STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 0-1
INTIME SPORTS

Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή παρέμεινε ο Παναθηναϊκός που πέρασε αλώβητος από το Περιστέρι νικώντας με 1-0 τον Ατρόμητο. Ο Χριστοδουλόπουλος το "χρυσό" γκολ στο 70', δοκάρι στο 79' ο Σισέ.

Η επιβράβευση της εξαιρετικής εικόνας του Χριστοδουλόπουλου με τον Ολυμπιακό ήρθε με λίγο καθυστέρηση, αφού ο αριστεροπόδαρος άσος του "τριφυλλιού" με ένα εξαιρετικό γκολ χάρισε την νίκη στον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου.

Το 0-1 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα έφερε και πάλι σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή τον Παναθηναϊκό. Δύο πρόσωπα το "τριφύλλι" στο ματς (όπως στο ντέρμπι) και ανεβάζοντας απόδοση στην επανάληψη πήρε το πολυπόθητο "τρίποντο".

Βυθίστηκαν ακόμα περισσότερο οι γηπεδούχοι που είχαν έναν εξαιρετικό Καμαρά, με τους οπαδούς τους να ζητούν στο φινάλε νίκη επί του Πανιωνίου την επόμενη αγωνιστική.

Διαιτητής: Η. Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί διαιτητή: Γκάγκας (Λάρισα) / Σωτηρόπουλος (Αχαϊα)
Τέταρτος διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κάρτες: Καμαρά, Μελισσάς / -

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατρόμητος: (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπαζίνσκι, Βινιάλ (19' λ.τρ. Μελισσάς), Νεμπεγλέρας, Καμαρά (69' Περόνε), Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Τάτος (76' Καραλής), Μπρίτο.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος (55' λ.τρ. Μαρίνος), Βύντρα, Κατσουράνης, Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Χριστοδουλόπουλος (85' Ιωαννίδης), Λουίς Γκαρθία, Γκοβού (58' Καραγκούνης), Σισέ.

Τα πλάνα των προπονητών

Με σύστημα 4-4-2 (που γίνονταν αρκετές φορές 4-1-4-1) παρέταξε την ομάδα του ο Γιώργος Δώνης έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον ταχύτατο Ανρί Καμαρά και τον Μάρεκ Σαγκανόφκσι (πιο αριστερά). Πίσω τους οι Νεμπεγλέρας και Σφακιανάκης ως αμυντικά χαφ, με τους Μπρίτο (δεξιά) και Τάτο (αριστερά) να δίνουν βοήθειες από τα άκρα. Στην άμυνα την υπεράσπιση της εστίας Μιχαηλίδη είχαν οι Ολιβέιρα, Νάστος, Μπαζίνσκι και Βινιάλ.

Στην αντίπερα όχθη και με δεδομένες τις απουσίες των Νίνη, Λέτο και Μπουμσόνγκ, ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε στο γνώριμο σύστημά του, τους Σπυρόπουλο, Βύντρα, Καντέ και Κατσουράνη στην άμυνα με τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σιμάο στην θέση των αμυντικών χαφ.

Μπροστά τους ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μετά την απουσία του από το αρχικό σχήμα στο Καζάν, με τους Λουίς Γκαρθία και Γκοβού στα άκρα και τον Τζιμπρίλ Σισέ στην κορυφή της επίθεσης.

Ειχε τον αέρα και το πάθος

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν την εδαφική υπεροχή στο ματς και με την παρότρυνση της εξέδρας να δείχνουν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο ελέγχοντας το ματς.

Οι παίκτες του Δώνη είχαν ένα ακόμα πλεονέκτημα αφού στις προσπάθειές τους είχαν "σύμμαχο" και τον αέρα αφού βοηθούσε σε κάθε τους επιθετική αλλά και αμυντική (κόντρα σε κάθε πάσα μακρινή του αντιπάλου) τους ενέργεια.

Στο 7' οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή τους στιγμή όταν μετά από κόρνερ του Σαγκανόφκσι, η μπάλα έφτασε στον Τάτο αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε στην γωνία του ο Τζόρβας.

Οι "πράσινοι" δεν μπορούσαν να παίξουν σωστά στην ανάπτυξή τους και το παιχνίδι κύλησε με τους Περιστεριώτες να ελέγχουν το ματς χάρη στην καλή τους μεσαία γραμμή ωστόσο δεν μπορούσαν να μπουν εύκολα στην άμυνα του "τριφυλλιού".

Ο τεχνικός του Ατρόμητου σε μια αμυντική ενέργεια του Βινιάλ, είδε τον Γάλλο αμυντικό του να παθαίνει πιθανών θλάση και να αποχωρεί, με τον Μελισσά να μπαίνει στην θέση του στο αριστερό άκρο.

Ανέβασαν ταχύτητα, έχασαν ευκαιρίες

Με την συμπλήρωση του 20λεπτου, οι "πράσινοι" ανέβασαν ρυθμούς και κατάφεραν να απειλήσουν την αντίπαλη άμυνα. Μετά από ατομική ενέργεια, ο Χριστοδουλόπουλος βρήκε τον Λουίς Γκαρθία αλλά το σουτ του Ισπανού με κόντρα σε αντίπαλο αμυντικό πέρασε μόλις δίπλα από την εστία του Μιχαηλίδη και κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Σισέ έκανε ένα σουτ αλλά ο Κατσουράνης που πήγε στην πορεία της μπάλας με πρόθεση να την στείλει με κεφαλιά στα δίχτυα των αντιπάλων, δεν τα κατάφερε και αστόχησε εξ' επαφής και ο Μπρίτο απομάκρυνε σχεδόν πάνω στην γραμμή.

Πέρασαν σχεδόν δέκα λεπτά, για να αξιοποιήσει και πάλι την υπεροχή του ο Παναθηναϊκός που προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες του Χριστοδουλόπουλου αλλά και προσπάθειες από τα άκρα (Γκοβού, Λουίς Γκαρθία) να κάνει ευκαιρία.

Ετσι, στο 33' και μετά από αλλαγή ρόλων (κάτι που είχε ζητήσει από το ημίωρο με οδηγία ο Νιόπλιας) μετά από σέντρα του Σισέ που είχε βγει από την περιοχή ο Λουίς Γκαρθίας έστρωσε στον Γκοβού που με διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε από κοντά και διαγώνια να σκοράρει.

Φόβος στην αντεπίθεση και παραλίγο αυτογκόλ

Δύο λεπτά αργότερα (35') και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει πολύ το παιχνίδι τους, αναζητώντας τον τρόπο που θα ανοίξουν το σκορ, ο Καμαρά σε μια αντεπίθεση σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε και πάλι με τον Παναθηναϊκό, να φτάνει κοντά στο γκολ. Στο 43' ο Βύντρα σε μια από τις συνηθισμένες του επελάσεις από το δεξί άκρο και μετά από ωραία κίνηση και προσποίηση στον Σφακιανάκη, σέντραρε αλλά ο Γκοβού δεν μπόρεσε να μπει έγκαιρα στην πορεία της μπάλας και οι Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι στάθηκαν τυχεροί και δεν ακούμπησαν την μπάλα στην πορεία της παράλληλα με την γραμμή της εστίας.

Ευκαιρία με το "καλημέρα" ο Σισέ

Οι φιλοξενούμενοι με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, "άγγιξαν" το γκολ, όταν μετά από μια μακρινή πάσα-σέντρα του Κατσουράνη, ο Σισέ στην κίνηση σούταρε με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ, σε μια ακόμα εντυπωσιακή κίνηση του Γάλλου μέσα στην περιοχή.

Η ατμόσφαιρα "ζεστάθηκε" από την ευκαιρία των "πράσινων" και στην εξέδρα αλλά και τους φίλους των δύο συλλόγων που με συνθήματα εκατέρωθεν υποστήριζαν την προσπάθεια των ομάδων τους.

Στο 50' ο Καμαρά προσπάθησε να περάσει τον Κατσουράνη που την ύστατη ώρα και ενώ αρχικά "έφαγε" την ντρίμπλα του Σενεγαλέζου άσου, στο σουτ που επιχείρησε με τάκλιν πρόλαβε και απομάκρυνε σε κόρνερ, κερδίζοντας τα εύσημα του Τζόρβα.

Αλλαγή αναγκαστική και "πλάνου"

Στο διάστημα 55'-58' ο Νίκος Νιόπλιας αναδιάρθρωσε τα πλάνα του εντός γηπέδου με δύο αλλαγές. Αρχικά την μια αναγκαστική του τραυματία (στην μέση) Σπυρόπουλου με τον Μαρίνο. Ο πρώην άσος του Ατρομήτου που χειροκροτήθηκε πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας και αριστερά μετατέθηκε ο Βύντρα.

Λίγο μετά μπήκε στο ματς και Καραγκούνης με τον Λουίς Γκαρθία να πηγαίνει δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος αριστερά και ο "τυπάρας" πίσω από τον Σισέ, σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Ο Μαρίνος "ανέβασε" την απόδοσή του από δεξιά και μετά από μια ατομική ενέργεια βρήκε τον Χριστοδουλόπουλο, που σούταρε από κοντά αλλά η μπάλα βρήκε στον Νάστο και πέρασε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Λουίς Γκαρθία προσπάθησε έξυπνα να αιφνιδιάσει με το απευθείας κόρνερ αλλά ο Μιχαηλίδης έστω και δύσκολα απομάκρυνε σε κόρνερ.

Του το χρωστούσε η μοίρα από το ντέρμπι

Στο δίλεπτο 67'-68' οι δύο επιθετικοί των ομάδων είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Πρώτος, ο Γάλλος επιθετικός των "πράσινων" που μετά την ασίστ του Γκαρθία σούταρε στην κλειστή γωνία του Μιχαηλίδη αλλά μπλόκαρε το αδύναμο σουτ.

Λίγο μετά ο Σενεγαλέζος άσος των γηπεδούχων, πλάσαρε πάνω από τον Τζόρβα που βγήκε θυμίζοντας το ματς με την Κοπεγχάγη στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Μαρίνος κάλυψε γρήγορα και σταμάτησε την πορεία της προς το τέρμα.

Ενα λεπτό, μετά την αλλαγή του Δώνη στους επιθετικούς του, με τον Περόνε να μπαίνει αντί του Καμαρά (που δυσανασχέτησε) οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ.

Μετά από μια βαθιά μπαλιά του Κατσουράνη (όπως στο 47') ο Σισέ έκανε κεφαλά προς τα πίσω και η μπάλα έφτασε στον Χριστοδουλόπουλο. Ο νεαρός άσος των "πράσινων" αφού πέρασε τον Νάστο σούταρε συρτά και νίκησε τον Μιχαηλίδη, βάζοντας "φωτιά" στην εξέδρα των φίλων του Παναθηναϊκού για το 0-1 στο 70'.

Αλλαγή πλάνων για Δώνη, δοκάρι ο Σισέ

Το γκολ των "πράσινων" ανάγκασε τον Δώνη να γυρίσει σε 4-4-2 το σύστημά του και να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο και τον Καραλή. Το γεγονός όμως πως είχε περισσότερους χώρους η ομάδα του Παναθηναϊκού, ήταν ρίσκο για τους γηπεδούχους.

Ετσι, οι παίκτες του Νιόπλια λίγο έλειψε να "τελειώσουν" το ματς με τον Σισέ να κάνει σέντρα σουτ από τα αριστερά, με την μπάλα να ακουμπάει στο δοκάρι του Μιχαηλίδη πριν καταλήξει άουτ.

Οι "πράσινοι" που είχαν τον έλεγχο, απώλεσαν μια ακόμα καλή φάση στο 83' με τον Σιμάο να σουτάρει από πλεονεκτική θέση αλλά να περνάει μόλις άουτ.

Το μόνο που κατάφεραν μέχρι την λήξη του ματς, οι παίκτες του Ατρομήτου, ήταν ένα σουτ από διαγώνια θέση του Περόνε που βρήκε την εξωτερική πλευρά από τα δίχτυα του Τζόρβα.





TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ