STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1
INTIME SPORTS

Με δύο ατομικές ενέργειες των Νίνη (44') και Κατσουράνη (63') ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις επιτυχίες με την νίκη (2-1) επί του Πανιωνίου. Αποβλήθηκε στο 90' ο Νίνης και ο Κουμορτζί στις καθυστερήσεις μείωσε το σκορ.

Διατηρώντας την παράδοση των τελευταίων 10 ετών, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο και επέστρεψε στις επιτυχίες. Με κορυφαίο τον Νίνη που σκόραρε στο 44' και αποβλήθηκε στο 90', το "τριφύλλι" πριν το ματς με την Κοπεγχάγη έδειξε ορισμένα σημάδια βελτίωσης.

Μετά από ένα ανιαρό πρώτο 20λεπτο στο ματς, οι "πράσινοι" ανέβασαν ρυθμούς πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με μια ατομική ενέργεια του Νίνη που είχε πολύ όρεξη στο ματς.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι το κακό παιχνίδι των "κυανέρυθρων" επιθετικά προσπάθησαν να "καθαρίσουν" το ματς στην επανάληψη, ωστόσο είχαν απέναντί τους έναν εκπληκτικό Μάχο.

Τελικά την λύση έδωσε ο Κατσουράνης με ατομική ενέργεια και σουτ στο 63'. Το φινάλε επεφύλασε μια αποβολή για τον σκόρερ του πρώτου γκολ Νίνη και ένα γκολ από αδράνεια της "πράσινης άμυνας και τον Κουμορτζχί να μειώνει. Οι "πράσινοι" διαμαρτυρήθηκαν για δύο πέναλτι σε ισάριθμες φάσεις με τον Νίνη (53', 62').

Γήπεδο:
Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Σαραϊδάρης Δ. / Γούκος Δ.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ (74' Σιμάο), Βύντρα, Κατσουράνης (85' Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης, Λουίς Γκαρθία (67' Μαρίνος), Λέτο, Σισέ.

Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Ριέρα (85' Χαλαλί), Μπάλαμπαν, Βάρο (72' Χίκα), Κουμορτζί, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε (86' Κούκετς).

Σκόρερ: Νίνης 44', Κατσουράνης 63'

Κάρτες: Σαριέγκι, Κατσουράνης, Νίνης (2) / Μανιάτης

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Μαρίνος, Καραγκούνης και Γκοβού ήταν οι τρεις παίκτες που ήταν εκτός ενδεκάδας σε σχέση με το ματς της Καβάλας, με τους Κατσουράνη, Λουίς Γκαρθία και Σαριέγκι να μπαίνουν στην θέση τους.

Ετσι, ο Καντέ μεταφέρθηκε στα άκρα (αριστερά) και ο Βύντρα ανέλαβε την άλλη πλευρά ενώ στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Μπουμσόνγκ μπήκε ο Σαριέγκι. Στην μεσαία γραμμή, Κατσουράνης και Ζιλμπέρτο Σίλβα είχαν μπροστά τους τον Νίνη και Λουίς Γκαρθία να αλλάζουν θέση με την δεξιά πτέρυγα. Στο άλλο άκρο ήταν ο Λέτο και ο Σισέ και πάλι μόνος στην κορυφή της επίθεσης.

Οι "κυανέρυθροι" με σύστημα 4-1-2-3 είχαν στο βασικό σχήμα δύο νέα πρόσωπα σε συνάρτηση με το ματς κόντρα στον Αρη. Ο Μίκαελ Στόρε άφησε εκτός τους Κούρντι και Σαλαλί και έβαλε στο ματς τους Τσότσαλιτς και Ριέρα.

Σκοπός των φιλοξενούμενων να έχουν "ισχυρή" μεσαία γραμμή και έναν παίκτη παραπάνω (Τσότσαλιτς) σε βοήθειες στην άμυνα.Παράλληλα ο τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών ήθελε να έχει η ομάδα του την τάση να "χτυπήσει" στα άκρα και με αντεπιθέσεις.

Αναρχο πρώτο 20λεπτο

Η ώθηση των χιλιάδων οπαδών του από το πρώτο λεπτό, φάνηκε να μην λειτουργεί ευεργετικά για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια που ενώ αναζητούσε από τα άκρα να βρει τρόπο να μπει στην αντίπαλη άμυνα, δεν είχε "καθαρό μυαλό" στην τελική ενέργεια.

Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι είχαν "κλείσει" κάθε χώρο προς την εστία του Μάχο και δεν ήταν καθόλου εύκολο να μπεις στην περιοχή. Επιθετικά και με τον τρόπο που αγωνίζονταν οι "κυανέρυθροι" έδειχναν να περιμένουν υπομονετικά για να "χτυπήσουν" σε κάποια αντεπίθεση με τους Ριέρα, Μπάλαμπαν ή Βαζ Τε.

Στο 18' ο Ριέρα έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα μετά από απέκρουση του Σαριέγκι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ανέβαζε στροφές με αργό τέμπο

Ο Νίκος Νιόπλιας από τον πάγκο παρακολουθούσε το ματς καθιστός και περίμενε την αντίδραση των παικτών του που καθυστερούσε. Στο 21' έγινε η πρώτη καλή στιγμή με τον Νίνη να δίνει στον Κατσουράνη αλλά το σουτ του να μπλοκάρει ο Μάχο. Τρία λεπτά αργότερα (24') ο Νίνης σούταρε από μακριά και πάλι ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.

Στο 29' ο Βύντρα πραγματοποίησε την σέντρα και ο Νίνης με γυριστή κεφαλιά δεν ξεγέλασε τον Αυστριακό τερματοφύλακα που μπλόκαρε και πάλι. Οι "πράσινοι" ανέβαζαν στροφές και οι οπαδοί τους από την εξέδρα με συνθήματα ζητούσαν το γκολ, στηρίζοντας τις όποιες προσπάθειές τους.

Ενα λεπτό μετά το ημίωρο (31') ο Γκαρσία βρήκε τον Λέτο που επιχείρησε διαγώνια το ευθύβολο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ στην καλύτερη στιγμή των "πράσινων".

Ευκαιρίες χαμένες... και γκολ απ' τα παλιά

Μια λανθασμένη απομάκρυνση του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο 32' με συνεχόμενη λάθος αντίδραση του Μπουμσόνγκ, έβγαλαν σε θέση βολής τον Ριέρα που εκτός ότι καθυστε΄ρησε δεν μπόρεσε να σουτάρει και δυνατά με συνέπεια ο Τζόρβας σωστά τοποθετημένος να μπλοκάρει.

Στην επίθεση οι γηπεδούχοι, "άγγιξαν" το γκολ, όταν ο Λέτο με σέντρα από αριστερά βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Σισέ αλλά η προβολή εξ' επαφής πήγε πάνω στον Μάχο.

Ο χρόνος κυλούσε και οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το μηδέν ωστόσο δεν έδειχναν προθέσεις για να ανοιχτούν, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους γηπεδούχους να τους έχουν "κλείσει" στα καρέ τους στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 39' ο Νίνης με σέντρα επιχείρησε να βρει τον Γάλλο επιθετικό αλλά πριν την κεφαλιά "ψαράκι" που ήταν έτοιμος να κάνειο Λάτκα έδιωξε με το κεφάλι σωτήρια.

Τελικά, στο 44' ο Νίνης (όπως παλιά...) μετά από ατομική ενέργεια απέφυγε τον Μανιάτη έξω από την περιοχή μπήκε σούταρε δυνατά, ο Μάχο απέκρουσε αρχικά και στο ριμπάουντ ο "el ninio" με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας στο φινάλε του πρώτου μέρους το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Μήνυμα από οπαδούς...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους προπονητές αλλά με τους οπαδούς του "τριφυλλιού" να στέλνουν το μήνυμα. Με΄ένα πανό από τους οργανωμένους να αναγράφει: "Ναι, στις μετακινήσεις των οπαδών Θ.13" η επιθυμία των φίλων του Παναθηναϊκού συμπίπτει και με άλλους οπαδούς που θέλουν να δίνουν το παρών σε κάθε έδρα και να συμπαραστέκονται στην ομάδα τους.

Ο Σισέ στο 52' προσπάθησε να απειλήσει από πλάγια θέση αλλά ο Μάχο σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε στην γωνία του. Στο 53' οι γηπεδούχοι μετά από μια ατομική ενέργεια του Νίνη, ζήτησαν πέναλτι όταν ο Λάτκα παρεμπόδησε τον διεθνή μέσο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Νίνης μετά από φάουλ βρήκε τον Καντέ αλλά η γυριστή κεφαλιά του αιφνιδιάσε τους πάντες, με την παράλληλη τροχιά της και ο Σισέ δεν ευνοήθηκε παρόλο που ήταν αμαρκάριστος.

Το πρώτο 15λεπτο συμπληρώθηκε με τους "πράσινους" σαφώς πιο χαλαρούς να αναζητούν ένα ακόμα γκολ, βλέποντας τους αντιπάλους τους να μην δείχνουν επικίνδυνοι. Στο 60' ο Κατσουράνης έκανε την σέντρα αλλά η γυριστή κεφαλιά του Λουίς Γκαρθία πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, οι "πράσινοι" διαμαρτυρήθηκαν και πάλι για πέναλτι μετά την προσπάθεια του Νίνη που πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Σιόβα αλλά στο φράγμα που του έγινε ο Μήτσιος έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Κατσούρ.. η επιστροφή

Οι γηπεδούχοι με μια ακόμα ατομική ενέργεια όπως στο πρώτο γκολ, αλλά με πρωταγωνιστή αυτή την φορά τον Κατσουράνη που με σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Μάχο, έφτασαν στον 2-0.

Τρία λεπτά μετά το γκολ των γηπεδούχων, οι "κυανέρυθροι" είχαν την καλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι τους, όταν ο Βαζ Τε βρήκε αμαρκάριστο με σέντρα τον Ριέρα αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Αλλαγές ενόψει, αποβολή και "καρδιοχτύπια"

Στην σκακιέρα του ματς, οι δύο τεχνικοί άρχισαν τις αλλαγές με τους Μαρίνο και Σιμάο να μπαίνουν στο ματς όπως και ο Χίκα για τους φιλοξενούμενους. Αγωνιστικά, ένα σουτ του Μανιάτη (70') και ένα του Σισέ (72') δεν αιφνιδίασαν τους Μάχο και Τζόρβα αντίστοιχα.

Ο άτυχος και "διψασμένος" για γκολ Σισέ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 84', όταν σε παρόμοια φάση με την Καβάλα δέχθηκε την πάσα του Νίνη, πλάσαρε αλλά ο Μάχο απομάκρυνε με τα πόδια.

Στο ριμπάουντ ο Λέτο έκανε την σέντρα και πάλι ο Γάλλος σταρ σούταρε αλλά ο εκπληκτικός Μάχο (9 αποκρούσεις στο ματς) απομάκρυνε και πάλι.

Στο φινάλε του ματς (90') ο Νίνης με σκληρό φάουλ (που ο ίδιος τόνισε ότι δεν τον βρήκε) χτύπησε τον Κοντοέ και αντίκρισε δικαιολογημένα την δεύτερη κίτρινη στο ματς, με τον Νιόπλια έξαλλο για την ενέργεια του σκόρερ του πρώτου γκολ.

Στις καθυστερήσεις ο Κουμορτζί μετά από αδράνεια της άμυνας του "τριφυλλιού" διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με τον χρόνο που έμενε να μην ήταν αρκετός για κάτι καλύτερο για τους φιλοξενούμενους.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ