ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το κέρδος της αυτοπεποίθησης

Το κέρδος της αυτοπεποίθησης
INTIME SPORTS

Η ανηφόρα του Γολγοθά των "πράσινων" ξεκίνησε με νίκη επί του ΠΑΟΚ. Παρά τις απουσίες παικτών "κλειδιά" αλλά και των οπαδών του οι "πράσινοι" πήραν μια νίκη που δίνει αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας. Και τώρα Ρουμπίν Καζάν, λένε στα αποδυτήρια οι παίκτες του Νιόπλια. Το Sport24.gr αναλύει...

Στο "match programm" του αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε ο Αντώνης Πετρόπουλος που μεταξύ άλλων τόνισε την παρακάτω ατάκα: "Είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε εκεί που θέλουμε". Λίγη ώρα μετά ο πρωταθλητής Ελλάδος έχοντας πραγματοποιήσει ένα από τα πιο πειστικά ημίωρα στο πρώτο ημίχρονο και διαφυλάσσοντας το υπέρ του ένα μηδέν νικώντας και την κούραση στην επανάληψη, νίκησε στο πρώτο από τα πέντε ντέρμπι που έχει στην σειρά.

Επόμενος αντίπαλος, η Ρουμπίν Καζάν και συνεπώς επιστροφή στην αίγλη του Τσάμπιονς Λιγκ. Η νίκη επί του "δικέφαλου του Βορρά" όπως έδειξαν οι παίκτες έμεινε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ και άπαντες αποχωρώντας απ΄' αυτά έδειχναν προσηλωμένοι στον επόμενο στόχο τους.

Την επιτυχία και κόντρα στους Ρώσους προκειμένου μετά τις δύο ήττες με Μπαρτσελόνα και Κοπεγχάγη το "τριφύλλι" να μπει και πάλι στην διεκδίκηση της πρόκρισης στους "16". Σε διαφορετική περίπτωση αποχαιρετάει κάθε ελπίδα και δίνει παράλληλα "μάχη" για ενδεχόμενη πρόκριση στο Europa League καταλαμβάνοντας την 3η θέση του ομίλου.

Αυτοπεποίθηση και νοοτροπία νικητή

Ο Παναθηναϊκός σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του ΠΑΟΚ θα έχει ένα σημαντικό "όπλο" το βράδυ της Τετάρτης. Τον κόσμο του που τόσο πολύ του έλειψε από το παιχνίδι με το συγκρότημα του Δερμιτζάκη. Οι χιλιάδες φίλοι της ομάδας δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν το Σάββατο το απόγευμα στο Μαρούσι κάτι που θα θελήσουν να κάνουν σε λίγες μέρες και για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς για φέτος.

Μετά την επιβλητική νίκη και το "ταρακούνημα" του Νίκο Νιόπλια στο ματς του Παγκρήτιου με τον Εργοτέλη, ήρθε η επιτυχία με τον ΠΑΟΚ με το "τριφύλλι" να μην έχει παίκτες "κλειδιά" όπως οι Γκοβού, Λέτο και Νίνης αλλά το πιο σημαντικό ακόμα δεν είχε και τους οπαδούς του που τιμωρήθηκαν.

Παρόλο αυτό, οι "πράσινοι" έκαναν αυτό που έπρεπε:

-Πίεσαν από το πρώτο λεπτό και για όσο είχαν δυνάμεις
-Είχαν συνοχή σε όλες τις γραμμές αλλά και αυτοματισμούς
-Η άμυνα διατήρησε το μηδέν με τους Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι να είναι αλάνθαστοι
-Βρήκαν λύση στο σκοράρισμα από έναν αμυντικό
-Είδαν τον Σισέ (παρόλο που δεν βρήκε δίχτυα) να είναι και πάλι απειλητικός σε κάθε φάση του
-Το "τρίπτυχο" Καραγκούνη, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο είχε τρομερό αποτέλεσμα με αλληλοκαλύψεις
-Τα άκρα (Σπυρόπουλος, Βύντρα) εκτός από ανασταλτικά είχαν και θετικά στοιχεία στην ανάπτυξη

Πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να συνεχίσει την πορεία στον αγωνιστικό "γολγοθά" και τα ματς "φωτιά" με Ρουμπίν Καζάν, ΑΕΚ, Ολυμπιακό έχοντας αυτοπεποίθηση και επιστροφή της νοοτροπίας νικητή όπως υποστήριξε και ένας σπουδαίος παίκτης όπως ο Λουίς Γκαρθία. Οι "πράσινοι" με άλλη ψυχολογία αλλά με δεδομένο το άγχος καλούνται να δώσουν ένα ακόμα crash test.

Ερωτηματικά τραυματίες και κούραση

Ο Νίκος Νιόπλιας και το επιτελείο του καλούνται να δουλέψουν πολύ σκληρά τις προσεχείς μέρες προκειμένου να διαχειριστούν σωστά το υλικό που έχουν στα χέρια τους. Αρχικά, ο Κοζανίτης τεχνικός θα πρέπει να διαπιστώσει σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες τραυματίες που έχει και θα περιμένει μέχρι την ύστατη ώρα. Βέβαια, σημαντική παράμετρος είναι πως οι ιθύνοντες της ομάδας δεν θα βιαστούν να "ρίξουν" έναν παίκτη σ' ένα από τα ματς "φωτιά" για να πάθει κάποια υποτροπή.

Λέτο, Γκοβού, Νίνης και Πετρόπουλος είναι στα πιτς και το άγχος του προπονητή μεγάλο αφού ξέρει πως πολλοί στην ομάδα είναι κουρασμένοι (προέρχονταν αρκετοί από ματς με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα) όπως φάνηκε και στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Στα θετικά ωστόσο η κάλυψη των κενών με παίκτες που ανταποκρίθηκαν και έδειξαν πως μπορεί ο Παναθηναϊκός να περιμένει πολλά από αυτούς, όπως για παράδειγμα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο δεξιοπόδαρος μεσοεπιθετικός για πρώτη φορά αγωνίστηκε την φετινή χρονιά μετά τον τραυματισμό του και έδειξε πως μπορεί να δώσει πολλά αφού διαθέτει εξαιρετικά ποιοτικά στοιχεία στο παιχνίδι του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ