ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το ρεκόρ του Μαυρία

Το ρεκόρ του Μαυρία
Μαυρίας INTIME SPORTS

Το αποτέλεσμα κόντρα στην Ρουμπίν Καζάν δεν ήταν το επιθυμητό για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο το ματς με την ρώσικη ομάδα θα μείνει στην ιστορία. Η πρώτη επίσημη συμμετοχή του Χάρη Μαυρία με τη φανέλα με το τριφύλλι μόλις στα 16 χρόνια του δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Ο πιτσιρικάς από τη Ζάκυνθο, γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου του 1994, μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας του συλλόγου αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, που προέρχεται από τα σπλάχνα της Παιανίας, έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής του "τριφυλλιού" που αγωνίστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο μικρός είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή του ματς με τους Ρώσους και ξεκίνησε να κάνει προθέρμανση με την έναρξη του ημιχρόνου μετά από εντολή του Νίκου Νιόπλια μαζί με τον φίλο του Ελίνι Δημούτσο και τον Γιώργο Ιωαννίδη.

Από την ανάπαυλα οι φίλοι του και συμπαίκτες του στην Golden Team του Παναθηναϊκού, που παρακολουθούσαν το ματς σχεδόν σύσσωμοι από την θύρα δίπλα από τις δημοσιογραφικές θέσεις, τον φώναζαν για να τον χαιρετήσουν, με τον 16χρονο ωστόσο να μην ακούει τίποτα.

Περίπου στο 75' ο Κοζανίτης τεχνικός τον φώναξε κοντά του και στο 77' τον έβαλε στη θέση του Στέργου Μαρίνου. Ο Μαυρίας σε ηλικία 16 ετών και 241 ημερών με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, σπάει το ρεκόρ που κατείχε ο Σωτήρης Νίνης, από τις 15 Φεβρουαρίου του 2007 όταν είχε περάσει αλλαγή στην αναμέτρηση με τη Λανς, στο Φέλιξ Μπολάρ, για το Κύπελλο UEFA.

Ο πιτσιρικάς που έκανε περήφανη όλη την Ζάκυνθο αποτελεί παράλληλα τον δεύτερο νεαρότερο ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Σελεστίν Μπαμπαγιάρο της Άντερλεχτ, να κατέχει τα πρωτεία στο παιχνίδι με τη Στεάουα (29 Νοεμβρίου 1994), όταν αγωνίστηκε σε ηλικία 16 ετών και 87 ημερών.

Το κουρασμένο μουντιαλικό κενό...

Σε ό,τι αφορά την αγωνιστική εικόνα του "τριφυλλιού", που παρέμεινε χωρίς νίκη και με τις πιθανότητες πρόκρισης να ελαχιστοποιούνται, δεν ήταν και πάλι η αναμενόμενη.

Οι ελλείψεις πρωτοκλασάτων παικτών, αλλά και η κούραση που δείχνουν αρκετοί παίκτες "κλειδιά" αποτελούν το μεγάλο ερωτηματικό ενόψει και της συνέχειας με τα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό πριν την νέα αναμέτρηση με τους Ρώσους στο Καζάν.

Για ένα ακόμα παιχνίδι οι παίκτες που αποτελούσαν την ραχοκοκαλιά της ενδεκάδας έδειξαν να μένουν από δυνάμεις όσο ο χρόνος κυλούσε στο παιχνίδι. Χαρακτηριστικό ήταν πως μετά τις αλλαγές των Καραγκούνη και Κατσουράνη που αποδοκιμάστηκε από μερίδα οπαδών) οι "πράσινοι" είχαν περισσότερη κίνηση με την είσοδο των Πλεσί και Χριστοδουλόπουλου.

Στα συν η άμυνα, στα πλην η επίθεση

Το παιχνίδι με την Ρουμπίν Καζάν είχε ακόμα δύο σημαντικά στοιχεία που ανέδειξε η ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Ενα θετικό και ένα αρνητικό...

ΠΛΗΝ: Οι "πράσινοι" για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Οπως και με την Κοπεγχάγη ο Τζιμπρίλ Σισέ προσπάθησε, ωστόσο δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα (κάτι που κατάφερε με τους Ρώσους αλλά δεν μέτρησε αφού υποδείχθηκε σε θέση οφ σαιντ).

Ο Γάλλος επιθετικός δεν είχε την ανάλογη στήριξη και βοήθεια, ενώ του έλειψαν και πάλι οι κάθετες μπαλιές που θα μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα προκειμένου ο Παναθηναϊκός να φτάσει στο 300 ευρωπαϊκά γκολ.

ΣΥΝ: Στα θετικά του αγώνα με την ρώσικη ομάδα σαφώς και είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας και αν μπορούμε να προσωποποιήσουμε τα πράγματα, οι Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Γιοσού Σαριέγκι είχαν και πάλι εξαιρετική συνεργασία και εικόνα στο ματς.

Ο Γάλλος αμυντικός και ο Βάσκος άσος με σωστές τοποθετήσεις και συνεχείς αλληλοκαλύψεις βοήθησαν στα μέγιστα ώστε οι "πράσινοι" να μείνουν για δεύτερο συνεχόμενο ματς μετά τον ΠΑΟΚ χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ και δείχνοντας παράλληλα ουσία στο παιχνίδι τους.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ