ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός 3-1

Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός 3-1
Ο Βίνγκααρντ πανηγυρίζει το γκολ που άνοιξε το σκορ... INTIME SPORTS

Η απογοητευτική φετινή πορεία του ΠΑΟ "έκλεισε" με το ίδιο νόμισμα. Μια ακόμα ήττα από την Κοπεγχάγη με 3-1. Βίνγκααρντ, Γκρόνκιερ και Σισέ (αυτογκόλ) οι σκόρερ στο αρνητικό 2-13 παθητικό γκολ στο "πικρό" αντίο της Ευρώπης. Το 300ο γκολ των "πράσινων" ο Καντέ.

Με τον χειρότερο τρόπο "έκλεισε" την απογοητευτική του φετινή πορεία ο Παναθηναϊκός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν και πάλι από την Κοπεγχάγη με 3-1.

Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να σώσει τα προσχήματα και παρά τις υποσχέσεις για να παίξουν για το γόητρο και την τιμή της ομάδας, δεν μπόρεσαν να πείσουν για την αγωνιστική τους εικόνα στην Ευρώπη και έμειναν φέτος χωρίς... νίκη και με το αρνητικό 2-13 παθητικό γκολ.


Παρά τις προσδοκίες και τα όνειρα μετά την κλήρωση... ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την τραγική περιπέτειά του στους ομίλους χωρίς νίκη, γεγονός πρωτόγνωρο για το "τριφύλλι" σε παρουσία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.


Η προηγούμενη κακή επίδοσή που είχε ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ευρώπη, ήταν την χρονιά 2003-04, που σημείωσε μια νίκη μόνο (και είχε 4 βαθμούς) αντίστοιχα όπως σήμερα στην τελευταία αγωνιστική και το 3-1 επί της Ρέιντζερς στη Σκωτία.


Βίνγκααρντ, Γκρόνκιερ και Σισέ (αυτογκόλ) έστειλαν τους Δανούς στους "16" του θεσμού με συγκομιδή 10 βαθμών και κατακτώντας την δεύτερη θέση πίσω από την Μπαρτσελόνα και τους "πράσινους" στο σπίτι τους και από την αίγλη του Τσάμπιονς Λιγκ... στην μιζέρια της Σούπερ Λίγκα.

Ο Καντέ το 300 γκολ των "πράσινων" με τον Καραγκούνη να μην παίρνει την 100η του συμμετοχή στην Ευρώπη (αφού έμεινε στον πάγκο) και τους 1000 οπαδούς του "τριφυλλιού" να κατακτούν... εκείνοι την νίκη στην εξέδρα απέναντι σε 35.000 φίλους της Κοπεγχάγης.

Διαιτητής
: Φλόριαν Μέιερ (Γερμανία)

Βοηθοί: Χόλγκερ Χένσελ, Σένκε Γκλίντεμαν (Γερμανία)

Συμπληρωματικοί βοηθοί: Μπάμπακ Ραφάτι, Κρίστιαν Ντίνγκερτ (Γερμανία)

Κάρτες: Γκρόνκιερ / Σιμάο, Λουίς Γκαρθία, Λέτο

Κοπεγχάγη: (Στάλε Σολμπάκεν): Βίλαντ, Πόσπεχ, Ζάνκα, Άντονσον (77' Οτεσεν), Βεντ, Κβιστ, Κλαουντεμίρ, Μπολάνιος, Βίνγκααρντ, Γκρόνκιερ (87' Ζοχόρε), Ν' Ντόι (81' Σεντίν).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46' Νίνης), Σιμάο, Λουίς Γκαρθία (75' Πετρόπουλος), Μαρίνος, Χριστοδουλόπουλος (46' Λέτο), Σισέ


Τα πλάνα των δύο προπονητών

Με την ίδια ενδεκάδα που παρέταξε την ομάδα του στο ΟΑΚΑ, εμφάνισε την ομάδα του ο προπονητής της Κοπεγχάγης μπροστά στο κοινό της.


Στο γνώριμο 4-4-2 που σκοπό είχε να μετατρέπεται στην διάρκεια του ματς σε 4-5-1 με τον Ν' Ντόι να είναι μπροστά, οι Γιόρκενσεν και Μπολάνος είχαν φανέλα βασικού.


Για την ρεβάνς... της ήττας του πρώτο ματς του ΟΑΚΑ, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα (πρώτη φορά αντίπαλος με τους Δανούς) δεν συμπεριέλαβε στα αρχικά πλάνα του, τους Καραγκούνη και Λέτο και έτσι ο "τυπάρας" θα συμπληρώσει 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές μόνο αν περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή.


Στους πρώτους έντεκα συμπεριλαμβάνονται οι Τζόρβας, με την γνωστή και αναμενόμενη τετράδα των Βύντρα, Σπυρόπουλο, Καντέ και Μπουμσόνγκ με τον Γάλλο αμυντικό να έχει το μαρκάρισμα του Ν' Ντόι.


Στα αμυντικά χαφ, θα είναι οι Ζιλμπέρτο Σϊλβα και Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Μπροστά τους οι Χριστοδουλόπουλος και Μαρίνος στα άκρα με τον Λουίς Γκαρθία σε ρόλο επιτελικού χαφ πίσω από τον Σισέ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.


Είκοσι λεπτά... δύο σουτ


Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά για τους γηπεδούχους που λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, όταν ο Βίνγκααρτ βρέθηκε σε θέση βολής και με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, είδε πρώτα τον Ν'Ντόι να μην προλαβαίνει να αλλάξει τροχιά στην μπάλα (με προβολή) και την μπάλα στην συνέχεια να καταλήγει άουτ.


Μετά από ένα δεκάλεπτο που οι γηπεδούχοι αναζητούσαν τρόπο να μπουν στην περιοχή των "πράσινων", παίζοντας το γνώριμο παιχνίδι τους με συνεχές αλλαγές θέσεων και πάσες, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον ρυθμό και με το δικό τους τρόπο (πάσες συνεχείς) θέλησαν να ανακτήσουν εκείνοι την κατοχή της μπάλας.


Η ελληνική ομάδα παρά την ισορροπία στο ματς δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει και το παιχνίδι της λόγω της πίεσης των αντιπάλων "καταστρέφονταν" στο χώρο του κέντρου και με τον Μπαλάνιος κυρίως οι Δανοί αναζητούσαν τρόπο να απειλήσουν.


Το δεύτερο σουτ του αγώνα έγινε με την συμπλήρωση του 20λεπτου και ήταν πάλι για τους παίκτες του Σολμπάκεν. Ο Μπολάνιος ήταν ο πρωταγωνιστής που σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή μετά την απόκρουση του Μπουμσόνγκ.


Τρίτη και φαρμακερή


Αυτό που αναζήτησαν με δύο σουτ οι γηπεδούχοι το κατάφεραν με την τρίτη τους προσπάθεια και πάλι έξω από την περιοχή. Μετά από πάσα και πάλι του "δαιμώνιου" Μπολάνιος από τα δεξιά, ο Βίνγκααρντ έκανε το κοντρόλ έξω από την περιοχή και σούταρε αμέσως στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα, που παρά την προσπάθεια δεν κατάφερε να διώξει, κάτι που θα μπορούσε να το κάνει αν ενεργούσε λίγο πιο γρήγορα.


Το 1-0 ήταν γεγονός πλέον και το "Πάρκεν" πήρε "φωτιά" από τα πανηγύρια των 35.000 φίλων των γηπεδούχων, που είδαν τον στόχο των "16" να πλησιάζει ακόμα πιο κοντά.

Διπλή φάση... διπλή ευκαιρία


Στο διάστημα 33'-34' οι παίκτες του Σολμπάκεν, απείλησαν και πάλι και έχασαν διπλή ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Αρχικά, μετά από ένα εντυπωσιακό ξαφνικό σουτ του Κλαουντεμίρ, έξω από την περιοχή, ο Τζόρβας είχε χρόνο και εντυπωσιακά απομάκρυνε σε κόρνερ.


Στην εξέλιξη της στημένης φάσης, ο Γκρόνκιερ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, πριν ο Ν' Ντόι κερδίσει εκείνος με φόρα την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ με την "πράσινη" άμυνα να μην αντιδρά σωστά για πρώτη φορά σε σύνολο.


Ευκαιρία.... στο φινάλε


Οι παίκτες του Φερέιρα μετά το 35ο λεπτό θέλησαν να εκμεταλλευθούν την σχετικά χαλάρωση των γηπεδούχων και προσπάθησαν να βρουν χώρους για να μπουν στην αντίπαλη περιοχή και να κάνουν ευκαιρία.


Γεγονός καθόλου εύκολο και οι "πράσινοι" τελικά έφτασαν ένα λεπτό πριν την λήξη του πρώτου μέρους να απειλήσουν, μετά από λάθος των αντιπάλων και όχι δική τους ενέργεια. Ο Βίλαντ έκανε λάθος εκτίμηση σε μια έξοδο μακριά από την εστία του και ο Μαρίνος έκανε το σουτ βλέποντας τον πορτιέρο εκτός θέσης, όμως παρόλο αυτά βρήκε την μπάλα που κατέληξε στον Λούις Γκαρθία αλλά το άσχημο σουτ του Ισπανού μέσου κατέληξε άουτ.


Η επιστροφή Λέτο... και η ξεκούραση του Ζιλμπέρτο


Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν αυτός που θέλησε να ανακατέψει την "τράπουλα" στα πρόσωπα της ενδεκάδας. Απέσυρε τους Χριστοδουλόπουλο και Ζιλμπερτο Σίλβα προκειμένου να πάρουν ανάσες και έβαλε στο παιχνίδι τους Λέτο και Νίνη στην επιστροφή του Αργεντίνου στην δράση μετά από περίπου 2,5 μήνες.


Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη καλή φάση του ματς, όταν μετά από έξυπνη πάσα του Λούις Γκαρθία προς τον Μαρίνο, στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ο Βίλαντ απογειώθηκε και με γροθιές απομάκρυνε σωτήρια την μπάλα, πριν πλασάρει ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού.


Πέναλτι, γκολ και "πρόκριση" από μεγάφωνα


Οι γηπεδούχοι στην πρώτου τους απειλητική στιγμή και είσοδο στην περιοχή της ελληνικής ομάδας με ατομική ενέργεια του Γκρόνκιερ κέρδισαν το πέναλτι μετά την ανατροπή του Σπυρόπουλου, που δεν μάρκαρε σωστά τον αντίπαλο του και με τον Γερμανό Μέιερ με μικρή καθυστέρηση να δείχνει την "άσπρη βούλα".


Ο μέσος της Κοπεγχάγης νίκησε τον Τζόρβα από τα έντεκα βήματα και σημείωσε το 2-0 για τους γηπεδούχους που έδειχναν ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση... που τελικά έμοιαζε να την αγκαλιάζουν, όταν την ώρα των πανηγυρισμών από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε πως η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ κόντρα στους Ρώσους της Ρουμπίν Καζάν.

Η αντιγραφή... της Αθήνας και το τραγούδι των "πράσινων"


Η φάση του αγώνα... που δεν κατέληξε στο γκολ έγινε στο 57' και έμοιαζε λες και την αντιγράψει από το πρώτο ματς της Αθήνας. Μετά από λάθος έξοδο του Τζόρβα και συνεννόηση με τον Καντέ, η μπάλα έφτασε στον Ν'Ντόι, που πλάσαρε σε άδεια εστία, όπως και στο ΟΑΚΑ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Παναθηναϊκού.


Οι γηπεδούχοι χωρίς άγχος αλλά και πίεση από τους "πράσινους" έλεγχαν την ροή του αγώνα και ο χρόνος κυλούσε με τους 35.000 φίλους της ομάδας τους να γιορτάζουν με τον δικό τους τρόπο.


Σε αντίθεση με τους φίλους των Δανών... οι 1000 περίπου φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν κερδίσει κατά κράτος την μάχη της εξέδρας αφού δεν είχαν σταματήσει να πανηγυρίζουν υπέρ της ομάδας τους, γεγονός που ήταν αντιληπτό και από την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα.


Αποκορύφωμα το αυτογκόλ Σισέ


Επειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κλαουντεμίρ, ο Σισέ στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε με κεφαλιά προς τα πίσω την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα, διαμορφώνοντας το 3-0 γα τους Δανούς και τους παίκτες του Σολμπάκεν να πέφτουν στον Αντονσον, αφού πίεσε εκείνος ψηλά τον Γάλλο επιθετικό.


Ο Πορτογάλος τεχνικός προς το τέλος του αγώνα "έριξε" στο ματς και τον Πετρόπουλο, "στερώντας" από τον Καραγκούνη της 100η ευρωπαϊκή του συμμετοχή.


Σε ότι αφορά το ματς, οι παίκτες του Φερέιρα που για μια ακόμα φορά δεν έπεισαν σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι έχασαν μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες τους στο παιχνίδι με τον Βύντρα από κοντά να μην βρίσκει τον στόχο και να πλασάρει πάνω σε αντίπαλο αμυντικό.

Φινάλε με το 300ο γκολ


Μοναδική "όαση" στο παιχνίδι ως ουσία για το "τριφύλλι" στην τελευταία φάση σχεδόν του αγώνα, μετά το φάουλ του Λέτο, ο Πετρόπουλος "τσίμπησε" την μπάλα με κεφαλιά αλλά εκείνη χτύπησε στον Καντέ που ήταν δίπλα του και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Βίλαντ, με τον αμυντικό των "πράσινων" να πετυχαίνει το 300 γκολ των "πράσινων" στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ