ΠΑΟΚ

Η κατάρα των επιθετικών

Η κατάρα των επιθετικών
Σάλμον Τόργκελε Φιλομένο

Από τη σεζόν 2005-2006 έχει να βρει πολλά γκολ από τη γραμμή κρούσης ο ΠΑΟΚ. Διαβάστε όλους τους παίκτες που ήρθαν για την επίθεση και τις λαθεμένες επιλογές.

Ο ΠΑΟΚ ανέκαθεν ήταν μία επιθετική ομάδα που μέσα στην "καυτή" Τούμπα του άρεσε να κερδίζει με όσα περισσότερα γκολ μπορούσε. Αυτό βέβαια δεν ήταν πάντα καλό, αφού δεχόταν και πολλά τέρματα.

Από την εποχή Σάντος όμως και μετά η φιλοσοφία της ομάδας άλλαξε και μαζί ήρθαν επιτυχίες που έλειψαν από τον Δικέφαλο τα προηγούμενα χρόνια.

Εκείνο που άλλαξε προς το χειρότερο όμως ήταν η επιθετική συγκομιδή, αφού ο ΠΑΟΚ έχει να βρει έναν χαρισματικό σκόρερ από την περίοδο 2005-2006 στο πρόσωπο του Δημήτρη Σαλπιγγίδη!

Από Σαλπιγγίδη σε... Σαλπιγγίδη

Σεζόν 2005-2006

Η τελευταία χρονιά όπου οι επιθετικοί που πήρε ο ΠΑΟΚ είχαν καλή συγκομιδή. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης εκείνη την περίοδο έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

Δ. Σαλπιγγίδης: 37συμμετοχές, 30 γκολ (στο τέλος της σεζόν πήγε στον ΠΑΟ)

Μάρτσιν Μίετσελ: 43 εμφανίσεις, 10 γκολ (έμεινε μέχρι το 2006-07)

Γιασεμή Γιασεμάκης: 33 εμφανίσεις, 8 γκολ (έμεινε μέχρι το 2006-07)

Σεζόν 2006-2007

Μόλις ένας επιθετικός ήρθε το καλοκαίρι στην Τούμπα και αυτός ήταν ο αγαπημένος σε όλους Σάρντορ Τόργκελε. Η συγκομιδή του... για κλάματα όπως θα δείτε και πιο κάτω. Ο Ούγγρος φορ ήταν δανεικός από τον Παναθηναϊκό και το καλοκαίρι έφυγε.

Σαντόρ Τόργκελε: 27 εμφανίσεις, 1 γκολ (έφυγε στο τέλος της σεζόν)

Σεζόν 2007-2008

Είναι η σεζόν όπου ο Ζήσης Βρύζας επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για να κλείσει την καριέρα του, όμως δεν κατάφερε να κάνει σεφτέ. Μαζί του ήρθαν και οι Σάλμον, Ίλιεφ που πέρασαν απαρατήρητοι.

Ζήσης Βρύζας: 27 συμμετοχές, 0 γκολ (τελείωσε στο τέλος της σεζόν)

Γκλεν Σάλμον: 25 συμμετοχές, 5 γκολ (έφυγε στο τέλος της σεζόν)

Ίβιτσα Ίλιεφ: 21 συμμετοχές, 1 γκολ (έφυγε στο τέλος της σεζόν)

Σεζόν 2008-2009

Ήρθαν μπόλικοι επιθετικοί και η αλήθεια είναι πως κάτι έκαναν την πρώτη σεζόν. Καλύτερος από όλους ο Μπακαγιόκο, ο οποίος ωστόσο αποχώρησε λόγω του περίεργου χαρακτήρα του. Ατραξιόν της σεζόν ο Λάμπρος Χούτος.

Ηλίας Αναστασάκος: 21 συμμετοχές, 7 γκολ (έκατσε ενάμιση χρόνο)

Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο: 33 συμμετοχές, 10 γκολ (έφυγε στο τέλος της σεζόν)

Σλάταν Μουσλίμοβιτς: 84 συμμετοχές, 19 γκολ (παίζει μέχρι σήμερα)

Λάμπρος Χούτος: 8 συμμετοχές, 0 γκολ (έφυγε στο τέλος της σεζόν)

Σεζόν 2009-2010

Τραγική σεζόν για τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ, κάτι που οδήγησε τον Φερνάντο Σάντος στον δανεισμό του Εντίνιο τον Γενάρη. Ο Πορτογάλος φορ βέβαια με το ένα γκολ που πέτυχε δεν βοήθησε...

Εντίνιο: 16 συμμετοχές, 1 γκολ (για έξι μήνες)

Θανάσης Παπάζογλου: 38 συμμετοχές, 6 γκολ (έφυγε μετά από ενάμιση χρόνο)

Λούσιο Φιλομένο: 36 συμμετοχές, 1 γκολ (παίζει ακόμα)

Σεζόν 2010-2011

Η μεγάλη επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ που προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των φίλων της ομάδας. Παρόλα αυτά ο 29χρονος φορ είναι ότι καλύτερο έχει ο Δικέφαλος επιθετικά. Να φανταστεί κανείς ότι με Μουντιάλ στην πλάτη και έχει παίξει σε 46 παιχνίδια!

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: 46 συμμετοχές, 9 γκολ (συνεχίζει...)

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ