ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μιλάει με Φλόρο

Ο ΠΑΟΚ μιλάει με Φλόρο

Ο ΠΑΟΚ αρχίζει και μιλάει ισπανικά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sport24.gr ήρθε, ήδη, σε επαφή με τον 58χρονο Μπενίτο Φλόρο Σανθ, που έχει καθίσει και στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης

Θα είναι ο ΠΑΟΚ η τρίτη ελληνική που θα εμπιστευτεί τις τύχες του σε Ισπανό προπονητή; Ενδεχομένως! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sport24.gr, την Τρίτη το βράδυ, άνθρωποι της ελληνικής ομάδας συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του 58χρονου Μπενίτο Φλόρο Σανθ, συζητώντας την περίπτωση να αναλάβει τον Δικέφαλο, στη θέση του ήδη παραιτηθέντος Παύλου Δερμιτζάκη!

Ο Φλόρο, που έχει καθίσει στον πάγκο και της Ρεάλ Μαδρίτης (στην οποία χρημάτισε και τεχνικός διευθυντής) συζητούσε τις τελευταίες μέρες να αναλάβει την τεχνική ηγεσία μιας Εθνικής Ομάδας (Ισραήλ, Γουατεμάλα και Σαουδική Αραβία, ήταν οι χώρες που τον πλησίασαν) έχει "επαφή" με τον ΠΑΟΚ και δεν αποκλείεται, εφόσον καρποφορήσουν οι επαφές, να κάνει παρέα στην Ελλάδα, στον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Μανόλο Χιμένεθ.

Γεννημένος το 1952 (12 Ιουνίου) στη Χιχόν, ο Φλόρο ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Αλμπαθέτε (1989-92) και στη συνέχεια πήγε στη Μαδρίτη όπου εργάστηκε δυο σεζόν (1992-94) διαδεχόμενος τον Λίο Μπεενάκερ. Με τον Φλόρο στον πάγκο η Ρεάλ κατέκτησε το Copa Del Rey το 1993, όταν στον τελικό επικράτησε της Σαραγόσα με 2-0.

Ακολούθησαν, πάλι, η Αλμπαθέτε (1994-96), η Σπόρτιγκ Χιχόν (1996-97), η γιαπωνέζικη Βίσελ Κόμπε (1998-99), η μεξικάνικη Μοντερέι (2000-01), η Βιγιαρεάλ (2002-04) και η Μαγιόρκα (2004).

Το καλοκαίρι του 2004, ο Φλορεντίνο Πέρεθ (στην πρώτη του θητεία στον προεδρικό θώκο της Ρεάλ) του έδωσε το πόστο του τεχνικού διευθυντή της Ρεάλ. Όταν το 2006 ο Πέρεθ αποχώρησε, ο Φλόρο υπέβαλε την παραίτησή του και έγινε τηλεσχολιαστής στο "Τελεθίνκο".

Πέρσι επέστρεψε στην ενεργό δράση και εργάστηκε στο Εκουαδόρ και στην Μπαρτσελόνα Σπόρτινγκ Κλουμπ, από την οποία αποχώρησε λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Μπενίτο Φλόρο, που δεν θέλησε να μιλήσει για τις επαφές με τον ΠΑΟΚ. Το σχόλιό του ήταν χαρακτηριστικό: "Δεν μπαίνω στη διαδικασία να σχολιάσω φήμες. Αν υπάρξει, πάντως, κάτι θα το συζητήσουμε".

Από κύκλους του ΠΑΟΚ ειπώθηκε ότι ο Φλόρο "έχει προταθεί και η περίπτωσή του εξετάζεται", αλλά δεν ειπώθηκε κάτι συγκεκριμένο για τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του. Αργότερα, ωστόσο, επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον και μάλιστα όπως έγινε γνωστό ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Παντελής Κωνσταντινίδης προγραμμάτισαν ραντεβού με τον 58χρονο προπονητή, το βράδυ της Τετάρτης.

Η είδηση, πάντως, έγινε γνωστή στη Βαλένθια, μιας και ο Φλόρο μένει σε μια γειτονική κωμόπολη. Εξελίξεις αναμένονται και πολύ σύντομα μάλιστα...

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ