ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

"Καταρχήν συμφωνία"

"Καταρχήν συμφωνία"
INTIME SPORTS

Για καταρχήν συμφωνία με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη για τη μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη, έκανε λόγο ο Γεράσιμος Βεντούρης

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3" επεσήμανε ότι στόχος είναι ο Ερασιτέχνης προσωρινά να μπει μπροστά, να λειτουργήσει την ΠΑΕ το πολύ μέχρι το καλοκαίρι και να βρεθεί αγοραστής-επενδυτής που να θέλει να επενδύσει.

" Υπάρχει καταρχήν συμφωνία αλλά υπάρχουν πολλά επιμέρους θέματα. Θέλουμε να δούμε ακριβώς τα οικονομικά μεγέθη πώς παρουσιάζονται. Βέβαια έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση με τον κ. Τσακίρη, άσχετα με τις επιλογές του. Μας έχει πει κάποια νούμερα, τα ελέγχουμε. Υπάρχουν πολλά λειτουργικά θέματα», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Προσπαθώ όσο πιο γρήγορα γίνεται να ενημερωθώ για τα θέματα που αφορούν την ομάδα, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Θα υπάρχουν και άλλες επαφές και συναντήσεις. Αλλωστε, ακόμα και ολοκληρωτικό συμφωνητικό να συνταχθεί η υλοποίησή του θέλει αρκετό χρόνο για να πραγματοποιηθεί.

Αυτό που πιθανολογώ είναι ότι αυτό που θα γίνει είναι ότι αφού συμφωνήσουμε σε κάποια βασικά σημεία και υπάρξει ένα προσύμφωνο, θα αναλάβει ο Ερασιτέχνης τα ηνία και στη συνέχεια οι δικηγόροι των δύο πλευρών σε 2-3-4 εβδομάδες να ολοκληρώσουν τη συμφωνία. Στο διάστημα αυτό, όταν είμαστε έτοιμες και οι δύο πλευρές και μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες θα αναλάβει ο Ερασιτέχνης τη λειτουργία της ΠΑΕ».

Ακόμη ο Γεράσιμος Βεντούρης αναφέρθηκε:

Για το πότε θα ολοκληρωθεί το προσύμφωνο: «Μ έσα σε αυτή την εβδομάδα, νωρίς την άλλη εβδομάδα, θα οριστικοποιήσουμε κάποια συμφωνία».

Για το έλλειμμα: « Τα νούμερα δείχνουν να είναι αυτά που μας έχει πει ο κ. Τσακίρης. Με ενδιαφέρει περισσότερο η επιμέρους κατανομή στους διάφορους μήνες. Σίγουρα υπάρχει ένα άνοιγμα, δεν θα ήθελα να το πω ποιο είναι. Πάντως, δεν είναι κάτι το τραγικό για μια ΠΑΕ Α’ Εθνικής. Αν επιτρεπόταν στις ΠΑΕ να βάλουν τις αξίες των παικτών στους ισολογισμούς θα ήταν διαφορετικά».

Για το αν ο Ερασιτέχνης θα μπει σε μια διαδικασία πώλησης βασικών παικτών για να καλύψει το άνοιγμα:« Ο Ερασιτέχνης δεν θα ήθελε να πει αν η λογική του είναι να πουλήσει με το καλημέρα για να καλύψει τα ανοίγματα. Το ποια θα είναι η τελική εξέλιξη, εξαρτάται από το αν υπάρχουν ομάδες για να ενδιαφέρονται για παίκτες που μπορούμε να πουλήσουμε στην αντίστοιχη αξία τους.

Η φιλοσοφία, πάντως, δεν θα είναι να μπει ο Ερασιτέχνης, να πάρει τις μετοχές και να πουλάει παίκτες για να έχει τα προς το ζην και σε 10 χρόνια να με παίρνετε τηλέφωνο εμένα ή τον κάθε Βεντούρη και να έχει την ΠΑΕ ο Ερασιτέχνης».

Για το ποια είναι η πρόθεση: « Η πρόθεση είναι προσωρινά να μπει ο Ερασιτέχνης μπροστά, να λειτουργήσει την ΠΑΕ ελπίζω το πολύ μέχρι το καλοκαίρι και να βρεθεί αγοραστής-επενδυτής που να θέλει να επενδύσει. Εμείς θέλουμε να βρούμε κάποιον να έχει όραμα, προοπτική μέλλοντος, να μας εξηγήσει ότι οι προθέσεις του είναι και σωστές και αγνές».

Για το αν αποτελεί προϋπόθεση ο επενδυτής να είναι από την οικογένεια του Πανιωνίου: « Αν μας αποδείξουν και μας πείσουν ότι οι προϋποθέσεις είναι καλές θα μιλήσουμε και με ξένους επενδυτές».

Για το αν μπορεί αν υπάρξουν και περιπτώσεις «μπροστινών» όπως πήγε να γίνει με τον Μάκη Ψωμιάδη: « Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ονόματα, θέλουμε να είναι μια κατάσταση που να είναι υγιής και αποδεκτή».

Για το πώς μπορεί να βρεθεί λύση: « Μόνο έτσι μπορεί να γίνει. Δεν επιδιώξαμε εμείς αυτή τη λύση. Προσωπικά την απευχόμουν όσο γίνεται. Αν αυτό είναι όμως το πραγματικό δεδομένο, Πανιώνιος είμαστε, δεν θα κάνουμε πίσω θα μπούμε και θα κολυμπήσουμε στα βαθιά».

Για τη στάση του κόσμου: « Χθες ήρθαν ορισμένοι στο γήπεδο που είχαμε Δ.Σ. Καταλαβαίνουν την κατάσταση. Ίσως την άλλη εβδομάδα, ή την παράλλη, να κάνουμε μια ανοικτή Γ.Σ. για να ξέρει ο κόσμος πού πάμε, τι βλέπουμε. Είμαστε ακόμα ζαλισμένοι από γεγονός ότι θα μας πέσει η ΠΑΕ πάνω στις πλάτες μας».

Για το πώς θα γίνει η παραχώρηση των μετοχών: « Δωρεάν, χωρίς αντίτιμο η μεταβίβαση».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει η μεταβίβαση: « Δεν το θεωρώ πιθανό, όχι, δεν νομίζω, εκτός αν στις συζητήσεις και στους ελέγχους προκύψει κάτι ως προς τα οικονομικά που δεν το περιμένουμε, αλλά δεν νομίζω. Από την πρώτη συζήτηση και τα πρώτα στοιχεία δεν υπάρχει κάποια έκπληξη».

Για το αν όντως υπάρχουν 500.000 ευρώ στα ταμεία: «Σωστό, αλλά αντίστοιχα υπάρχουν και υποχρεώσεις».

Για το αν θα υπάρξει πώληση παίκτη αν έρθει σοβαρή πρόταση: « Νομίζω ότι θα πρέπει να την εξετάσουμε. Προσωπική μου επιθυμία είναι την άλλη εβδομάδα να εμφανιστούν επενδυτές, να πουν ότι με τον Ερασιτέχνη θέλουμε να συζητήσουμε, να δούμε τα στοιχεία».

Για το αν το προπονητικό κέντρο θα μείνει στον Τσακίρη: « Ναι, δεν είναι μέσα στη συμφωνία. Υπάρχει μια μακροχρόνια συμφωνία μίσθωσης από τον Πανιώνιο που δεν είναι επώδυνη. Είναι σε σωστή και λογική βάση».

Για το ποιος θα πληρώνει τα δάνεια για το προπονητικό: « Είναι του κ. Τσακίρη, η συμφωνία είναι μακροχρόνια για την ομάδα. Η αποπληρωμή του δανείου θα είναι του κ. Τσακίρη. Ο Ερασιτέχνης δεν μπορεί να μπει σε υπόθεση για να πάρει δάνεια. Εμείς δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα».

Για το αν στο νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ θα μπουν και κάποιοι εκτός Ερασιτέχνη: «Σαφέστατα. Ο Ερασιτέχνης έχει 3.000 παιδιά στα τμήματα, δεν μπορεί να διαλύσει από αυτή την ιστορία. Θέλω το μεγαλύτερο μέρος του Δ.Σ. να μην είναι από το νυν Δ.Σ. του Ερασιτέχνη.

Το ποιοι θα είναι είναι μεγάλο θέμα, δεν θέλω να αναφερθώ. Πάντως δεν θα ήθελα να είμαι πρόεδρος της ΠΑΕ, για διάφορους λόγους. Δεν ξέρω τι εξέλιξη θα υπάρξει, δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο ακόμα. Μέχρι να ορισθεί το νέο Δ.Σ. εγώ και οι διάφοροι άνθρωποι γύρω μου θα τρέχουμε την ομάδα».

Για το αν θα κάνει επαφές για να πείσει κάποιους να μπουν στην ΠΑΕ: « Σίγουρα, δεν υπάρχει αμφιβολία. Θα πρέπει όλη η οικογένεια του Πανιωνίου να βοηθήσει. Ορισμένοι με γνώσεις και ικανότητες, που ως τώρα δεν έμπαιναν, πρέπει να μπουν.

Είναι μια ιστορία που δεν μπορεί να την τραβήξει μόνος του ο Βεντούρης, ο Κουτελάκης. Θέλει βοήθεια και όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και οργανωτικά, διοικητικά. Δεν επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει άλλη λύση».

Για το αν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του Ηλία Λιανού: « Εχω μιλήσει μαζί του, υπάρχουν επαφές, δεν ξέρω πού θα φτάσει. Προς το παρόν μάλλον δεν θέλει άμεσα, αλλά είναι μέσα στα υπόψιν. Εκεί πρέπει να διευκρινιστούν άλλα πράγματα, τι θα γίνει με την ΚΑΕ, αν θα αντέξει και τις δύο, ή αν θα αγοράσει τη μία και θα αφήσει την άλλη. Είναι περίπλοκα τα πράγματα».

Για το αν μετά τη μεταβίβαση θα ρίξει μαύρη πέτρα ο Τσακίρης ή θα βοηθάει, θα παρακολουθεί την ομάδα: «Υ πάρχει μια πίκρα σίγουρα με τη στάση του κόσμου, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει 100% το δίκαιο από τη μία πλευρά. Με την κίνηση αυτή να δώσει δωρεάν τις μετοχές δείχνει ότι δεν έχει κακία ούτε κακή πρόθεση. Νομίζω ότι θα είναι κοντά μας».

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ