ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Νέα αναταραχή στην "πλατεία"

Νέα αναταραχή στην "πλατεία"

Την παραίτηση του από την διοίκηση του Πανιωνίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά την πρόσληψη του Χρήστου Δάρα στο ιατρικό τιμ, υπέβαλε ο Γιώργος Ζερβακάκος εκφράζοντας την αγανάκτηση του έναντι όλων εκείνων που βλέπουν συνεχώς φαντάσματα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.Παραιτήθηκε και ο Λάζαρος Καμπανόπουλος.Δάρας:"Δεν είμαι... προπομπός Ψωμιάδη".

Νέα αναταραχή προκάλεσε η πρόσληψη του Χρήστου Δάρα στο ιατρικό τιμ του Πανιωνίου με αποτέλεσμα τα δύο μέλη της διοίκησης του Κωνσταντίνου Τσακίρη, Γιώργος Ζερβακάκος και Λάζαρος Καμπανόπουλος να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και το "κυανέρυθρο" καράβι να βρίσκεται ξανά σε "φουρτούνα" εκτός από το αγωνιστικό και σε διοικητικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσληψη του Χρήστου Δάρα, προκάλεσε αντιδράσεις. Οι "Πάνθηρες" σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ανέφεραν:

" Eπικεφαλής του ιατρικού τιμ ο Δάρας... Ο επί ιδιοκτησίας Ψωμιάδη, πρόεδρος του Ακράτητου!Η κοροϊδία Τσακίρη συνεχίζεται και η εποχή Μάκη έχει ήδη αρχίσει...Ψέμα στο ψέμα και η αηδία δεν έχει τελειωμό!".

Εξάλλου οι "Ίωνες 1890" σε ανακοίνωση τους ανέφεραν:" Η πρόσληψη του Κου Χρήστου Δάρρα στην Π.Α.Ε Πανιώνιος βρίσκει αντίθετη την κίνηση ΙΩΝΕΣ 1890 λόγω τής προϊστορίας του με τον Κο Μάκη Ψωμιάδη.

Υ.Γ. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά και να δείχνει κιόλας".

Την Τρίτη, ο Γιώργος Ζερβακάκος γνωστοποίησε την παραίτηση του από την διοίκηση με την ακόλουθη ανακοίνωση." Αναλαμβάνω πλήρως της ευθύνη για τη συνεργασία με τον αθλητίατρο κ. Δάρα. Η συγκεκριμένη επιλογή έγινε με γνώμονα το οικονομικό συμφέρον της ΠΑΕ Πανιώνιος και μόνο.

Άλλωστε το συμφέρον του Πανιωνίου ήταν ο μοναδικός μου στόχος όταν ανέλαβα συγκεκριμένο έργο πριν από ενάμιση περίπου μήνα και όταν οι Πανιώνιος αγωνιστικά και διοικητικά ήταν σε δύσκολη κατάσταση.


Τότε χτυπήσαμε πόρτες πολλών επώνυμων και ανώνυμων Πανιωνίων, οι οποίοι είτε μας την έκλεισαν κατάμουτρα γιατί είχαν άλλη «φιλοσοφία», είτε μας ζήτησαν τους θησαυρούς της Αγγλίας για να «βοηθήσουν».


Όλα τα στοιχεία για το τι έχει γίνει αυτό τον ενάμιση μηνά είναι στη διάθεση όλων αυτών που με ευκολία ισχυρίζονται ότι με τις επιλογές μας θέλουμε να διευκολύνουμε τη έλευση του ενός η του άλλου.
Είμαι 3 γενιές Πανιώνιος και πραγματικά υπερήφανος που υπηρέτησα την κυανέρυθρη ιδέα διπλά στον αείμνηστο Μιχάλη Σταματελάτο και σαν αντιπρόεδρος, ή μέλος του Δ.Σ. τελευταία, διπλά στον Κων/νο Τσακίρη.


Επειδή όμως δεν βάζω τίποτα πάνω από την αξιοπρέπεια μου, παραιτούμαι στενοχωρημένος και απογοητευμένος, όχι μόνο γιατί θεωρώ ότι αδικούμαι με όσα λέγονται, αλλά και για να διαμαρτυρηθώ με αγανάκτηση έναντι όλων εκείνων που βλέπουν συνεχώς φαντάσματα.


Θα πρέπει να ξέρουν όμως, ότι η γκρίνια δεν βοηθά αλλά υποσκάπτει. Είναι η στιγμή που όλοι, ο καθένας ξεχωριστά, θα πρέπει να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και τι κάνουν πραγματικά για το σύλλογο.
Όταν με το καλό ο Πανιώνιος θα έχει σωθεί αγωνιστικά, θα έχουμε την πολυτέλεια να μιλήσουμε για πρόσωπα και καταστάσεις. Μέχρι τότε προέχει η ηρεμία της ομάδας.

Με τιμή
Γιώργος Ζερβακάκος".

Παραίτηση Καμπανόπουλου

Την παραίτηση του Γιώργου Ζερβακάκου, ακολούθησε και αυτή του Λάζαρου Καμπανόπουλου.Σε δήλωση του χαρακτηριστικά ανέφερε:" Τους τελευταίους 2 μήνες περίπου, με τον κ. Ζερβακάκο ήμασταν μία γροθιά σε όλες τις αποφάσεις που κληθήκαμε να πάρουμε με γνώμονα πάντα το καλό του Πανιωνίου.


Από τη στιγμή που πληροφορήθηκα την ανακοίνωση που εξέδωσε περί της παραίτησης του, δεν μπορώ και εγώ να συνεχίσω να συνεισφέρω στην ομάδα. Συνεπώς παραιτούμαι από τα καθήκοντα που είχα αναλάβει τι τελευταίο διάστημα.


Από σήμερα θα ξαναείμαι πιστός οπαδός του Πανιωνίου και θα λειτουργώ, όπως σε όλη μου τη ζωή, για το συμφέρον και το καλό της ομάδας που αγαπώ.

Λάζαρος Καμπανόπουλος".


Απάντηση Δάρα

Ο Χρήστος Δάρας με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3»,, εξήγησε τους λόγους για την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής του ιατρικού τιμ του Πανιωνίου.

"Άλλο το θέμα παροχής ιατρικής υπηρεσίας και άλλο το θέμα παράγοντας ομάδας. Σαν γιατρός από τότε που ήμουν στον Ολυμπιακό και μετά δεν σημαίνει πως αποσύρθηκα από το χώρο. Εγώ συμμερίζομαι αυτή τη στιγμή τις αντιδράσεις των Πανθήρων και των Ιώνων, που είναι οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Πανιωνίου, επειδή διάβασα τις ανακοινώσεις τους", είπε αρχικά και πρόσθεσε:

" Εγώ στον Πανιώνιο, το γνωρίζει και ο πρόεδρος, είναι ουσιαστικά αμισθί η συνεργασία μου. Από εκεί και πέρα, ο Πανιώνιος ήταν "ακέφαλος" από γιατρό μετά την αποχώρηση του συναδέλφου κυρίου Κατσιφαράκη. Ουδεμία σχέση έχει η συνεργασία μου με την ΠΑΕ Πανιώνιος με κάποια διοικητικά πόστα. Όσο αναφορά τη σχέση μου με τον Ψωμιάδη, όταν ήμουν στον Ακράτητο, ήμουν γιατρός. Όταν ανέλαβα πρόεδρος, ήμουν πρόεδρος διοικούσας επιτροπής και όχι κάτοχος μετοχών.

Ήμουν οκτώ χρόνια γιατρός στον Ακράτητο από την εποχή του αείμνηστου Γιάννη Παθιακάκη. Και παρέμεινα όταν ανέβηκε ο Ακράτητος στην Α' Εθνική παράλληλα με τον Ολυμπιακό. Δεν μπήκα πρόεδρος των μετοχών του Μάκη Ψωμιάδη.

Δεν υπάρχει καμία σχέση της συνεργασίας μου τώρα με τον Πανιώνιο, όσον αναφορά το θέμα Μάκης Ψωμιάδης και Πανιώνιος. Το νοσοκομείο μου, το Ιατρικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου, είναι στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Η έλευση του Χρήστου του Δάρα δεν είναι προπομπός συνεργασίας μεταξύ Ψωμιάδη και Πανιωνίου. Αν ήταν κάτι τέτοιο θα ήμουν από πέρυσι γιατρός στην Καβάλα".

Για τους συναδέλφους του που εκτός από την ιατρική τους ιδιότητα έχουν διατελέσει και πρόεδροι ομάδων, απάντησε: «Στο χώρο του ποδοσφαίρου τρεις τέσσερις είμαστε οι γιατροί που έχουμε την ποδοσφαιρική εμπειρία. Ο κύριος Νικολάου ήταν πρόεδρος στην ΑΕΚ, ο κύριος Μήτσου στον Παναθηναϊκό και ο κύριος Κατσιφαράκης στον Πανιώνιο. Δεν έχει καμία σχέση η ιατρική παροχή μας στις ομάδες με το αν κατά καιρούς, τυχαίνει για διάφορους λόγους, να μπαίνουμε σε διοικητικές θέσεις αυτών».

Για το πως επήλθε η συνεργασία με τον Πανιώνιο, ανέφερε:" Αυτή τη στιγμή υπήρχε μια επαφή με την ΠΑΕ Πανιώνιος αναφορικά με κάποιες προσφορές επειδή ήταν γυμνό και εγκαταλελειμμένο το ιατρικό τιμ της ομάδας. Κι ο κόσμος του Πανιωνίου ξέρει και καταλαβαίνει τι εννοώ. Επειδή συμβαίνει να είμαι και υπεύθυνος της ασφαλιστικής εταιρείας που είναι στο ιατρικό κέντρο της Λαβής που σχετίζεται με τις κατηγορίες της Σουπερλίγκα και της Β' εθνικής.



Επειδή υπογράφω εγώ τα χαρτιά των ασφαλιστικών εταιρειών που ανήκουν οι ομάδες, έτσι και προέκυψε η συνεργασία με τον Πανιώνιο. Από τη στιγμή που η ομάδα δεν θέλει να έχει οικονομικές επιβαρύνσεις, έγινε η συνεργασία με εμένα. Ουδεμία οικονομική απολαβή έχω εγώ από το σύλλογο".


Τέλος για τους συνεχείς τραυματισμούς στον Ολυμπιακό, δήλωσε:" Αυτά τα δύο με τρία χρόνια που δεν ήμουν σε ομάδα, δεν σημαίνει πως δεν είχα επαφές και μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας με το χώρο. Χειρότεροι ήταν οι τραυματισμοί που ήταν πέρυσι στον Ολυμπιακό. Αν αυτοί συνεχίζουν και φέτος δεν θα καθίσω να το αναλύσω και δεν είναι σωστό να το κάνω εγώ. Η γνώμη μου είναι η εξής, ότι σε κάθε ομάδα θα πρέπει να είναι ένας συνάδελφος που ν' αγαπά την ομάδα και να είναι 24 ώρες το 24ωρο δίπλα σε αυτήν. Ούτως ώστε να προλαβαίνει τον τραυματισμό και όχι να τον ακολουθεί".

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ