ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Χρειαζόμαστε ιδιοκτήτη σαν τον Βαρδινογιάννη"

"Χρειαζόμαστε ιδιοκτήτη σαν τον Βαρδινογιάννη"
INTIME SPORTS

Καράβια σαν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό θέλουν ισχυρή ιδιοκτησία όπως ήταν το 2004 ο Βαρδινογιάννης για τους πράσινους τονίζει ο Αργύρης Μήτσου. Παράλληλα δεν χάνει την αισιοδοξία του θεωρώντας πως τόσο το -7 από τον Ολυμπιακό όσο και το 0-2 με την ΑΕΚ ανατρέπονται.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και νυν μέλος του ΔΣ, Αργύρης Μήτσου, μίλησε στον Sentra 103,3 για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πρωτάθλημα, σύγκρινε την ομάδα του 2004 με την τωρινή και αναφέρθηκε και στην εμφάνιση της ΠΕΚ το 2008.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Μήτσου:

Για το -7 από την κορυφή: « Δεν έχει τελειώσει η χρονιά ακόμα. Όλα είναι ανοιχτά. Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει ξανά τέτοια κατάσταση. Αν συγκεντρωθούν οι πάντες, παίκτες και όσοι είναι γύρω, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ούτε το κύπελλο ούτε το πρωτάθλημα. Και το 1992 ήμασταν 11 βαθμούς πίσω με τον Οσιμ Δεκέμβρη μήνα. Η ομάδα έχει τη δυνατότητα να το ανατρέψει. Η ομάδα είναι η περσινή, άσχετα αν έγιναν λάθη το καλοκαίρι. Για μένα είναι τεράστια η απώλεια του Σαλπιγγίδη. Δεν έπρεπε να φύγει από την ομάδα. Και ειλικρινά δεν περίμενα η ομάδα να παρουσιάσει τέτοια εικόνα».

Για τις συγκρίσεις με το 2004: « Είναι άδικο να γίνονται συγκρίσεις με το 2004. Τότε υπήρχε μια ισχυρή ιδιοκτησία. Και οι φίλαθλοι έκαναν κριτική εκ του ασφαλούς. Καράβια όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός χρειάζονται ισχυρή ιδιοκτησία. Αυτό το εξασφάλιζε η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Τώρα δεν θέλω να μπω στο τρυπάκι της ιδιοκτησίας. Αυτό αφορά τους μετόχους. Εγώ έχω χρέος να μιλήσω, γιατί δέχθηκα κριτική.

Με αποκάλεσαν γλάστρα και φυτό, αν και είμαι αυτόφωτος και αυτοδημιούργητος. Ήξερα γιατί δέχθηκα να γίνω πρόεδρος. Αδικήθηκαν άνθρωποι τότε. Δεν χαϊδεύω αυτιά, αλλά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης 24 ώρες την ημέρα ασχολούταν με τον Παναθηναϊκό. Όταν όμως προσφέρεις συνέχεια και εισπράττεις αμφισβήτηση και πολλά άλλα... Πρόβλημά τους τώρα τι θα κάνουν οι μέτοχοι και πως θα πορευτεί η ομάδα».

Για τις διαφορές της ομάδας του ’04 με τη σημερινή: « Εκείνη η ομάδα με συγκίνησε περισσότερο από ποτέ. Ήταν μια γροθιά, κόντρα στο κύμα. Δεν θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες στη διαιτησία κλπ. Ήταν κόντρα στην αμφισβήτηση μετά τη Ριζούπολη, γιατί στην ουσία είχε μείνει η ίδια ομάδα με δύο προσθήκες. Λοιδορήθηκε τσάμπα. Πλήρωσε τη Ριζούπολη. Σίγουρα όλες οι διοικήσεις κάνουν λάθη. Αλλά εκείνη η ομάδα ήταν... μπετόν. Δεν καταλάβαινε τίποτα. Έμπαινε μέσα και έδινε το 100%.

Αυτή τη στιγμή δεν κάνει καλό η κριτική εκ του ασφαλούς. Το καλοκαίρι πήραμε τον Γκοβού. Πήραμε και έναν αμυντικό μεταξύ των τριών που είχαν προταθεί από τον προπονητή. Από εκεί και πέρα η ομάδα παρέμεινε ίδια. Το μομέντουμ ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού. Το τι έφταιξε να το απαντήσουν οι μέτοχοι, οι φίλαθλοι με τη συμπεριφορά τους και οι παίκτες. Όταν χάνεις βαθμούς από μικρές ομάδες δεν παίρνεις πρωτάθλημα. Μπορεί η σημερινή ομάδα να είναι καλύτερη δεν ξέρω, αλλά τότε κατέθεσε ψυχή».

Για την χρονιά του 2008 και την εμφάνιση της ΠΕΚ: « Το 2008 η ομάδα επηρεάστηκε από την εμφάνιση της ΠΕΚ. Τον Σισέ αν είχαμε τότε δεν θα χάναμε πρωτάθλημα και θα κάναμε και πορεία στην Ευρώπη. Αλλά τότε γίνονταν διαδηλώσεις έξω από το γήπεδο και μέσα παίζαμε μπάλα. Αν έμπαινε το πέναλτι του Παπαδόπουλου, θα τελείωνε το πρωτάθλημα τότε στο Καραϊσκάκη.

Στο κύπελλο τρεις ημέρες μετά μπήκαμε χαλαροί και με αλαζονεία. Αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη έδινε σιγουριά που δεν υπάρχει τώρα. Λάθη έγιναν και παντού γίνονται. Δεν πρέπει να επηρεάζεται η ομάδα και να μην αποπροσανατολίζεται. Αν ήμουν Βαρδινογιάννης, μέσα σε αυτό το κλίμα, δεν θα επέστρεφα. Δωρίζεται το 25% δεν το πήρε κανένας, είναι όλα στον αέρα. Η ομάδα όμως, πρέπει να μείνει απ΄ έξω από αυτά».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ