ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι νόμοι του Φερέιρα και ο αρχηγός Σισέ

Οι νόμοι του Φερέιρα και ο αρχηγός Σισέ
INTIME SPORTS

Ο Ζεζουάλντο Φερέιρα έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό και οι αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι άμεσες. Ο Πορτογάλος ανακοίνωσε πως ο Σισέ θα είναι ο πρώτος αρχηγός, ενώ στην ομιλία τους προς τους παίκτες έθεσε νέους… νόμους στην Παιανία.

Η αλλαγή προπονητή συνήθως λειτουργεί άμεσα και ευεργετικά στον ψυχολογικό τομέα αλλά στην περίπτωση του Φερέιρα οι αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν θα μείνουν εκεί. Ο Πορτογάλος στην πρώτη του προπόνηση άφησε το στίγμα του και έδειξε πως θα λειτουργεί από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός.

Την Κυριακή το πρωί ο νέος τεχνικός του τριφυλλιού αφού είδε πρώτα την ομάδα το Σάββατο να κερδίζει τον Ηρακλή με 4-2 πήγε στην Παιανία και έπιασε δουλειά. Από τις πρώτες κουβέντες του Φερέιρα ήταν πως ο Τζιμπρίλ Σισέ θα είναι ο πρώτος αρχηγός της ομάδας μετά από εντολή του προέδρου, Νικόλα Πατέρα.

Ο Πορτογάλος ανέφερε χαρακτηριστικά: " Δεν ζήτησα εγώ να γίνει αυτή η αλλαγή. Είναι εντολή του προέδρου και πρέπει να τη σεβαστούμε". Την ίδια ώρα ο Τζιμπρίλ Σισέ "λειτουργούσε" ήδη σαν αρχηγός και αφού καλωσόρισε εκ μέρους της ομάδας τον νέο τεχνικό, δεν έκρυψε την χαρά του για το γεγονός.

" Ξέρουμε ότι είστε καλός προπονητής και ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα μας και θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα για να συνεχίσει να κερδίζει", τόνισε ο Γάλλος, ο οποίος σχολίασε και την απόφαση του προέδρου. " Είναι τιμή για μένα αυτή η απόφαση και με γεμίζει υπευθυνότητα".

Στην προπόνηση της Κυριακή ήταν άπαντες παρόντες για τον Παναθηναϊκό. Παρουσία του Κάρλος Φρέιτας και του Γιάτσεκ Γκμοχ, ο Κώστας Αντωνίου παρουσίασε τον νέο τεχνικό του Τριφυλλιού και τους τρεις βοηθούς του, ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον Πολωνό για την βοήθειά του.

"Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τον Γκμοχ που βοήθησε την ομάδα για τη χτεσινή νίκη και θέλω να ευχαριστήσω και τον Νίκο Νιόπλια για ότι προσέφερε στον Παναθηναϊκό. Ο νέος κόουτς δεν χρειάζεται συστάσεις. Ελπίζω να έχετε επιτυχία στους στόχους σας μαζί", είπε ο διευθυντής ποδοσφαίρου του τριφυλλιού και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Φερέιρα, αφού χαιρέτησε έναν έναν όλους τους παίκτες.

" Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και ελπίζω να έχουμε το ίδιο τέλος με πέρυσι. Γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός πήρε το νταμπλ παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και απορώ γιατί η ομάδα άλλαξε προπονητή, οπότε θα χρειαστώ λίγο χρόνο μέχρι την Κέρκυρα για να σας μάθω καλύτερα και να δουλέψω στη νοοτροπία της ομάδας. Μέχρι τότε δεν θέλω να είμαι αυστηρός και να εφαρμόσω κανονισμούς", σχολίασε αρχικά.

Το λόγο πήρε ο Μπουμσόνγκ που μπερδεύτηκε και άργησε μισή ώρα. " Συγνώμη κόουτς που καθυστέρησα, έγινε μπέρδεμα με την ώρα και δεν πρόκειται να επαναληφθεί".

" Καταλαβαίνω ότι έγινε λάθος , αλλά γενικά θα σας ζητήσω να είστε στην Παιανία μία ώρα πριν την προπόνηση. Δεν νοείται μια ομάδα αυτού του επιπέδου με αυτή την εμβέλεια παικτών, ένας σύλλογος με την ιστορία του Παναθηναϊκού, να τρώνε οι παίκτες πρωινό μισή ώρα πριν την προπόνηση. Αν θέλετε να τρώτε πρωϊνό θα το κάνετε μιάμιση ώρα πριν. Θα παρατηρώ τις κινήσεις σας και μετά θα πω ότι έχω να πω", ανέφερε ο Πορτογάλος, ο ποίος μίλησε και για τα ματς με Ηρακλή και Μπαρτσελόνα.

Για τη νίκη επί του Ηρακλή:

" Σας παρακολούθησα από τα επίσημα. Συγχαρητήρια για τη νίκη σας. Παρά την αρνητική εξέλιξη, γυρίσατε το παιχνίδι, δείξατε χαρακτήρα και κερδίσατε δίκαια."

Για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα:

" Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αντιμετωπίζουμε την Μπαρτσελόνα, εγώ θα σας πω ένα πράγμα, η πρώτη λέξη που έμαθα στα ελληνικά είναι η νίκη, θέλω η ομάδα να κερδίζει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και όχι να χάνει και αυτό θα σας περάσω."

Παραιτήθηκε ο Βαζέχα

Ο Κριστόφ Βαζέχα ήρθε ως βοηθός του Νιόπλια στον πάγκο του Παναθηναϊκού και ήταν λογικό να αποχωρήσει αφού αποχώρησε ο Έλληνας τεχνικός. Αυτό δεν έγινε άμεσα αλλά από την στιγμή που ο Φερέιρα ήρθε στην Παιανία ο Πολωνός υπέβαλε την παραίτησή του.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε γνωστό το γεγονός μέσω της επίσημη ιστοσελίδα με την παρακάτω ανακοίνωση:

" Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ο Κριστόφ Βαζέχα υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας. Σεβόμαστε την απόφασή του και τον ευχαριστούμε ολόθερμα τόσο για τη διαχρονική προσφορά του στην ομάδα όσο και για τη συμβολή του στην κατάκτηση του περσινού double.

Άλλωστε, Παναθηναϊκός και Βαζέχα είναι μια ιστορία που δεν τελειώνει ποτέ. Παράλληλα, ευχαριστούμε και τον Γιάτσεκ Γκμοχ, ο οποίος, αν και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, βοήθησε την ομάδα και έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο πράξη τη δήλωσή του ότι είναι στρατιώτης του Παναθηναϊκού», αναφέρει η ανακοίνωση του «τριφυλλιού»".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ