ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλαφούζος: "Έπρεπε να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός"

Αλαφούζος: "Έπρεπε να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός"

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, υποστήριξε σε εκδήλωση ομογενών των ΗΠΑ ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να υποβιβαστεί λόγω χειραγώγησης απόφασης της ελληνικής δικαιοσύνης από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. (VIDEOS)

Από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται και μιλώντας σε εκδήλωση ομογενών το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, έκανε λόγο για χειραγώγηση απόφασης της ελληνικής δικαιοσύνης από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και υπέδειξε τον υποβιβασμό των "ερυθρολεύκων", ως μόνη τιμωρία.

Στην ομιλία του προς τους προσκεκλημένους σημείωσε μεταξύ άλλων:

"Η Ελληνική Αστυνομία έχει παρακολουθήσει επίσημα πολλά τηλέφωνα, πολλών ανθρώπων στην Ελλάδα που ανακατεύονται σε αυτές τις διαδικασίες. Και μέσα σε αυτές εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κύριος Μαρινάκης, να παίρνει τον νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, τον κύριο Κουρίδη, και να του δίνει οδηγίες πως πρέπει να αντιστραφεί η απόφαση και να μην τιμωρηθεί ο Εθνικός Γαζώρου και να κερδίσει τον αγώνα.

Και τον παίρνει πίσω ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ μετά από μερικές ώρες ή την επόμενη μέρα, και του λέει “μίλησα με την Επιτροπή, τα κανόνισα, είχαν πάρει αντίθετη απόφαση και το αλλάξαμε”. Αυτό είναι μία σαφής χειραγώγηση παιχνιδιού και η τιμωρία είναι υποβιβασμός. Τελεία, δεν υπάρχει άλλο".

Και συνέχισε μιλώντας για τις εξελίξεις για την εγκληματική οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και είπε ότι σε ένα μήνα θα έχει βγει το πόρισμα που μπορεί να απαγορεύει και σε ομάδες που εμπλέκονται να συμμετέχουν στην Ευρώπη.

Κατά την παρουσία του στην εκδήλωση τόσο ο ίδιος όσο και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο τριφύλλι με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να μιλάει για μια πολύ κακή αγωνιστική σεζόν, χειρότερη από την περσινή που έφερε στην αποχώρηση του Αναστασίου για τον οποίο όμως υποστήριξε ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει στο τριφύλλι. Επίσης αναφέρθηκε στους αποκλεισμούς των πράσινων από την Ευρώπη αλλά και την μεταγραφική ενίσχυση του.

Στις δηλώσεις που έκανε στις κάμερες που κάλυψαν την εκδήλωση ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για μια σκέψη που υπάρχει για ένα νέο πλάνο από αυτό της "Παναθηναϊκής Συμμαχία" το οποίο θα τρέχει παράλληλα και θα έχει να κάνει με μια "γερουσία" από ισχυρούς επιχειρηματίες που θα διοικεί τον Παναθηναϊκό.

Καθώς όπως σημείωσε ότι το μοντέλο συνδιοίκησης από τους οπαδούς απέτυχε. Ο Γιάννης Αλαφούζος χαρακτήρισε αυτό το νέο σχήμα ως υβριδικό.

Χαρακτηριστικά είπε μεταξύ άλλων:

"Η Παναθηναϊκή Συμμαχία δεν πήγε τόσο καλά όσο περιμέναμε να πάει και οπωσδήποτε πρέπει να σκεφτούμε πως αυτό το μοντέλο της αυτοχρηματοδότησης θα αλλάξει. Ίσως θα πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη Συμμαχία, δηλαδή να υπάρχουν πολλοί οπαδοί που να βάζουν ένα μικρό ποσό και να είναι μέλη και μέτοχοι του Παναθηναϊκού και συγχρόνως να υπάρχει κάτι που σκεφτόμαστε, δεν είναι ακόμη αποφασισμένο, μια Γερουσία, όπου να είναι 10-15 επιχειρηματίες να βάζουν χρήματα, εγώ ούτως ή άλλως έχω υποχρεώσεις και από το νόμο να βάζω κάποια χρήματα, αλλά να δημιουργηθεί μια Γερουσία που θα τον διοικεί.

Διότι το απλοϊκό, ρομαντικό μοντέλο που όλοι μαζί οι Παναθηναϊκοί θα διοικούσαμε τον Παναθηναϊκό δεν πέτυχε, είχε αδυναμίες. Κινδυνεύαμε να είχαμε θέματα λαϊκισμού, όπως έχουν οι πολιτικόί στην Ελλάδα.Θα έχουμε ένα υβριδικό σύστημα, που οι πολλοί να βάζουν λίγα και κάποια Γερουσία τα πολλά, όχι πάρα πολλά. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Είναι μια βάρδια».

Καλύτερος φέτος ο Ολυμπιακός, πέρυσι μας έκλεψαν το πρωτάθλημα

Επίσης στις δηλώσεις του στην κάμερα έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το φετινό πρωτάθλημα καθώς είχε καλύτερη ομάδα και σημείωσε ότι δεν χρειαζόταν να κάνει "απάτες" για να πάρει τον τίτλο και πως πέρσι κλάπηκε το πρωτάθλημα από το τριφύλλι λέγοντας:

"Ο Ολυμπιακός φέτος είχε πολύ ομάδα, σε αντίθεση με την περσινή ομάδα και φέτος άξιζε να κερδίσει το πρωτάθλημα. Και θα το κέρδιζε χωρίς τις απάτες που συχνά κατηγορούνται. Πέρσι το έκλεψε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός από εμάς, επειδή εμείς ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Το σημερινό μας ρόστερ είναι εφάμιλλο του Ολυμπιακού και σαν πρόεδρος του Παναθηναϊκού θεωρώ πως είμαστε καλύτεροι"

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της PANATHA USA στις δηλώσεις του στις κάμερες υποστήριξε πως η ομογένεια θα ενισχύσει τον Παναθηναϊκό και σύντομα θα υπάρξουν εκπλήξεις από πλευράς των ομογενών ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στη Νέα Υόρκη και τις συναντήσεις που είχε.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ