ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τζόρβας: "Ινδαλμα ο Γιόζεβ Βάντσικ"

Τζόρβας: "Ινδαλμα ο Γιόζεβ Βάντσικ"
INTIME SPORTS

Ο Αλέξανδρος Τζόρβας σε μια "ξεχωριστή" συνέντευξη αναφέρθηκε σε όλα εκτός από τον Παναθηναϊκό. Ο διεθνής γκολκίπερ μίλησε για τον εαυτό του, την βία στον αθλητισμό, την κοινωνία, την πολιτική και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Για τον Αλέξανδρο Τζόρβα, τον αθλητισμό, την πολιτική, την κοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις μίλησε ο διεθνής τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρος Τζόρβας σε συνέντευξή του στο σάιτ "c
reatures.gr".

Ο τερματοφύλακας των "πράσινων" που δεν μίλησε καθόλου για τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα στον χώρο του αθλητισμού ενώ σχολίασε και όσα συμβαίνουν στην χώρα μας.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Ελληνα πορτιέρο:

Για τον Αλέξανδρο Τζόρβα...

- Ποιον τερματοφύλακα θαύμαζες όταν ήσουν πιτσιρικάς...

" Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι το μεγάλο μου ίνδαλμα ήταν ο Γιόζεβ Βάντσικ και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που τον γνώρισα και που δουλέψαμε μαζί."

- Ποιο άλλο επάγγελμα θα ήθελες να κάνεις αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής;

" Δεν μπορώ να σκεφθώ άλλο επάγγελμα, γιατί από έξι χρονών ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και όλα μου τα όνειρα και οι φιλοδοξίες προήλθαν από αυτό".

Για τον αθλητισμό...

- Αλέξη υπάρχουν σήμερα οι υποδομές στη χώρα μας και δε σε ρωτώ μόνο για το ποδόσφαιρο για να μπορεί κάποια στιγμή να υπάρξει μια δεξαμενή άντλησης ταλέντων που θα δώσει νέα ώθηση στον ελληνικό αθλητισμό; Τι πρέπει να αλλάξει;

" Υπάρχουν υποδομές στην Ελλάδα και μάλιστα αρκετές από αυτές πλαισιώνονται από αξιόλογους ανθρώπους, που αγαπούν τον αθλητισμό. Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα ίσως να μην εντοπίζεται στις υποδομές, αλλά στην νοοτροπία του επαγγελματικού αθλητισμού. Οι περισσότερες ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες αποτελούνται κυρίως από ξένους ποδοσφαιριστές, Αυτό θεωρώ ότι αποτελεί φαινόμενο που θα έπρεπε να μας προβληματίσει, διότι πολλά παιδιά που προέρχονται από τις υποδομές δεν μπορούν να αξιοποιηθούν και συναντούν πολλές κλειστές πόρτες. Και αν θέλουμε να έχουμε δυνατές εθνικές ομάδες θα πρέπει να υπάρχουν στο έμψυχο δυναμικό των ομάδων της Super League περισσότεροι Ελληνες, οι οποίοι θα αγωνίζονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και έτσι θα πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο."

- Κεφάλαιο βία. Τι θεωρείς ότι πρέπει να αλλάξει για να ξεφύγουμε από αυτή τη μάστιγα του σύγχρονου αθλητισμού;

"Εδώ ανοίγουμε ένα κεφάλαιο το οποίο πολύ σωστά το χαρακτηρίζετε ως μάστιγα. Και τι δεν πρέπει να αλλάξουμε για να μπορέσουμε να εξαφανίσουμε τη βία από τα ελληνικά γήπεδα. Δυστυχώς λέω να αλλάξουμε, ενώ δεν είναι δουλειά των ποδοσφαιριστών να γίνει κάτι τέτοιο. Πριν λίγους μήνες με πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ (Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) αποφασίσαμε ότι, σε περίπτωση που, κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, συμβούν ακρότητες, που θα θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών ή άλλων προσώπων, που εργάζονται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, να αποχωρήσουν και οι δύο ομάδες από τον αγωνιστικό χώρο. Αυτή βέβαια είναι μια ακραία λύση και καλό θα ήταν η πολιτεία αντί να μας οδηγήσει στην εφαρμογή της, να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η εικόνα ενός γηπέδου όπου οι φίλαθλοι μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, κυνηγούν τους αθλητές εντός αγωνιστικού χώρου, πετάνε ό, τι αντικείμενο μπορείτε να φανταστείτε, πάλι εντός αγωνιστικού χώρου και άλλα πολλά τα οποία αν τα απαριθμούσαμε θα καλύπταμε όλη την συνέντευξη, μόνο καλό δεν κάνουν στην εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου."

- Κεφάλαιο ντόπινγκ. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι στις μέρες μας όλοι όσοι κάνουν πρωταθλητισμό ντοπάρονται. Τι απαντάς;

" Γίνονται διαρκώς έλεγχοι ντόπινγκ μετά το τέλος των παιχνιδιών. Αν ίσχυε αυτό που υποστηρίζουν κάποιοι, τότε δε θα υπήρχαν αθλητές για να εκτελούν τα αθλήματα. Όλη αυτή η φημολογία γύρω από το ντόπινγκ κάνει τεράστιο κακό κυρίως στους νέους, που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και με όσα ακούν λαμβάνουν ως δεδομένο ότι πρέπει να ντοπαριστούν για να γίνουν πρωταθλητές. Το καλύτερο «ντόπινγκ» είναι η σκληρή δουλειά σε συνδυασμό με την καλή ζωή."

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ