ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ενας Σισέ δεν φτάνει...

Ενας Σισέ δεν φτάνει...
INTIME SPORTS

Το "τριφύλλι" απώλεσε δύο πολύτιμους βαθμούς στη Νέα Σμύρνη και έδειξε πως μετά την Ευρώπη και το Κύπελλο φαίνεται να χάνει το πρωτάθλημα. Το Sport24.gr αναλύει τα αίτια της ήττας και την επόμενη δύσκολη μέρα στην Παιανία (vid)

Η ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στην Τρίπολη έφεραν τον Παναθηναϊκό στο μείον επτά από κορυφή της Σούπερ Λίγκα.

Εντεκα αγωνιστικές πριν το φινάλε της Σούπερ Λίγκα και τα περιθώρια στένεψαν υπερβολικά και για τον τρίτο στόχο (πρωτάθλημα).

Ενας Σισέ δεν φτάνει

Ο παίκτης που με την ψυχολογία νικητή και το πάθος του σε κάθε ματς προσπάθησε και πάλι να αποδείξει το μεγαλείο του, τελικά δεν ήταν αρκετός. Εβαλε ένα γκολ, είχε ένα δοκάρι, ένα χαμένο τετ α τετ και μια κεφαλιά μόλις άουτ, στις τέσσερις προσπάθειες που το δόθηκαν αλλά μέχρι εκεί.

Ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκα ήταν αποκομμένος και η μπάλα μόνο με "αίτηση" έφτανε στην περιοχή. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εκεί έχασε και το παιχνίδι.

Παρόλο που και η άμυνα δεν ήταν σε καλή μέρα, η ανάπτυξη του Παναθηναϊκού ήταν για κλάματα και σε κάποια στιγμή που προσπάθησε να διορθώσει με εσωτερικές αλλαγές το λάθος του δεν μπόρεσε, αφού Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Λέτο και στο φινάλε ο Καραγκούνης δεν είχαν λύσεις.

Ετσι το "τριφύλλι" άφησε δύο ακόμα βαθμούς και πλέον μόνο μερικοί αισιόδοξοι θεωρούν πως υπάρχει πισωγύρισμα καθώς πολλοί στην Παιανία, γνωρίζοντας και όσα έγιναν στην Τρίπολη, πως είναι αδύνατο να κυνηγήσουν την κορυφή και την πρώτη θέση.

Η διοίκηση δίνει ελπίδες....

Παρά την απώλεια στην Νέα Σμύρνη, οι διοικούντες στον Παναθηναϊκό έδειξαν χαρακτήρα και υποστήριξαν πως ακόμα υπάρχει δρόμος στο πρωτάθλημα.

Αποχωρώντας από το γήπεδο του Πανιωνίου, ο προεδρεύων του "τριφυλλιού" Δημήτρης Γόντικας υποστήριξε: " Κανένα σχόλιο δεν θέλω να κάνω σήμερα. Θέλει ψύχραιμη αντιμετώπιση".

Από την πλευρά του ο Τζόνι Βεκρής, όμως ήταν πιο καθησυχαστικός για την συνέχεια και παρά την ισοπαλία που άφησε στο μείον επτά τους "πράσινους" από την κορυφή:

" Μια χαρά θα πάμε. Δεν ήταν καλό αποτέλεσμα, αλλά ήμασταν και άτυχοι με το δοκάρι του Τζιμπρίλ. Είναι πλέον δύσκολα αλλά είμαστε στους στόχους μας. Οι στόχοι του Παναθηναϊκού δεν αλλάζουν ποτέ. Καλύπτεται η διαφορά"

Οι "πρωταγωνιστές"... όμως όχι

Βέβαια οι πρωταγωνιστές του αγώνα (προπονητής και ποδοσφαιριστές) δεν έδειξαν το ίδιο "ζεστοί" και φάνηκαν "σκληροί" με την πραγματικότητα που είναι σαφώς και δύσκολη.

" Χάσαμε δύο πόντους, όμως ο Παναθηναϊκός δεν είναι εκτός διεκδίκησης. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αλλά ως πρωταθλητής, ως μεγάλη ομάδα, πρέπει να παίξουμε όλους τους αγώνες με στόχο τη νίκη. Μαθηματικ'α ειναι δύσκολο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε" μερικά από τα λόγια του Πορτογάλου τεχνικού από την συνέντευξη Τύπου.

Πιο "αληθινός" και γνωρίζοντας καταστάσεις και πράγματα, ο Ζάν Αλέν Μπουμσόνγκ παραδέχθηκε πως το "τριφύλλι" δεν μπορεί να ελπίζει στην συνέχεια, λέγοντας: " Η πίεση έχει φύγει από πάνω μας, πρέπει να ευχαριστηθούμε τη συνέχεια και στο τέλος θα δουμε τι θα καταφέρουμε."

Τέλος και ο Αλέξανδρος Τζόρβας αναφέρθηκε στην δύσκολη συνέχεια λέγοντας: " Η απώλεια μας πάει πολύ πιο πίσω, αλλά πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό και να κερδίσουμε άσχετα με ποιον παίζουμε και πού. Βέβαια δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Θα περιμένουμε και το στραβοπάτημα του αντιπάλου."

Και τώρα τι;

Η ερώτηση που "βασανίζει" όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού από το βράδυ της Κυριακής και μετά την ισοπαλία στην Πλατεία, είναι και τώρα τι γίνεται;

Οι "πράσινοι" που έφυγαν από την Νέα Σμύρνη απογοητευμένοι έχουν τα ψυχικά αποθέματα για να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούν. Θα παλέψουν σε Τούμπα και Καραϊσκάκη για την φανέλα... όπως τόνισε και ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ πως θα πρέπει να κάνουν ή θα πετάξουν "λευκή" πετσέτα.

Είδαν την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό Βόλου για να καταλάβουν ότι αν προσπαθήσουν ,,μπορεί να ελπίζουν στην ρεβάνς του Κυπέλλου για ενδεχόμενη ανατροπή;

Ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν όχι με λόγια αλλά με πράξεις από τους ποδοσφαιριστές και μόνο που θα πρέπει να αποδείξουν ότι εκείνοι προσπάθησαν ανεξάρτητα αν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Εξάλλου αυτοί που έφεραν το "τριφύλλι" στο σημείο αυτό απέχουν εδώ και καιρό και λίγοι είναι αυτοί που προσπαθούν να μαζέψουν τα πράγματα τα οποία με την πάροδο του χρόνου -δυστυχώς- θα δείχνουν να κυλούν ολοένα και πιο δύσκολα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ