ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καμπάνες ηχούν στον Παναθηναϊκό

Καμπάνες ηχούν στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο λέμε πως η ουσία είναι αυτό που μετράει περισσότερο και αυτό φαίνεται να υποστηρίζουν και στον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη στο Περιστέρι χάρη στο γκολ του Χριστοδουλόπουλου.

Ωστόσο η εικόνα των "πράσινων" και πάλι ήταν αποκαρδιωτική, σε σημείο που να ενοχλεί πλέον και τους διοικούντες, οι οποίοι έκρουσαν τον κώδωνα προς πάσα κατεύθυνση.

Το Sport24.gr αναλύει το πλεονέκτημα της κατάκτησης των τριών βαθμών στα "δυτικά προάστια" αλλά και τα μειονεκτήματα από την εμφάνιση που χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο τον Νίκο Νιόπλια, ως εικόνα "ομάδας παλαιμάχων".

Τελείωσε η άνοδος του Γολγοθά

Ολοι στην Παιανία ήθελαν μετά την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού και παρά την κούραση από το ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ στο Καζάν, η ομάδα να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα στην Σούπερ Λίγκα στο τελευταίο από την σειρά των δύσκολων αγώνων με τον Ατρόμητο μέσα στο Περιστέρι.

Οι "πράσινοι" εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με αλλαγές στο αρχικό σχήμα και με κάκιστη εικόνα για ένα 45λεπτο. Ομως στο ημίχρονο -κάτι που έγινε και με τον Ολυμπιακό- όλα άλλαξαν, η εικόνα του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε και με μια ατομική ενέργεια από έναν παίκτη που έχει ποιότητα ήρθε η πολυπόθητη νίκη.

Μπορεί και πάλι να μην ήρθε η "ανάσταση" του Παναθηναϊκού, όμως ο Λάζαρός του ήταν αυτός που πήρε και πάλι την ομάδα από το χέρι και με μια ατομική ενέργεια σημείωσε ένα γκολ και έστω με το "φτωχό" 1-0, έδωσε στο "τριφύλλι" την νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε μια σειρά δύσκολων αναμετρήσεων (Εργοτέλης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος) στο πρωτάθλημα και με έναν βαθμό πίσω από την κορυφή, άπαντες ελπίζουν πως σύντομα οι "πράσινοι" θα επιστρέψουν στην πρώτη θέση.

Κάτι που οι περισσότεροι από τους παίκτες τόνισαν στις δηλώσεις τους αποχωρώντας από το Περιστέρι, γνωρίζοντας πως το πρόγραμμα μέχρι την λήξη του πρώτου γύρου είναι σαφώς πιο βατό, με το ξεκίνημα να είναι με δύο εντός έδρας παιχνίδια κόντρα σε Λάρισα και Ηρακλή.

Οι "παλαίμαχοι"... και το επικοινωνιακό τρικ

Η κάκιστη για μια ακόμα φορά εικόνα των παικτών του Νίκου Νιόπλια, έφτασε να δυσαρεστήσει πλέον και τους διοικούντες την ομάδα. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Κώστας Αντωνίου αποχωρώντας από το Περιστέρι μαζί με τον α' αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Γόντικα, "καυτηρίασε" την απόδοση της ομάδας λέγοντας:

" Σίγουρα οι 3 βαθμοί μετράνε, αλλά δεν είμαστε ευχαριστημένοι απ' όσα είδαμε σήμερα. Ολοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν μου άρεσε αυτό που είδα από την ομάδα", ήταν το μήνυμα που έστειλε προς κάθε κατεύθυνση ο παράγοντας του Παναθηναϊκού, που σαφώς και εννοούσε τόσο τους ποδοσφαιριστές όσο και την τεχνική ηγεσία.

Μια κίνηση που μπορεί να ερμηνευθεί είτε ως επικοινωνιακό τρικ είτε ως πραγματική πρόθεση για αλλαγές σε κάθε επίπεδο στην ομάδα.

Εξάλλου, λίγο νωρίτερα, ο Κοζανίτης τεχνικός της ομάδας είχε "καυτηριάσει" με τον δικό του τρόπο την απόδοση που είχαν οι ποδοσφαιριστές του, που τους χαρακτήρισε "παλαίμαχους" στον τρόπο που έμοιαζαν στο παιχνίδι τους.

Γκοβού, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Σπυρόπουλος (μέχρι να τραυματιστεί) απογοήτευσαν με την εικόνα τους ενώ οι Σιμάο, Λουίς Γκαρθία και Χριστοδουλόπουλος στο πρώτο μέρος έδειχναν ανήμποροι να βοηθήσουν τον Σισέ, που ήθελε αλλά δεν έπαιρνε την μπάλα με τίποτα.

Χωρίς πλάνο... αλλά με ποιότητα στην ατομική ενέργεια

Ετσι, στο ημίχρονο η είσοδος των Μαρίνου και κυρίως του Καραγκούνη άλλαξε την εικόνα των "πράσινων", που δημιουργούσαν φάσεις αλλά δεν είχαν ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης και πλάνο για να φτάσουν στην νίκη.

Ο χρόνος κυλούσε και οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να διατηρήσουν το μηδέν στην εστία τους αλλά μια προσωπική ενέργεια ήταν αρκετή από έναν παίκτη του "τριφυλλιού" να αλλάξει την εικόνα και το αποτέλεσμα του ματς.

Αυτό έγινε στο 70', χάρη στην ευρηματικότητα και ποιότητα που διαθέτει ο "διψασμένος" για ποδόσφαιρο (όπως τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις του) Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και χάρισε με το γκολ του μια ακόμα πολύτιμη νίκη για τον μέτριο Παναθηναϊκό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ