ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περιμένοντας τον Αφελάι

Περιμένοντας τον Αφελάι
INTIME SPORTS

Ο Ιμπραχίμ Αφελάι δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα σε αγωνιστικό επίπεδο μέχρι στιγμής και τα ευρωπαϊκά ματς με την Ντνίπρο είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία για μια δυνατή επανεκκίνηση.

Ο ερχομός του Ιμπραχίμ Αφελάι στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014, είχε αντιμετωπιστεί με προβληματισμό. Όχι για την αξία του, αλλά για το γεγονός πως κουβαλούσε μια διετία με τραυματισμούς, που επί της ουσίας τον καθιστούσαν ανενεργό ποδοσφαιρικά.

Ο Αφελάι σε περίπου 7 μήνες που βρίσκεται στο Λιμάνι είναι αλήθεια πως δεν έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού. Αν μη τι άλλο έχει δείξει πως έχει ξεπεράσει για τα καλά τα προβλήματα που τον άφησαν πίσω τα δύο προηγούμενα χρόνια και ο οργανισμός του μπορεί να αντεπεξέλθει σε ρυθμούς πίεσης και καταπόνησης.

Ωστόσο η αγωνιστική παρουσία του Ολλανδού διεθνή άσου δεν είναι συνολικά ικανοποιητική σε αυτό το διάστημα που φοράει τα "ερυθρόλευκα". Ενδεχομένως αυτό να είναι μια φυσιολογική εξέλιξη για έναν παίκτη που μετά από μακρά αποχή καλείται να παίξει σε συνεχόμενα παιχνίδια και σε μια ομάδα με απαιτήσεις ανάλογες με αυτές του Ολυμπιακού.

Έχοντας 22 συνολικά συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League, ο 29χρονος κυνηγός έχει απολογισμό 5 τερμάτων και 3 ασίστ σε 1365 αγωνιστικά λεπτά. Η συγκομιδή του σε επίπεδο αριθμών είναι φτωχή, ενώ συχνά μέσα στα ματς δείχνει αδυναμία σε στοιχεία του παιχνιδιού του στα οποία συνήθως διακρινόταν.

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό και τον Αφελάι, είναι πως οι Πειραιώτες βρίσκονται μέσα και στους τρεις στόχους τους, την στιγμή που υπάρχει ανάγκη για αποτέλεσμα μέσα από μια σειρά συνεχόμενων και απαιτητικών αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Επομένως δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Οι περιστάσεις απαιτούν ποδοσφαιριστές που είναι άμεσα σε θέση να προσφέρουν το 100%. Και από την στιγμή που ο Ολυμπιακός παλεύει σε τρία μέτωπα, οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι παίκτες του ρόστερ πρέπει να προσφέρουν. Από το ποσοστό της συνεισφοράς τους σε επίπεδο αριθμών και όχι μόνο, θα εξαρτηθεί εν πολλοίς τι θα καταφέρουν οι Πειραιώτες μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η ευκαιρία (;) του Αφελάι

Οι αριθμοί του Ολλανδού κυνηγού μοιράζονται ως εξής σε Ελλάδα και Ευρώπη: 1 γκολ και 1 ασίστ σε 15 ματς και 1003 λεπτά στην Super League. 2 γκολ και 1 ασίστ σε 317 λεπτά στο Champions League.

Η διαφορά εμφανής στην αναλογία, συνυπολογίζοντας και τις δυσκολίες κάθε διοργάνωσης. Η αλήθεια είναι πως ο Αφελάι έχει δείξει άλλη διάθεση στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, σε σχέση με αυτά εντός συνόρων.

Και μπορεί το Europa να μην έχει την αίγλη του Champions League, ωστόσο και πάλι συγκεντρώνει σαφώς περισσότερα βλέμματα πανευρωπαϊκά αναλογικά με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Φορτούνης ή Τσόρι στο Κίεβο;

Είναι λοιπόν μια ευκαιρία να αφυπνιστεί ο Αφελάι, εκμεταλλευόμενος έστω την περίσταση πως ο Ολυμπιακός συνεχίζει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους "ερυθρόλευκους" ένας... κανονικός Αφελάι θα αποτελούσε ευτυχές γεγονός σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν, που η "μάχη" έχει ανάψει για τα καλά και μάλιστα σε τρία μέτωπα.

Πέραν από το ωφέλιμο του πράγματος, δηλαδή να πάρει ο Ολυμπιακός πράγματα σε αγωνιστικό επίπεδο από τον 29χρονο κυνηγό, τα παιχνίδια του Europa League είναι ίσως και μια τελευταία καλή ευκαιρία του Αφελάι να απασχολήσει ξανά τον κόσμο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τη φετινή σεζόν.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πολύ ευχάριστη για τον Βίτορ Περέιρα, που κουτσά στραβά παίρνει πράγματα από τους Ντοσεβί και Ντουρμάζ, όχι όμως και από τον Ολλανδό, που στην θεωρία είναι ο ποιοτικότερος των τριών. Και σε αυτή τη φάση της σεζόν δεν περισσεύει κανείς, ούτε φυσικά ο Αφελάι. Αρκεί να το καταλάβει και ο ίδιος.

Άλλωστε είναι βέβαιο πως ένα δυνατό φίνις από μέρους του, θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες να μείνει στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν ή έστω να προσελκύσει το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων. Περιμένοντας τον Αφελάι λοιπόν...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ