ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός: 1-4

Εργοτέλης-Παναθηναϊκός: 1-4
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με "τεσσάρα" επί του Εργοτέλη, στην "κρίση" των τελευταίων ημερών. Καθαρίζοντας από το πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με 3-0, ο ΠΑΟ έφτασε με άνεση στο τελικό 4-1 και μάλιστα εκτός έδρας! (video)

Με τεσσάρα ξέσπασε ο Παναθηναϊκός, που πέρασε σαν σίφουνας από το Παγκρήτειο, νικώντας τον Εργοτέλη με 4-1. Δυο γκολ, ο Σισέ ένα ο Σπυρόπουλος και άλλο ένα ο Κατσουράνης. Εξαιρετικοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι "πράσινοι"

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Διαιτητής: Καλόπουλος Δ. (Μακεδονίας)

Βοηθοί διαιτητή: Γκάγκας Δ./ Καρσιώτης Μ.

4ος διαιτητής: Βοσκάκης Μ.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Μπέτο, Ρουμπάκης (85' Βερπακόφκσις), Χίμπλινγκερ, Ορφανός (52' Χρυσοφάκης), Τζούνιορ (72' Καρέλης), Λεάλ, Μπούντιμιρ, Ρομάνο.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι (82' Σιμάο), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Λουίς Γκαρθία (74' Δημούτσος), Λέτο (63' Μαρίνος), Σισέ.

Σκόρερ: 35' Σπυρόπουλος, 39', 44' Σισέ, 55' Μπούντιμιρ, 78' Κατσουράνης

Κάρτες: Καρέλης, Χίμπλινγκερ / Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Δημούτσος

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Με μοναδική απουσία τον Ολίσε, ο Νίκος Καραγεωργίου παρέταξε τον Εργοτέλη, με το γνώριμο σύστημα (4-3-3) στους εντός έδρας αγώνες του. Τζούνιορ και Μπέτο ήταν στο κέντρο έχοντας την βοήθεια του Λεάλ από το ένα άκρο και του Ρομάνο από την άλλη. Στην επίθεση επιλέχθηκε και πάλι ο Μπούντιμιρ.

Με 4-3-3 παρατάχθηκε στο Παγκρήτιο και ο Παναθηναϊκός με τον τεχνικό των "πράσινων" να ρίχνει στο παιχνίδι παίκτες ποιότητας περισσότερο. Συγκεκριμένα, στο κέντρο προτίμησε τους Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνη και Κατσουράνη ενώ στον πάγκο έμειναν οι Σιμάο και Μαρίνος. Στην άμυνα επέστρεψε ο Μπουμσόνγκ και ο Σπυρόπουλος στο κέντρο και το άκρη της, με τους Βύντρα από δεξιά και Σαριέγκι να συμπληρώνουν την τετράδα.

Στην επίθεση μετά την αποβολή του Νίνη με τον Πανιώνιο και την απουσία του τραυματία Γκοβού, ο Λουίς Γκαρθία πήρε θέση στο δεξί άκρο, ο Λέτο στο αριστερό και ο Σισέ ως συνήθως στην κορυφή.

Γκολ... χωρίς πανηγύρια

Το πρώτο δεκάλεπτοι οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς και προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν πιθανή αδράνεια των "πράσινων" που έδειχναν να "ψάχνουν" τα "πατήματά" τους στον αγωνιστικό χώρο. Στο 2' μετά από φάουλ του Ρομάνο από δεξιά, η κεφαλιά του Λεάλ που πετάχτηκε πρώτος στην μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Τζόρβα.

Τρία λεπτά αργότερα και πάλι οι Κρητικοί είχαν μια ευκαιρία στο ματς ενώ έφτασαν στο γκολ το οποίο δεν μέτρησε. Παίζοντας αρκετά από τα άκρα Ρομάνο από δεξιά πραγματοποίησε την σέντρα, ο Μπούντιμιρ είχε κάνει νωρίτερα την κίνηση από το Μπουμσόνγκ και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ομως τα πρόωρα πανηγύρια των "κιτρινόμαυρων" σταμάτησαν αφού το γκολ σωστά ακυρώθηκε αφού ο επιθετικός του Εργοτέλη ήταν σε εμφανή θέση οφ σάιντ, όπως έδειξε και η τηλεοπτική κάλυψη του ματς.

Οι φιλοξενούμενοι "θορυβήθηκαν" από την ευκαιρία αυτή και ο Νίκος Νιόπλιας έδινε συνεχώς οδηγίες στους Καραγκούνη, Κατσουράνη και Λουίς Γκαρθία για τον τρόπο που ήθελε να κινούνται στον αγωνιστικό χώρο.

"Πράσινες" απειλές...

Στο 11', οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, όταν μετά την σέντρα του Λέτο, ο Σισέ στην κίνηση αλλά από πολύ πλάγια έκανε το πλασέ και ο Δασκαλάκης σχεδόν πάνω στην γραμμή απομάκρυνε με το πόδι.

Δύο λεπτά αργότερα (13') μετά από το φάουλ του Καραγκούνη, ο Βύντρα με πρώτη κεφαλιά κάνει πάσα και με νέα κεφαλιά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είδε την μπάλα να "χτυπάει" στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται.

Ενα σουτ του Ορφανού στο 24' έμοιαζε σαν όαση στο επιθετικό παιχνίδι των Κρητικών, που περισσότερο πρόσεχαν τα νώτα τους στην άμυνα ενώ προσπαθούσαν με μακρινές μπαλιές και άναρχο τρόπο να βρουν τον Μπούντιμιρ.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το ημίωρο στο ματς (29') ο Κατσουράνης βρήκε τον Λουίς Γκαρθία που σούταρε από πλάγια θέση και δεξιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Αρχή με "Σπυρό" και τέλος με Σισέ

Δέκα λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους (35') και μετά ατομική προσπάθεια του Λέτο, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Κατσουράνη που έκανε την σέντρα στην μικρή περιοχή και ο μοναδικός παίκτης των "πράσινων" που πετάχτηκε στην πορεία ο Σπυρόπουλος με πλασέ νίκησε τον Δασκαλάκη άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Πέντε λεπτά αργότερα (39') και μετά από μπαλιά του Κατσουράνη πίσω από τη μεσαία γραμμή, ο Σισέ στο αγαπημένο του τρόπο παιχνιδιού, έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με δυνατό δεξί σουτ νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρο και διπλασίασε τα τέρματα του "τριφυλλιού". Ο Γάλλος επιθετικός έφυγε και πήγε στην εξέδρα των 2000 Παναθηναϊκών στέλνοντάς τους φιλιά για την αμοιβαία αγάπη που έχουν ο ένας για τον άλλο.

Το παιχνίδι έδειξε να "γέρνει" στην πλευρά των φιλοξενούμενων, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Μετά από μια εξαιρετική πάσα του Γκαρσία στον Κατσουράνη, εκείνος με άμεση πάσα βρήκε έξυπνα τον Σισέ, που με διπλή προσπάθεια νίκησε και πάλι τον Δασκαλάκη, αυξάνοντας το σκορ σε 3-0.

Δείτε τα γκολ από το παιχνίδι



Λάθος οι "πράσινοι" γκολ οι Κρητικοί

Εμφανώς καλύτερος από το τελευταίο ημίωρο στο πρώτο ημίχρονο εμφανίστηκε ο Εργοτέλης στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πιέσει την αντίπαλη άμυνα. Από την πλευρά τους οι "πράσινοι" έδειχναν ψυχολογικά να έχουν επαναπαυθεί στο 0-3 των πρώτων 45 λεπτών.

Μετά από μια κεφαλιά του Ορφανού που πέρασε άουτ στο 50', οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ και μείωσαν. Ηταν το 55' όταν μετά το λάθος στην συννενόηση των Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι, η μπάλα έφτασε στον Μπούντιμιρ, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Τζόρβα που προσπάθησε να απομακρύνει αρχικά ωστόσο η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Μια φάση και πάλι που ανέδειξε το εμφανές γεγονός πως όταν οι παίκτες του Νιόπλια κάνουν λάθος στην άμυνά τους το "πληρώνουν" με γκολ, κάτι που συνέβη και με Ξάνθη και με Πανιώνιο αλλά και στα ευρωπαϊκά ματς.

Αλλαγές στην "σκακιέρα", σκόρερ πάλι ο "Κατσούρ"

Οι δύο τεχνικοί στο τελευταίο ημίωρο άρχισαν τις διορθωτικές κινήσεις στο παιχνίδι. Ο Νίκος Καραγεωργίου "έριξε" στο ματς έναν ακόμα νεαρό άσο τον Καρέλη, μετά τον Χρυσοφάκη ενώ ο Νιόπλιας αρχικά απέσυρε τον Λέτο και έβαλε στο ματς τον Μαρίνο, ενώ λίγο αργότερα απέσυρε και τον επίσης κουρασμένο Λουίς Γκαρθία και έβαλε στο ματς τον Δημούτσο.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν αποχωρήσει ο Ισπανός μέσος έχασε την ευκαιρία να σκοράρει όταν άλλαξε την μπάλα πολύ όμορφα με τον Σισέ αλλά ο αντίπαλός του πρόλαβε πριν πλασάρει και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 78' όλα τελείωσαν στο ματς, όταν μετά το φάουλ του Καραγκούνη, ο Μπουμσόνγκ έκανε την κεφαλιά και ο Δασκαλάκης απομάκρυνε αρχικά, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε παράλληλα με την εστία με τον Κατσουράνη αμαρκάριστο από κοντά να πλασάρει και να κάνει το 1-4 για το "τριφύλλι". Ενα γκολ που πανηγύρισαν σαν "μικρά" παιδιά οι παίκτες του Νιόπλια στο κέντρο του γηπέδου.

Στα τελευταία λεπτά, ένα σουτ από φάουλ του Καραγκούνη και ένα σουτ του Λεάλ από πλάγια δεν ανησύχησαν τους Δασκαλάκη και Τζόρβα εκατέρωθεν και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους "πράσινους" να κατακτούν μια ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα, το οποίο ζητούσαν και φέτος οι περίπου 2000 οπαδοί τους από την εξέδρα του Παγκρήτιου.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ