ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καβάλα-Παναθηναϊκός 2-2

Καβάλα-Παναθηναϊκός 2-2
INTIME SPORTS

Σε κακό "δαίμονα" εξελίσσεται η Καβάλα για τον Παναθηναϊκό. Οπως και πέρσι οι "Αργοναύτες" στέρησαν δύο βαθμούς από τους φιλοξενούμενους με τον Σισέ να ισοφαρίζει στο φινάλε και πάλι. Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε με γκολ των Σισέ (12', 79΄) και Ντουγκλάο 31', Νταρσβίλ 34'. Διπλό δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 25'.

Στο ίδιο έργο θεατές έμειναν όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι Καβάλας-Παναθηναϊκού στο "Ανθή Καραγιάννη". Το τελικό 2-2, απεικονίζει την εικόνα του ματς με τους φιλοξενούμενους να έχουν τις λύσεις Σισέ αλλά και τα πολλά αμυντικά προβλήματα και τους γηπεδούχους να διαθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος ήθελαν μετά την βαριά ήττα με την Μπαρτσελόνα να αλλάξουν την ψυχολογία της ομάδας πετυχαίνοντας μια νίκη στο πρωτάθλημα μετά την επιτυχία στο "Κλέανθης Βικελίδης".

Ομως δεν τα κατάφεραν, αφού για άλλη μια χρονιά οι "Αργοναύτες" αποδείχθηκαν "σκληρό καρύδι" και όπως πέρσι προσπάθησαν να πάρουν την νίκη στην έδρα τους αλλά την έχασαν χάρη σε μια ενέργεια ενός μεγάλου αντιπάλου (Σισέ) που αποθεώθηκε στο φινάλε από τους οπαδούς του.

Το τελικό 2-2 ουσιαστικά αφήνει μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας δύο ακόμα βαθμούς πίσω το "τριφύλλι", που χαράμισε την επιτυχία εκτός έδρας με τον Αρη. Για τους γηπεδούχους που δεν έχουν νικήσει ακόμα (δύο ισοπαλίες και μια ήττα) είναι θέμα χρόνου να έρθουν οι επιτυχίες καθώς έχει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο.

Γήπεδο:
"Ανθή Καραγιάννη"

Διαιτητής: Κάκος Α. (Κέρκυρα)

Βοηθοί: Ακρίβος - Σωτηρόπουλος

Καβάλα (Ντράγκαν Οκούκα): Βαγιέχο, Πετκάκης (67' λ.τρ. Ντουκρόκ), Οικονόμου, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Καρντόσο, Ονουάτσι (77' Χργκόβιτς), Αμπντούν, Βουξίσεβιτς, Νταρσβίλ (56' Ογκμπέτσε).

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Μαρίνος (60' Ιωαννίδης), Μπουμσόνγκ (72' Κατσουράνης), Καντέ, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Νίνης, Γκοβού (46' Λουίς Γκαρθία), Λέτο, Σισέ.

Σκόρερ: Σισέ 12', Ντουγκλάο 31', Νταρσβίλ 34', Σισέ 79'

Κάρτες: Ντιέ, Πετκάκης, Χργκόβιτς / Λέτο, Νίνης, Λουίς Γκαρθία, Ιωαννίδης

Χωρίς τους πρώην "πράσινους"

Χωρίς τους δύο πρώην "πράσινους" Γκαλίνοβιτς και Σιόντη που έμειναν εκτός αποστολής παρέταξε την ομάδα του ο Σέρβος τεχνικός, Ντράγκαν Οκούκα που άφησε και εκτός ενδεκάδας τους Ντικρόκ και Ογκμπέτσε.

Με σύστημα 4-4-1-1 στην θέση του πρώτου αγωνίστηκε ο Καρντόσο στο ντεμπούτο του και ο Βουξίσεβιτς που είχε περάσει ως αλλαγή στο προηγούμενο ματς με την Λάρισα. Την εστία των "Αργοναυτών" υπερασπίστηκε ο Ισπανός πορτιέρο, Χαβιέρ Λόπεθ Βαγιέχο.

Με "τυπάρα" στην 11αδα

Αλλαγή πλάνων και προσώπων στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, από τον Νίκο Νιόπλια που άφησε και πάλι όπως με τον Αρη και την Μπαρτσελόνα ίδια την αμυντική του τετράδα (Μαρίνος, Βύντρα στα άκρα και μπουμσόνγκ, Καντέ στο κέντρο) άλλαξε πρόσωπα στο κέντρο ενώ έμειναν ίδια και τα επιθετικά άκρα.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με το ματς στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ο τεχνικός των "πράσινων" επέλεξε τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Καραγκούνη στην μεσαία γραμμή με τον "τυπάρα" να επανέρχεται στο βασικό σχήμα αντί του Σιμάο. Μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου, ο Νίνης με τους Γκοβού και Λέτο στα άκρα και τον Σισέ μοναδικό προωθημένο.

Ανοικτό ματς, γρήγορο προβάδισμα

Με ρυθμό ξεκίνησε η αναμέτρηση στο "Ανθή Καραγιάννη" και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία καθώς είχαν τον τρόπο από τα άκρα κυρίως να μπουν μέσα στην περιοχή. Στο 3' ο Ντιέ επιχείρησε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία των φιλοξενούμενων. Η απάντηση ήταν άμεση με τον ίδιο τρόπο από τον Λέτο, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Μια εξαιρετική διαγώνια ψιλοκρεμαστή πάσα του Νίνη στον Σισέ και ένα άψογο κοντρόλ και πλασέ, ήταν αρκετό από τον Γάλλο άσο να περάσει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Βαγιέχο και να ανοίξει το σκορ για τον Παναθηναϊκό, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια παικτών και εξέδρας.



Το γκολ αυτό ανέβασε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των παικτών του Νίκου Νιόπλια, που είχαν ακόμα δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Λέτο (14') και Νίνη (18') σε ισάριθμα σουτ να μην ευστοχούν από πλεονεκτικές θέσεις.

Μήνυμα με δοκάρια και γκολ

Οσο οι φιλοξενούμενοι δεν πιέζονταν είχαν την κατοχή και έλεγχαν τον ρυθμό, ωστόσο λίγα λεπτά μετά την συμπλήρωση του 20λεπτου, όλα άλλαξαν με τους γηπεδούχους να χάνουν μια ευκαιρία και αμέσως μετά να αναλαμβάνουν πλήρως τα ηνία του ματς, πετυχαίνοντας μια σπουδαία ανατροπή.

Στο 24', αρχικά ο Νταρσβίλ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Τζόρβας με το ένα χέρι απέκρουσε και κράτησε το μηδέν για την εστία του. Στην εξέλιξη της φάσης (25') και μετά την εκτέλεσή του ο Πετκάκης αμαρκάριστος πλάσαρε ο Τζόρβας απομάκρυνε με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και ο Ντουγκλάο στην επιστροφή της με κεφαλιά την έστειλε και πάλι στο ίδιο σημείο (οριζόντιο δοκάρι) προς απογοήτευση των φίλων της ομάδας.

Οτι δεν μπόρεσε ο υψηλόσωμος αμυντικός στην φάση αυτή το πέτυχε στο 31', όταν μετά το φάουλ του Αμπντούν ο Ντουγκλάο πρώτος στην μπάλα μέσα από την μικρή περιοχή προλάβε τον Μπουμσόνγκ και εκμεταλλευόμενος την λάθος εκτίμηση του πορτιέρο του "τριφυλλιού" ισοφάρισε σε 1-1.



Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της ισοφάρισης και ο Οικονόμου πραγματοποίησε την σέντρα στο 34' με τον Νταρσβίλ να πετάγεται πριν τον Καντέ και με γυριστή κεφαλιά να νικάει για δεύτερη φορά τον διεθνή πορτιέρο, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στην εξέδρα των γηπεδούχων.



Πρόβλημα σε ανάπτυξη και άμυνα

Καθισμένος στον πάγκο του δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα έβλεπε και αναζητούσε λύσεις στο μυαλό του. Την ίδια ώρα οι παίκτες του δεν είχαν καθαρό μυαλό και δεν είχαν τον τρόπο να αναπτυχθούν καλά.

Παράλληλα οι λανθασμένες επιλογές των Καντέ, Βύντρα και Μπουμσόνγκ συνεχίζονταν προκαλώντας ανησυχία και προβληματισμό, ωστόσο οι παίκτες του Οκούκα δεν είχαν την τύχη να τις εκμεταλλευθούν. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Καβάλας να χάνει μια ακόμα ευκαιρία πριν οι δύο σύλλογοι πάνε στα αποδυτήρια.

Στο 44', μετά από σέντρα του Πετκάκη, ο Βουξίσεβιτς έπιασε την κεφαλιά από την γωνία της μικρής περιοχής αλλά εκείνη πέρασε παράλληλα με την εστίαν του Τζόρβα και μόλις άουτ.

Μέσα ο Λουίς Γκαρθία, έξω ο Γκοβού

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας διέκρινε πως ο Γκοβού δεν ήταν σε καλή μέρα και τον αντικατέστησε με τον Λουίς Γκαρθία. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είχε σκοπό να δώσει ποιότητα και περισσότερες ενέργειες από δεξιά. Παρά την ενέργεια αυτή το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης κύλησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν μια άτυπη εδαφική υπεροχή χωρίς ουσία.

Στο 56' ο Βύντρα επιχείρησε με σουτ να αιφνιδιάσει τον Ισπανό τερματοφύλακα αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ την ίδια ώρα ο Σέρβος τεχνικός των γηπεδούχων αντικατέστησε τους επιθετικούς του με τον Ογκμπέτσε να μπαίνει αντί του σκόρερ Νταρσβίλ. Η απάντηση του Νιόπλια και πάλι στο ματς με τον Μαρίνο να βγαίνει και τον Ιωαννίδη να μπαίνει και να πηγαίνει αριστερά με τον Βύντρα να "μετακομίζει" απέναντι για να έχει το μαρκάρισμα του επικίνδυνου Αμπντούν.

Εσωσε ο Τζόρβας, σκόραρε ο Σισέ

Ο χρόνος κυλούσε και όσο οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν καθαρό μυαλό και δεν έβρισκαν τρόπο να φτάσουν στην εστία και να απειλήσουν οι γηπεδούχοι μπορούσαν να διατηρούν το υπέρ τους 2-1 με χαρακτηριστική ευκολία.

Οι δύο προπονητές αναζητούσαν λύσεις από τους πάγκους με τον Νιόπλια να βάζει στο ματς και τον Κατσουράνη για να έχει μια ακόμα απειλή στα στημένα για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Οκούκα έριξε στο ματς τους Ντουκρόκ και Χργκόβιτς.

Μετά από ένα ημίωρο, οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο 74' έκαναν την πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς, με τον Λέτο να δίνει στον Ιωαννίδη και εκείνος αμέσως βρήκε τον Λουίς Γκαρθία ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ.

Δύο λεπτά (76΄) αργότερα, οι Καβαλιώτες έχασαν μια σπουδαία διπλή ευκαιρία. Ο Ονουάτσι μετά από σέντρα του Αμπντούν σούταρε εξ' επαφής αλλά ο Τζόρβας τον σταμάτησε και εν συνεχεία και πάλι ο Ογκούτσε με δυνατό σουτ νικήθηκε από τον πορτιέρο του "τριφυλλιού".

Τελικά, ότι δεν μπόρεσαν οι "Αργοναύτες" το πέτυχε ο Παναθηναϊκός με την κλάση του Σισέ να "μιλάει". Στο 79' ο Λέτο έκανε την σέντρα και ο Γάλλος επιθετικός με εκπληκτικό άλμα νίκησε στον αέρα δύο αντιπάλους και νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πετυχαίνοντας το 2-2.



Οι παίκτες του Νιόπλια πίεσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά δεν ευτύχησαν να πετύχουν κάτι θετικό, με τον Γάλλο σκόρερ του να χάνει μια ακόμα ευκαιρία στο 86' να κάνει χατ τρικ. Στο φινάλε του ματς οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την ισοπαλία και οι φίλοι του "τριφυλλιού" αποθέωσαν τον Τζιμπρίλ Σισέ σ' ένα ματς που έμοιαζε αρκετά με το περσινό και τους "Αργοναύτες" να είναι ο κακός τους δαίμονας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ