ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έπεισε και πλέον υπολογίζεται για τον τίτλο

Έπεισε και πλέον υπολογίζεται για τον τίτλο
INTIME SPORTS

Η νέα επιβλητική εκτός έδρας επιτυχία του Παναθηναϊκού έπεισε και τους πιο δύσπιστους πως πλέον το "τριφύλλι" υπολογίζεται έντονα για τον φετινό τίτλο. Το Sport24.gr αναλύει.

Μετά το εντυπωσιακό πέρασμα με 3-1 από την Τούμπα, ο Παναθηναϊκός του Ζεσουάλδο Φερέιρα αποδίδει ελκυστικό ποδόσφαιρο από παιχνίδι σε παιχνίδι όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας.

Διαβάστε τι έγινε στην Τούμπα και δείτε τα highlights του αγώνα. Δείτε επίσης τι δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός μετά τη νίκη αλλά και οι Κλέιτον, Κουίνσι, Καπίνος και Μαρίνος, καθώς και την άποψη του Σαββα Λιβάνιου που γράφει ότι οι "πράσινοι" έγιναν από "αουτσάιντερ... φαβορί".

Πολλοί ήταν αυτοί που μετά τους καταστροφικούς από πολλές απόψεις (οικονομικούς, πρεστίζ, ψυχολογία) λόγους αποκλεισμούς από την Ευρώπη στο Champions League και το Europa League, ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει τον φετινό τίτλο με "σβηστές μηχανές".

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πλέον -μετά και την όγδοη αγωνιστική- θα έχουν αλλάξει άποψη καθώς ο Παναθηναϊκός του Ζεσουάλδο Φερέιρα αποδίδει από παιχνίδι σε παιχνίδι εξαιρετικό ποδόσφαιρο στον αγωνιστικό χώρο, πείθοντας και τους πιο δύσπιστους πως πρέπει να υπολογίζεται και μάλιστα πάρα πολύ σοβαρά για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Αυτός άλλωστε είναι κι ο μεγάλος στόχο στην Παιανία.

Μετά το πρώτο διπλό στην πρεμιέρα της Κέρκυρας, την επιβλητική νίκη στην Ξάνθη με παίκτη λιγότερο, την ισοπαλία στην δύσκολη έδρα του επίσης πρωτοπόρου Ατρόμητου (και με παίκτη λιγότερο από το 3'), καθώς και εμφατικό διπλό στην Τούμπα, οι φίλοι του "τριφυλλιού" κατάλαβαν πως η ομάδα τους θα διεκδικήσει ισάξια τον τίτλο και μάλιστα θα πρέπει να θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί και όχι αουτσάιντερ.

Κλειδί... η δουλειά και η στάση του Φερέιρα

Σημαντικότερος παράγοντας για την εικόνα που δείχνει ο Παναθηναϊκός από την έναρξη του πρωταθλήματος είναι η δουλειά και η στάση που τηρεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, εκτός ότι συσπείρωσε τους παίκτες του μετά από τις αποτυχίες της Ευρώπης, τους έδωσε το κίνητρο να αποδείξουν ότι δεν γίνεται να χαρακτηρίζονται τόσο πρόωρα... αποτυχημένοι.

Και δείχνει να το έχει καταφέρει στο έπακρο -για την ώρα- με το να δείχνει εμπράκτως την πίστη του σε αυτούς, καθώς και με το να τους τονίζει πως πλέον και οι ίδιοι έχουν πιστέψει στους εαυτούς. Κι είναι είναι χαρακτηριστικό ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι κερδίζουν αυτοπεποίθηση, η οποία είναι πολύ σημαντική στο ποδόσφαιρο και την ψυχολογία ενός αθλητή.

Παράλληλα έχει δώσει με την σκληρή δουλειά του μια άλλη εικόνα στην ομάδα, που δείχνει να "πνίγει" τον αντίπαλο εξ' αρχής στο ματς. Παίζει επιβλητικό ποδόσφαιρο (όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας, έξω από την Τούμπα) φιλοδωρώντας με 3 ή 4 γκολ στα τελευταία ματς τους αντιπάλους.

Με οδηγούς τους Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα και guest star τον Καπίνο

Η ταυτότητα που δείχνει ο Παναθηναϊκός στα ματς της Σούπερ Λίγκα είναι έργο Φερέιρα -όπως προαναφέραμε- ωστόσο το "τριφύλλι" έχει για οδηγούς τρεις σημαντικούς παίκτες για την ώρα που έχουν αλλάξει το επίπεδο και την εικόνα της ομάδας.

Τον σκόρερ Λέτο, που σε οκτώ αγωνιστικές έχει ισάριθμα γκολ, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τον εξαιρετικό και άπιαστο για την ώρα Κουίνσι που είναι... λίρα εκατό, καθώς και τον αθόρυβο Πορτογάλο μέσο Ζέκα, που αποδεικνύεται λαβράκι.

Παράλληλα με βάση τις συγκυρίες, δεν αποκλείεται... guest star εμφάνιση στην παραπάνω κατηγορία να κάνει κι ο Στέφανος Καπίνο που μετά τα εύκολα (θεωρητικά) βούτηξε και στα βαθιά με αρχή την "καυτή" Τούμπα. Παρόλα αυτά δείχνει να μην καταλαβαίνει και με χάρις την άγνοια κινδύνου και τον ενθουσιασμό του να κερδίζει και άλλους πόντους.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ