ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το... deja vu του Φερέιρα

Το... deja vu του Φερέιρα
Φερέιρα

Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν στο ΟΑΚΑ το Σάββατο ήταν απίστευτες, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να παίρνουν στο κυνήγι παίκτες και Φερέιρα. Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Πορτογάλος τεχνικός βίωσε τέτοιες στιγμές. Το Sport24.gr θυμάται (video).

Το να κρίνει βέβαια κανείς τον Πορτογάλο τεχνικό είναι το πιο εύκολο πράγμα αυτή τη στιγμή, αφού μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι ολοφάνερο πως δεν έχει ιδέα του ρόστερ που έχει στα χέρια του.

Ο Παναθηναϊκός όμως είτε είναι ο Φερέιρα στον πάγκο, είτε είναι ο Αντωνίου διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, πρέπει να κερδίζει και πάνω ακριβώς στις νίκες να χτίζει φιλοσοφία. Όχι το ανάποδο.

Μετά το σφύριγμα της λήξης ο 64χρονος τεχνικός είδε το σκληρό πρόσωπο των απογοητευμένων οπαδών του "τριφυλλιού", αφού τον πήραν κυριολεκτικά στο κυνήγι μαζί με τους παίκτες του. Ψάχνοντας όμως κανείς στο παρελθόν θα διαπιστώσει πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά...

Once upon a time in Portugal...

Προτού έρθει στον Παναθηναϊκό, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε ένα άκρως αποτυχημένο πέρασμα από την Μάλαγα. Ο λόγος που έφυγε; Δεν προσαρμόστηκε και ο ίδιος στην φιλοσοφία και το DNA της ομάδας, με αποτέλεσμα η Μάλαγα να δεχθεί 21 γκολ σε 9 παιχνίδια και ο ίδιος να φύγει κακήν κακώς. Σας θυμίζει κάτι αυτό;

Πάμε στο ενδιαφέρον κομμάτι τώρα. Τη σεζόν 2001-2002 ο Φερέιρα παίρνει τα ηνία της Μπενφίκα με σκοπό να την επαναφέρει στο προσκήνιο. Η συνέχεια ωστόσο ήταν εφιαλτική.

Μετά από ένα σερί άσχημων αποτελεσμάτων και μία βαριά ήττα στο πρωτάθλημα, οι "Αετοί" αποκλείστηκαν από τον θεσμό του Κυπέλλου Πορτογαλίας με 1-0 από την ομάδα της Γκοντομάρ, που έπαιζε στην τρίτη κατηγορία.

Οι οπαδοί της Μπενφίκα, που ζητούσαν από καιρό την απόλυση του Φερέιρα, μπούκαραν κυριολεκτικά στον αγωνιστικό χώρο και απαίτησαν από τον πρόεδρο της ομάδας να διώξει τον τεχνικό των πράσινων για να αποχωρήσουν!

Μία ημέρα αργότερα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έφυγε από την Μπενφίκα, η οποία παρεμπιπτόντως την επόμενη σεζόν πήρε το πρωτάθλημα, αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου της ομάδας.

Γενναίες αποφάσεις

Έχει κορεστεί ο Ζιλμπέρτο Σίλβα; Παίζει με το στόμα ο Κατσουράνης; Είναι μέτριος ποδοσφαιριστής ο Σπυρόπουλος; Αντέχει ο Τζόρβας; Δημούτσος, Μαρίνος κάνουν για τον Παναθηναϊκό;

Οι απαντήσεις είναι λίγο έως πολύ γνωστές. Εκείνο όμως που δεν χρειάζεται καν σκέψη είναι να δούμε ξανά τον Ιωαννίδη σε ρόλο επιτελικού χαφ, τον Πετρόπουλο μέσα για να παίξουμε με καμινάδες και τον Καραγκούνη στον πάγκο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ