ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπουμσόνγκ: "Τη μία είσαι ήρωας την άλλη μηδενικό"!

Μπουμσόνγκ: "Τη μία είσαι ήρωας την άλλη μηδενικό"!
Μπουμσόνγκ INTIME SPORTS

"Τη μία ημέρα είσαι ήρωας και την επόμενη μηδενικό", είπε σε συνέντευξη του σε εφημερίδα ο Γάλλος αμυντικός του Παναθηναϊκού Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Διαβάστε τι λέει για τον χαρακτηρισμό "Hummer" και την πορεία των πράσινων στο πρωτάθλημα.

Ο 31χρονος αμυντικός του Παναθηναϊκού δεν κρύφτηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα το "BHMA" και μίλησε για την σκληρή κριτική που του έχει ασκηθεί και το πως την βιώνει.

" Νιώθω όμορφα στη χώρα σας. Οι άνθρωποι φαίνονται καλοί και ο σύλλογος είναι σπουδαίος. Υπάρχουν εξαιρετικές αθλητικές εγκαταστάσεις στην Παιανία, που σου δίνουν κίνητρο να δουλεύεις καθημερινά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη. Πρέπει όμως να συνηθίσω κάποιες περίεργες συνθήκες που υπάρχουν εδώ.

Τη μία ημέρα είσαι ήρωας και την επόμενη μηδενικό. Επίσης, χωρίς να θέλω να κάνω κριτική, νομίζω ότι υπάρχει κάτι με τα μέσα ενημέρωσης και την πίεση που ασκούν. Βέβαια όταν αγωνίζεσαι σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, θα αντιμετωπίσεις τεράστια πίεση και αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν πρέπει όμως να το παρατραβάμε
", είπε αρχικά.

Για τους χαρακτηρισμούς hummer και killer, είπε:

" Πράγματι. Και απάντησα ότι αν γίνω ηγέτης στον Παναθηναϊκό αυτό θα έρθει φυσιολογικά και με το πέρασμα του χρόνου και όχι επειδή κάποιος μου βάζει ταμπέλα. Δεν πρόκειται να αλλάξω τώρα το σκεπτικό και τη νοοτροπία που έχω για το ποδόσφαιρο και τη ζωή. Παραδέχομαι όμως ότι πρέπει να βελτιωνόμαστε ως άνθρωποι και δεσμεύομαι ότι θα κάνω το καλύτερο για να προσφέρω στην ομάδα μου".

Για το πώς το αντιμετωπίζει, τόνισε:


" Όσο γίνεται με ψυχραιμία. Προσπαθώ να σκέφτομαι άλλα πράγματα. Ένα μότο που ακολουθώ στη ζωή μου είναι ότι σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα από το ποδόσφαιρο. Ας ρίξουμε μια ματιά γύρω μας και θα το καταλάβουμε".

Για την πορεία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, είπε:

" Ως ομάδα δεν νομίζω ότι τα έχουμε πάει τόσο άσχημα. Είμαστε αήττητοι στο πρωτάθλημα μόλις έναν βαθμό από την κορυφή. Σίγουρα δεν έχουμε πιάσει υψηλή απόδοση, αλλά υπάρχουν νέοι παίκτες και χρειάζεται ένας εύλογος χρόνος προσαρμογής. Όσον αφορά εμένα, επίσης θεωρώ ότι δεν τα έχω πάει τόσο άσχημα, αλλά ξέρω ότι μπορώ να παίξω καλύτερα. Πρέπει όμως να έχουμε κατά νου ότι ένας παίκτης δεν μπορεί να αλλάξει μια ολόκληρη ομάδα. Πιστέψτε με, αλλά ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας είναι η πίεση. Δεν είναι τυχαίο ότι στα περισσότερα παιχνίδια προηγηθήκαμε στο σκορ, αλλά στη συνέχεια δεχθήκαμε γκολ. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό και δεν πρέπει να βρισκόμαστε σε πανικό. Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος".

Για την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, δήλωσε:

" Μου αρέσει το κλίμα που υπάρχει. Για να γίνουμε καλύτεροι, όμως, θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Πρέπει να αφήνουμε στην άκρη το 'εγώ' και να βάζουμε πάνω απ΄ όλους την ομάδα και το κοινό καλό".

Τέλος για τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, τόνισε:

" Δυστυχώς βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Πρέπει να κατακτήσουμε τέσσερις βαθμούς στα δύο επόμενα παιχνίδια με τη Ρούμπιν, για να ξαναμπούμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Δεν είναι απίθανο κάτι τέτοιο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ