ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0
Ο Βύντρα σκοράρει για τον ΠΑΟ INTIME SPORTS

Στο "παγωμένο" ΟΑΚΑ" λόγω της απουσίας των οπαδών, ο Παναθηναϊκός πήρε λυτρωτική" νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με 1-0 χάρη στο γκολ του Βύντρα (20'), που όπως και πριν δύο χρόνια ήταν ο ΜVP του ματς.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ όπως πριν δύο χρόνια τον Λουκά Βύντρα ο Παναθηναϊκός χωρίς τους οπαδούς του έπαιξε με την "φωτιά" ωστόσο κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 1-0.

Οι "πράσινοι" με πολλές απουσίες και παίκτες κουρασμένους από την συμμετοχή τους στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα, δεν ικανοποίησαν με την εμφανισή τους και πήραν μια επαγγελματική νίκη κόντρα σε έναν αντίπαλο που ήθελε αλλά δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι από το ματς.

Κορυφαίος εκτός του σκόρερ για το "τριφύλλι" ο Σισέ (είχε και δοκάρι) και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ενώ πολύ θετική ήταν και η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.

Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν αλλά εκτός από την κεφαλιά του Φωτάκη στο φινάλε δεν είχαν άλλη "κλασική" ευκαιρία ενώ διαμαρτυρήθηκαν για δύο φάσεις (ανατροπή Σαριέγκι και χέρι Βύντρα).

Γήπεδο:
ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Τριτσώνης Σ. (Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητή: Ευθυμιάδης Δ./ Σωτηρόπουλος Χ.

4ος διαιτητής: Κωνσταντινέας Π.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι , Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (66' Μαρίνος), Κατσουράνης, Λουίς Γκαρθία (78' Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος (59' Σιμάο), Σισέ.

ΠΑΟΚ: (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Πάμπλο Γκαρσία (68' Φωτάκης), Βιτόλο, Ιβιτς (80' Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (68' Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς

Σκόρερ: Βύντρα 20'

Κάρτες: Σαριέγκι 32΄, Σπυρόπουλος 78' / Πάμπλο Γκαρσία 63', Φωτάκης 89'

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Οι πολλές απουσίες βασικών παικτών του (Λέτο, Νίνης, Γκοβού) ανάγκασαν τον Νίκο Νιόπλια να χρησιμοποιήσει στα άκρα του για πρώτη φορά σε επίσημο ματς, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, είχε τραυματιστεί από την προετοιμασία και μέχρι σήμερα δεν είχε φορέσει σε επίσημο ματς την "πράσινη" φανέλα.

Σε ότι αφορά την άμυνα αυτή δεν άλλαξε με τους Σπυρόπουλο, Βύντρα στα άκρα και τους Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ στο κέντρο. Στην μεσαία γραμμή οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνης. Μπροστά τους σε ρόλ επιτελικού μέσου ο Καραγκούνης τελικά και οι Λουίς Γκαρθία και Χριστοδουλόπουλος στα άκρα είχαν σκοπό να βοηθήσουν τον Σισέ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παύλος Δερμιτζάκης με το γνώριμο σύστημα 4-2-3-1 είχε πίσω από τον προωθημένο Μουσλίμοβιτς τους Σαλπιγγίδη (δεξιά), Ιβιτς (κέντρο) και Βιεϊρίνια (αριστερά).

Αμυντικά χαφ οι γνωστοί Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο ενώ την άμυνα συνέθεταν οι πουσαϊντί, Σακελλαρίου, Μαλεζάς και ο αρχηγός του "δικέφαλου του Βορρά", Πάμπλο Κοντρέρας.

Σισέ και Κρέσιτς οι πρωταγωνιστές

Στο γνώριμο στυλ του ο Παναθηναϊκός θέλοντας να αιφνιδιάσει στο ματς από τα πρώτα δευτερόλεπτα, έχασε την πρώτη του ευκαιρία στα 35 δευτερόλεπτα. Ο Σισέ βρέθηκε σε θέση βολής ωστόσο ο Κρέσιτς απομάκρυνε το σουτ του Γάλλου επιθετικού.

Δύο λεπτά αργότερα (3') ήταν η σειρά του Κατσουράνη να απειλήσει αλλά και πάλι ο Κροάτης πορτιέρο των φιλοξενούμενων ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε.

Παρά το αηδιαστικό, άχρωμο και άφωνο ΟΑΚΑ, οι παίκτες του Νιόπλια είχαν μπει "ζεστοί" στο ματς σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους. Για τον λόγο αυτό, ο Παύλος Δερμιτζάκης προσπαθούσε όρθιος από τα πρώτα λεπτά να διορθώσει ορισμένα πράγματα που δεν τον ικανοποιούσαν.

Ετσι, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του "Δικέφαλου του Βορρά" άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι και στο 11', πάτησαν περιοχή και λίγο έλειψε να απειλήσουν. Ο Μουσλίμοβιτς με εκπληκτική πάσα βρήκε στο κενό χώρο τον Βιεϊρίνια, αλλά η πάσα ήταν πιο δυνατή και και ο Τζόρβας του έκλεισε το οπτικό πεδίο προς το τέρμα.

Ο Πορτογάλος άσος κράτησε την μπάλα στα πλάγια και την έστρωσε στον Σαλπιγγίδη, αλλά το "γέμισμα" που επιχείρησε απομάκρυναν οι αμυντικοί του "τριφυλλιού".

Οι γηπεδούχοι στο 13' με σουτ του Καραγκούνη και στο 17' με πολύ δύσκολη κεφαλιά του Σισέ, είδαν τον πολύ καλό Κρέσιτς να διατηρεί ανέπαφη την εστία του, κερδίζοντας μέχρι την ώρα εκείνη τα ελάχιστα χειροκροτήματα της εξέδρας. Ιδια σκηνή και στο 19' με τον Γάλλο επιθετικό να κάνει άψογο κοντρόλ στην σέντρα του Βύντρα και ο Κροάτης πορτιέρο να τον κερδίζει σε μια ακόμα μεταξύ τους μονομαχία.

Λουκάς... όπως πριν δύο χρόνια

Τελικά, η πίεση των "πράσινων" καρποφόρησε όχι όμως χάρη σε μια προσπάθεια επιθετικού ή μέσου αλλά ενός αμυντικού. Στο 20' ο Βύντρα έξω από την περιοχή σούταρε δυνατά από διαγώνια θέση και έστειλε την μπάλα σε σημείο που ο Κρέσιτς παρόλο που έπεσε δεν μπόρεσε να την απομακρύνει.

Ο διεθνής αμυντικός του "τριφυλλιού" όπως πριν δύο χρόνια, που είχε πετύχει δύο γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ίδιο γήπεδο, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του με πολύ ωραίο σουτ, κερδίζοντας με την σειρά του τα χειροκροτήματα των περίπου 30 οπαδών του Παναθηναϊκού.



Δοκάρι ο Σισέ...φωνές ο ΠΑΟΚ

Στην συνέχεια του αγώνα το μοτίβο άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι αναγκασμένοι πλέον προσπάθησαν και φάνηκε να παίρνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, θέλοντας να φτάσουν την ισοφάριση. Από την άλλη, οι "πράσινοι" με το γκολ που πέτυχαν έδωσαν χώρο και προσπάθησαν να παίξουν περισσότερο με αντεπιθέσεις και "χτυπώντας" από τα άκρα.

Στο 28' ο Σισέ μετά από πάσα του Καραγκούνη, σημάδεψε με "κεραυνό" το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κρέσιτς, με τον Γάλλο σταρ να βρίζει... με την γνώριμη "ισπανική" βρισιά την μπάλα.

Εξι λεπτά αργότερα (34') οι παίκτες και ο πάγκος του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για μια φάση ανατροπής του Σαριέγκι στον Μουσλίμοβιτς, ωστόσο ο Βάσκος αμυντικός δέχθηκε την κίτρινη κάρτα. Στην εκτέλεση φάουλ ο Πάμπλο Γκαρσία "σημάδεψε" το τείχος των "πράσινων" και η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Τζόρβας έκανε ασταθή έξοδο και από πλάγια θέση ο Κοντρέρας έκανε την κεφαλιά για να χτυπήσει στο πίσω μέρος του χεριού του Βύντρα που ήταν γυρισμένος με πλάτη, προκαλώντας και πάλι τις αντιδράσεις των φιλοξενούμενων προς τον κ. Τριτσώνη.

Μούσλι και Σισέ δεν ευστόχησαν

Πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, οι δύο σπουδαίοι επιθετικοί Μουσλίμοβιτς και Σισέ είχαν και έχασαν από μια ευκαιρία στο παιχνίδι. Πρώτος, ο Βόσνιος επιθετικός στο 37' μετά την σέντρα του Μπουσαϊντί έκανε την κεφαλιά ωστόσο έδειξε να αιφνιδιάζεται καθώς όλοι νόμισαν πως ήταν οφ σάιντ, κάτι που δεν ήταν.

Ενα λεπτό πριν την λήξη του πρώτου μέρους, οι δύο κορυφαίοι "πράσινοι" παίκτες συνεργάστηκαν. Ο Βύντρα πραγματοποίησε την σέντρα και ο Σισέ στην κίνηση με πλασέ σημάδεψε την γωνία του Κρέσιτς που σε ετοιμότητα απομάκρυνε σωτήρια.

Χωρίς ρυθμό και χωρίς αλλαγές

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με την ίδια εικόνα του ματς, μετά το γκολ. Ιδια ήταν και η πρακτική των δύο προπονητών που δεν έκαναν αλλαγές καθώς εμπιστεύθηκαν αρχικές τους επιλογές.

Οι γηπεδούχοι που έδειχναν να έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους αλλά παράλληλα να ρισκάρουν μένοντας στο 1-0, βγήκαν στο 48' μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Σπυρόπουλου από αριστερά στην επίθεση αλλά πριν η μπάλα φτάσει με την σέντρα του στον Κατσουράνη ο Μπουσαϊντί απομάκρυνε.

Ιδια τύχη είχε και η νέα εξαιρετική ενέργεια του Βύντρα από δεξιά στο 62', αλλά και πάλι ο Τυνήσιος αμυντικός του ΠΑΟΚ, σωτήρια απομάκρυνε πριν ο Λουίς Γκαρθία σουτάρει.

Αλλαγές ενίσχυσης και χειροκρότημα σε "Σάλπι"

Μετά το πρώτο 20λεπτο που κύλησε χωρίς οι ομάδες να επιδείξουν κάτι θετικό επιθετικά, οι Νιόπλιας και Δερμιτζάκης άρχισαν τις κινήσεις ενίσχυσης από τους πάγκους τους.

Αρχικά ο τεχνικός των "πράσινων" απέσυρε τον κουρασμένο Χριστοδουλόπουλο και έβαλε στο ματς τον Σιμάο, ενώ λίγο αργότερα έβγαλε από το παιχνίδι τον Καραγκούνη που είχε δύο εξαιρετικά 90λεπτα με την Εθνική Ελλάδος κόντρα σε Λετονία και Ισραήλ και πέρασε στο παιχνίδι τον Μαρίνο.

Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός του "Δικέφαλου του Βορρά" απέσυρε τους Πάμπλο Γκαρσία και Σαλπιγγίδη και έβαλε στο ματς τους πιο επιθετικούς Φωτάκη και Ελ Ζάρ, ζητώντας του καλύτερη κυκλοφορία και περισσότερη πίεση από τον άξονα και τα άκρα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως αποχωρώντας για τον πάγκο ο "Σάλπι" χειροκροτήθηκε από τους 30 οπαδούς του Παναθηναϊκού, για την προσφορά του στην ομάδα.

Απειλές... από τον Βορρά

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Ελ Ζαρ με σουτ έξω από την περιοχή λίγο έλειψε να νικήσει τον Τζόρβα που έλεγχε την πορεία της και την κατάληξη μόλις άουτ στο 69'.

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με την "φωτιά" αφού δεν είχαν τον τρόπο να φτάσουν στα καρέ του Κρέσιτς και για τον λόγο αυτό είχαν παθητικό χαρακτήρα στο ματς.

Συνέπεια αυτής της εικόνας ο "Δικέφαλος του Βορρά" να απειλήσει και πάλι με ένα δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια αυτή την φορά που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Τζόρβας στο 75'.

"Εκλεψαν" την δόξα οι γκολκίπερ

Στα τελευταία λεπτά και ενώ η αδρεναλίνη ανέβαινε, ο Σισέ δεν μπόρεσε ούτε στο 84' να νικήσει τον Κρέσιτς σε νέο τετ α τετ. Ο Γάλλος επιθετικός σε μια επιθετική ενέργεια των "πράσινων" έκλεψε την μπάλα με προβολή από τον Κοντρέρας ωστόσο ο Κροάτης πορτιέρο με το πόδι απομάκρυνε το πλασέ του.

Δύο λεπτά αργότερα (86') ο Ελ Ζάρ μετά από ωραία ατομική ενέργεια έκανε την σέντρα ο Φωτάκης έκανε στην κίνηση την κεφαλιά και ο Τζόρβας με το ένα χέρι απομάκρυνε σωτήρια για τους "πράσινους".

Στο 89' ακυρώθηκε σωστά γκολ του Σισέ σε σέντρα σουτ του Κατσουράνη αφού ο Γάλλος άσος ήταν πιο μπροστά από τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ