ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μοϊσές Ουρτάδο στο Sport24.gr

Ο Μοϊσές Ουρτάδο στο Sport24.gr

Ο Μοϊσές Ουρτάδο, υπ’ αριθμόν ένα στόχος του Ολυμπιακού για τη θέση του αμυντικού χαφ, μίλησε στο Sport24.gr μετά τη χθεσινοβραδινή προπόνηση της Εσπανιόλ για την προοπτική της μεταγραφής του στους «ερυθρόλευκους». Δηλώσεις και από τον μάνατζερ του παίκτη, Αλμπέρτο Σάλας.

Ο Μοϊσές Ουρτάδο αποτελεί την πρώτη επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε για το κέντρο του Ολυμπιακού και οι επαφές ανάμεσα στους δυο συλλόγους βρίσκονται σε εξέλιξη. Υπάρχει ακόμα σοβαρή διαφορά στο χρηματικό, όμως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τους «ερυθρόλευκους» να αισιοδοξούν ότι τελικά θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή.

Το Sport24.gr μίλησε χθες βράδυ τηλεφωνικά με τον Μοϊσές Ουρτάδο, αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης των «pericos» και σας μεταφέρει όσα είπε ο άσος της Εσπανιόλ:

Sport24.gr: Μοϊσές, οι δηλώσεις που έκανες το βράδυ της Δευτέρας στους Ισπανούς δημοσιογράφους, δείχνουν ότι σκέφτεσαι πολύ σοβαρά την πρόταση του Ολυμπιακού.

Μοϊσές Ουρτάδο: Πράγματι, έτσι είναι. Πρόκειται για έναν μεγάλο και γνωστό σύλλογο και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι άνθρωποί του σαφώς και με κολακεύει. Όπως είπα και στη συνέντευξη Τύπου, αυτό που θέλω εγώ είναι να μείνουν ικανοποιημένες και οι τρεις πλευρές από την επίσημη πρόταση που θα κατατεθεί. Η σκέψη μου πάντα ήταν να ολοκληρώσω στην Εσπανιόλ την καριέρα μου, αλλά αν όλα πάνε καλά, η προοπτική του Ολυμπιακού θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα.

Sport24.gr: Ο Βαλβέρδε σε έχει στην κορυφή της λίστας του και θέλει να σε φέρει οπωσδήποτε στην Ελλάδα. Πώς νιώθεις για αυτό;

Μοϊσές Ουρτάδο: Με ικανοποιεί και με χαροποιεί η γνώμη που έχει ο Βαλβέρδε για εμένα. Κοντά του πέρασα δυο πολύ καλά χρόνια, έκανα σημαντικά βήματα μπροστά και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε όσο ήταν στην Εσπανιόλ. Με γνωρίζει καλά, ξέρει τι τύπος είμαι μέσα και έξω από το γήπεδο και το μόνο που θέλω να συμπληρώσω, είναι πως αν τελικά έρθω στην Ελλάδα, θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του και να τιμήσω την επιλογή του.

Sport24.gr: Εκτός από τον Βαλβέρδε, υπάρχουν ακόμα πολλά πρόσωπα στον Ολυμπιακό, που γνώρισες είτε ως συμπαίκτες, είτε ως αντιπάλους στην Πριμέρα Ντιβισιόν, όπως ο Ριέρα, ο Ιμπαγάσα, ο Ραούλ Μπράβο, ο Όσκαρ και φυσικά ο Ασπιάθου. Αυτό θα κάνει ακόμα πιο εύκολη την απόφασή σου να «ξενιτευτείς»;

Μοϊσές Ουρτάδο: Η απόφαση από μόνη της είναι δύσκολη. Μην ξεχνάς ότι παίζω στην ίδια ομάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχω δεθεί με τον κόσμο της και τους ανθρώπους της. Ύστερα είναι και η οικογένεια, οι φίλοι. Βέβαια, όταν φτάνω να ζυγίζω τα υπέρ και τα κατά, η παρουσία όλων αυτών που προανέφερες, φυσικά και αποτελεί θετικό παράγοντα. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις πρόσωπα γνωστά που θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς πιο εύκολα στην καινούργια πραγματικότητα. Ας δούμε όπως θα εξελιχθούν τα πράγματα και αν τελικά πραγματοποιηθεί η μεταγραφή, τότε θα έχουμε όλο το χρόνο για να πούμε πολλά περισσότερα.

Ο Μοϊσές Ουρτάδο στο Sport24.gr

Ο Μοϊσές σε προπόνηση της Εσπανιόλ, μαζί με τους Βαλβέρδε και Ριέρα (2007)

Ο μάνατζερ του Μοϊσές, Αλμπέρτο Σάλας, μιλώντας χθες το απόγευμα στο Sport24.gr, επιβεβαίωσε από τη μεριά του τις επαφές που συνεχίζονται τόσο ανάμεσα στην Εσπανιόλ και τον Ολυμπιακό, όσο και της «ερυθρόλευκης» διοίκησης με τον ίδιο, διέψευσε όμως την ύπαρξη συμφωνίας με τον παίκτη:

« Ο Ολυμπιακός έχει συζητήσει μαζί μας και έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του, όμως ακόμα δεν έχει καταθέσει κάποια τελική, συγκεκριμένη πρόταση για τον Μοϊσές. Τα όσα μπορεί να γράφονται και να δημοσιεύονται στην Ελλάδα σχετικά με ποσά, είναι απλά εικασίες. Εμείς περιμένουμε τη διοίκηση του Ολυμπιακού να μας μιλήσει με αριθμούς σχετικά με τη διάρκεια του συμβολαίου και βέβαια σχετικά με τις αποδοχές του παίκτη. Το σημαντικό μέχρι τώρα είναι ότι το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό και σοβαρό, οπότε και το εξετάζουμε ανάλογα».

Στη συνέχεια ο Αλμπέρτο Σάλας αναφέρθηκε στη διάθεση του Ουρτάδο να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση για την καριέρα του και να αγωνιστεί στο εξωτερικό:

« Ο Μοϊσές δεν έχει κανένα πρόβλημα να αγωνιστεί στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Όπως είπε και ο ίδιος, αν όλες οι πλευρές μείνουν ικανοποιημένες από τις τελικές προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι, τότε δεν θα έχει λόγο να βάλει εμπόδια. Γνωρίζει βέβαια ότι πρόκειται για μια απόφαση που θα επηρεάσει τη ζωή και την καριέρα του, όμως δεν φοβάται τις προκλήσεις. Άλλωστε βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία και έχει όρεξη να προσφέρει, σε όποια ομάδα και αν αγωνιστεί».

Τέλος, ρωτήσαμε τον κύριο Σάλας πόσο μεγάλο ρόλο θα παίξει στην απόφαση του Ουρτάδο, το γεγονός ότι προπονητής του Ολυμπιακού είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε:

« Πολύ μεγάλο ρόλο, όπως καταλαβαίνετε. Ο Μοϊσές εκτιμάει απεριόριστα τον Βαλβέρδε και η προοπτική να ξαναδουλέψει μαζί του είναι από τα μεγάλα συν στην όλη υπόθεση. Η συνεργασία τους τη διετία 2006-08 στην Εσπανιόλ ήταν άψογη και ο πελάτης μου πάντα υποστήριζε ότι βελτιώθηκε πολύ σαν ποδοσφαιριστής εκείνη την περίοδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι η πλειοψηφία του αθλητικού Τύπου στην Ισπανία, χαρακτήριζε τον Μοϊσές ως την προέκταση του Βαλβέρδε και της φιλοσοφίας του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν ο παίκτης που συντόνιζε το παιχνίδι στον νευραλγικό χώρο του κέντρου, που είχε τα μάτια του στραμμένα και στην άμυνα και στην επίθεση, ελέγχοντας τις γραμμές και διατηρώντας τις κοντά τη μία στην άλλη».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ