ΠΑΟΚ

ΑΕΚ, η... χαρά της άμυνας του ΠΑΟΚ

ΑΕΚ, η... χαρά της άμυνας του ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Οι δύο "Δικέφαλοι" "ρίχνονται" στη μάχη των πλέι οφ την Τετάρτη (2/5) και εμείς στεκόμαστε στην ευνοική φετινή παράδοση που έχουν τα μετόπισθεν των "ασπρόμαυρων" απέναντι στους "κιτρινόμαυρους", αλλά και στους Λυμπερόπουλο-Λεονάρντο

Την περασμένη σεζόν η ΑΕΚ αποτέλεσε τον εφιάλτη του ΠΑΟΚ τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο. Φέτος τα πράγματα άλλαξαν...

Η "Ένωση", την οποία θα αντιμετωπίσει ο "Δικέφαλος" την Τετάρτη (2/5) για το πρώτο ματς των πλέι οφ, έχει αποτελέσει θύμα των "ασπρόμαυρων" και στις τρεις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Δύο για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο.

Το στοιχείο όμως που προκαλεί εντύπωση από τα ματς αυτά είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ απέναντι στην ΑΕΚ. Τα παιχνίδια έληξαν 3-0, 2-0 (στην Τούμπα και τα δύο) και 0-2 (στο ΟΑΚΑ), με τη άμυνα του "Δικεφάλου" έτσι να μην έχει "πληγωθεί" από τους "κιτρινόμαυρους".

Ναι μεν τα μετόπισθεν των "ασπρόμαυρων" έχουν "αισθανθεί" τους παίκτες της "Ενωσης" σε αυτά τα ματς, αφού αν δούμε αυτά του πρωταθλήματος η ΑΕΚ είχε συνολικά 17 τελικές προσπάθειες, αλλά... μέχρι εκεί. Καμία από αυτές δεν μετουσιώθηκε σε γκολ και ο Λάσλο Μπόλονι είναι αλήθεια πως για το ματς της Τετάρτης (2/5) δίνει βαρύτητα η ομάδα του να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας έχει δώσει σημασία στο πως θα σταματήσουν οι παίκτες του τους Λυμπερόπουλο και Λεονάρντο. Οι δύο παίκτες θεωρούνται "κλειδιά" από τον Ρουμάνο όσον αφορά το παιχνίδι της ΑΕΚ και θα ήθελε η απόδοσή τους να κυμανθεί σε ρηχά νερά. Οπως έγινε και στα ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αφού στο 3-0 της Τούμπας ο Λυμπερόπουλος στα 46΄ που έπαιξε δεν είχε ούτε μια τελική προσπάθεια, ενώ ο Λεονάρντο (στα 93' που έπαιξε) είχε μόλις ένα σουτ εκτός περιοχής.

Όσον αφορά το παιχνίδι του ΟΑΚΑ (0-2 για τον ΠΑΟΚ), ο Ελληνας επιθετικός είχε δύο τελικές προσπάθειες, όσες είχε και ο Βραζιλιάνος (αμφότεροι έπαιξαν 94'). Δεν απείλησαν δηλαδή ιδιαίτερα τον "Δικέφαλο" σε αυτά τα ματς, ο ΠΑΟΚ είχε πάρει τις νίκες και ο Μπόλονι ευελπιστεί να υπάρχει ένα παρόμοιο σενάριο και στο ματς της Τετάρτης (2/5).

Τα φετινά ματς του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ

25/09/11 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0

18/01/12 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0

29/01/12 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-2

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ