, ITALY - OCTOBER 26: Alexander Merkel of Genoa CFC battles for the ball with Leandro Greco of AS Roma during the Serie A match between Genoa CFC and AS Roma at Stadio Luigi Ferraris on October 26, 2011 in Genoa, Italy. (Photo by Valerio Pennicino/Getty Images) GETTY IMAGES

Στο παρακάτω video βλέπετε αρχικά τον Γκρέκο να κάνει ασίστ στον Οσβάλντο και στην επόμενη φάση να σουτάρει δυνατά

Το νέο συμβόλαιο και το limit up!

Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, οι διοικούντες της Ρόμα πρόσφεραν νέο συμβόλαιο στον Ντε Ρόσι, τον Περότα, αλλά και τον Γκρέκο. Ο 26χρονος μέσος υπέγραψε νέο τριετές με ετήσιες απολαβές 1.250.000 ευρώ συν τα μπόνους και με την μείωση πήγε στα 800.000 ευρώ!

Είναι εντυπωσιακό πάντως, πως αυξήθηκε η τιμή του ποδοσφαιριστή τα τελευταία χρόνια, χάριν φυσικά στην αγωνιστική του πρόοδο και στις συμμετοχές που είχε με τους "τζαλορόσι". Όπως θα δείτε στο γράφημα του ιταλικού "transfermarkt", το 2010 ο Γκρέκο άξιζε 500.000 ευρώ κι αυτή τη στιγμή 2.500.000 ευρώ!

Σύμφωνα με τους Ιταλούς μάλιστα, ο Λεάντρο Γκρέκο αρνήθηκε πρόσφατα πρόταση της Κιέβο Βερόνα και κάπου εδώ μπαίνει στην ιστορία ο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι σε σε πολύ καλό δρόμο για να τον αποκτήσει.

"Κλείνει" Γκρέκο από Ρόμα ο Ολυμπιακός

Τι θέση παίζει ο Γκρέκο

Ο Λεάντρο Γκρέκο ο κλασικός μέσος. Ούτε αμυντικό χαφ, ούτε και επιτελικός, αλλά λίγο απ' όλα. Ένας σύγχρονος κεντρικός μέσος με καλό αριστερό πόδι.

Για να καταλάβετε, όπως θα δείτε στην φωτογραφία παρακάτω από ένα ματς της Ρόμα με την Τζένοα, παίζει μπροστά από τον αμυντικό χαφ. Στο συγκεκριμένο ματς, ο Ντε Ρόσι ήταν "κόφτης" μπροστά του δεξιά ήταν ο Γκάγκο και αριστερά ο Γκρέκο.

Αν θέλετε να τον παρομοιάσουμε με κάποιον παίκτη που έπαιξε φέτος στον Ολυμπιακό, θυμίζει περισσότερο τον Ζαν Μακούν ή τον Ιμπαγάσα και λιγότερο τον Ορμπάιθ ή τον Μανιάτη.

"Κλείνει" Γκρέκο από Ρόμα ο Ολυμπιακός
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ