ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο ΠΑΟ των λαθών και των... παθών!

Ο ΠΑΟ των λαθών και των... παθών!

Οι τρεις τελευταίες αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με Πανσερραϊκό, Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό Βόλου αποδεικνύουν ότι τελικά... οι αριθμοί λένε την αλήθεια.

Όντως, οι εμφανίσεις της ομάδας του "τριφυλλιού" είναι αποκαρδιωτικές. Ο κόσμος δεν βλέπει τους παίκτες να μπορούν να βγάλουν στο γήπεδο αυτοματισμούς, να δημιουργήσουν φάσεις και να προσφέρουν θέαμα.

Μετά το τελευταίο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου και τα όσα συνέβαιναν εκείνη τη στιγμή, μόνο ο Τζιμπρίλ Σισέ βάδιζε με ηρεμία προς τα αποδυτήρια, την οποία του εξασφάλιζε η ηγετική του παρουσία. Τυχαίο; Ούτε αυτό... νομίζω.

Κάποια πράγματα φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού. Ωστόσο, ακόμα και οι αριθμοί κρούουν το κουδούνι του κινδύνου και σημαίνουν S.O.S, καθώς βρισκόμαστε στη μέση της αγωνιστικής χρονιάς.

Κορυφαίος ο Σισέ... (σχεδόν) μόνο

Ο Γάλλος είναι ο πρώτος σκόρερ όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά και της Superleague με 13 γκολ, αφήνοντας τους Μιραλάς και Ονουάτσι μακριά πίσω του, που έχουν 8.

Στις συνολικές πάσες η ομάδα του Φερέιρα έχει 1.197, ενώ η δεύτερη Λάρισα έχει μόλις 1.052. Πρώτος σε αυτόν τον τομέα είναι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα με 164, ενώ ο Σερζ Ντιέ της Καβάλας βρίσκεται κοντά του με 161.

Όμως, αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό, καθώς στις ασίστ είναι δεύτερος με 13. Βέβαια είναι τόσο ψηλά, καθώς έχει τον Σισέ που δεν... ξεχνάει να σκοράρει μόλις του δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία.

Η συγκεκριμένη λίστα:

Ολυμπιακός 17
Παναθηναϊκός 13
Ολυμπ. Βόλου 11
Π.Α.Ο.Κ. 11
A.E.K 10

Ό,τι καλό είχαμε να παρουσιάσουμε - τουλάχιστον - από άποψη αριθμών για τον ΠΑΟ ήταν μόνο αυτά. Στα τρία τελευταία ματς με Πανσερραϊκό, Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό Βόλου, οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ελλάδας έδειξαν ότι δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν τα σκήπτρα τους.

Στο ματς με τα "λιοντάρια", στο ΟΑΚΑ, οι γηπεδούχοι ναι μεν νίκησαν με 2-0, αλλά τα "μπράβο" αξίζουν οι παίκτες του Κοκότοβιτς που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, κάνοντας τη ζωή των παικτών του Φερέιρα δύσκολη.

Τα γκολ των Μπουμσόνγκ και Σισέ έσωσαν τη μαγική βραδιά του Γκμοχ, σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι είχαν 7 σουτ έναντι 10 του Πανσερραϊκού. Μάλιστα, σε εκείνο το ματς τα λάθη ήταν μοιρασμένα με 48-49, ενώ πρώτοι σε λάθη ήταν οι Νίνης, Σπυρόπουλος και Χριστοδουλόπουλος (χθες, 19/12, έχει και τα γενέθλιά του).

Και άρχισαν τα... όργανα. Πού θα τελειώσουν όμως;

Στην Τρίπολη των... επεισοδίων το 0-0, για όσους δεν είδαν το ματς, πρέπει να τους ξαφνιάζει. Οι γηπεδούχοι είχαν 15 σουτ, απέναντι στον ΠΑΟ που είχε μόλις 5(!), ενώ οι "πράσινοι" κατάφεραν να... νικήσουν στα φάουλ, έχοντας 64 λάθη.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας έκανε μόνο ένα σουτ μέσα από την περιοχή του Ντεγκρά. Μετά το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου, "πρωταγωνιστές" έγιναν τα καπνογόνα, τα σπασίματα και τα τραγελαφικά που συμβαίνουν (σχεδόν) μόνο στην Ελλάδα.

Επόμενη... σκηνή ροκ το ΟΑΚΑ. Στο 78' ο Μόνχε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα και ο κόσμος... βγήκε από τα ρούχα του (ξανά).

Ο αγωνιστικός χώρος είχε κάποιους απρόσκλητους καλεσμένους, τα μπουκάλια από τους πάγκους πέταξαν για τα VIP και ο άλλοτε αγαπητός Νικόλας Πατέρας τα... άκουσε για τα καλά. Τα πράγματα έχουν ζορίσει αρκετά στην Παιανία, κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο και κάθε λάθος πλέον είναι... ποινικά κολάσιμο.

Και τώρα;

Και το θέμα δεν είναι μόνο ότι δε νικά, αλλά δε δείχνει και κάποια δείγματα βελτίωσης το σύνολο του Πορτογάλου τεχνικού. Με τη νεοφώτιστη ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου κατάφερε εντός έδρας να κάνει 4 σουτ, τη στιγμή που οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη είχαν 9.

Τα ομαδικά λάθη για ακόμα μια φορά πολλά, πάρα πολλά. Οι "πράσινοι" υπέπεσαν σε 59, ενώ οι αντίπαλοι έκαναν 43. Ατομικά, οι Λέτο με 12, Μαρίνος με 10 και Σεϊταρίδης με 7 ήταν οι παίκτες που... πούλησαν περισσότερες φορές την μπάλα.

Συνολικά, ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος στα λάθη με 754.

Ακολουθούν οι:

Ατρόμητος Αθ. 688
Ολυμπιακός 687
Αστ. Τρίπολης 685
A.E.K. 651

Επόμενη αγωνιστική για το πρωτάθλημα στις 4/1 στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη. Η νέα χρονιά, όμως, πώς θα βρει τον Παναθηναϊκό; Μάλλον όχι και πολύ διαφορετικό, αλλά στις μεγάλες ομάδες η ανάκαμψη στα δύσκολα είναι επιβεβλημένη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ