ΠΑΟΚ

O "Σάλπι" στην Uefa

O "Σάλπι" στην Uefa

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη φιλοξενεί το επίσημο σάιτ της Uefa, το οποίο μάλιστα το μεσημέρι της Δευτέρας (13/12) ήταν και το κεντρικό θέμα της ιστοσελίδας!

"Ο Σαλπιγγίδης στοχεύει ψηλά, μετά την επιστροφή του στο σπίτι του, τον ΠΑΟΚ", είναι ο τίτλος του που δεσπόζει στη κεντρική σελίδα του UEFA.COM. Μάλιστα, υπάρχει και βίντεο με αφιέρωμα στην ομάδα και με τις δηλώσεις του "Σάλπι".

Ο διεθνής στράικερ δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι γι' αυτόν ήταν εύκολη η απόφαση να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, ότι αισθάνεται πολύ όμορφα στον ΠΑΟΚ και ότι η ομάδα έχει αρχίσει να πιάνει τα -συνηθισμένα γι' αυτήν- υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Αναλυτικά το κείμενο στο UEFA.COM:

Έχοντας επιστρέψει στο σπίτι του, τον ΠΑΟΚ, το περασμένο καλοκαίρι, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι αισιόδοξος, ότι η πρόκριση στη φάση των 32, με ένα βαθμό στο Ζάγκρεμπ, θα είναι απλώς η αρχή για όσα θα έρθουν.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην είχε μέχρι στιγμής την πιο ήρεμη σεζόν, αλλά την Τετάρτη χρειάζεται μόλις ένα βαθμό στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για να προκριθεί στη φάση των 32 του Europa League.

Παρότι τα πράγματα δεν κυλούσαν πάντα ομαλά για τον ΠΑΟΚ, που αγωνίζεται με υπηρεσιακό τεχνικό τον Ιωακείμ Χάβο από τη στιγμή που έλυσε τη συνεργασία του με τον Παύλο Δερμιτζάκη, στα μέσα Οκτώβρη, υπάρχει μία οικεία παρουσία, για να βοηθήσει το πλοίο να σταθεροποιηθεί. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης επέστρεψε το καλοκαίρι, έπειτα από τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό και τώρα... σταυρώνει τα δάχτυλά του, ώστε να περάσει στην τελική ευθεία της διοργάνωσης.

"Δεν ήταν δύσκολη απόφαση, αυτό είναι το ποδόσφαιρο", είπε ο Σαλπιγγίδης για την επιστροφή του. "Αισθάνομαι υπέροχα που είμαι ξανά πίσω στον ΠΑΟΚ. Είναι ο σύλλογος στον οποίο άρχισα την καριέρα μου, αυτή είναι η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα, οπότε ναι, κατά κάποιον τρόπο, μπορείτε να πείτε ότι είμαι και πάλι στο σπίτι μου.

Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα. Αρχίσαμε καλά και καταφέραμε να προκριθούμε στους ομίλους του Europa League. Στο πρωτάθλημα, τα αποτελέσματα ήταν μέτρια στην αρχή, αλλά τώρα, έπειτα από μία σειρά επιτυχιών, έχουν ανέβει στη βαθμολογία.

Έχουμε μία καλή, δυνατή ομάδα και είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στην έδρα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που πλέον έχουμε μία πολύ καλή ευκαιρία να προκριθούμε στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. Αλλά δεν είναι μυστικό, είναι απλό. Αν μία ομάδα είναι καλή, αν οι παίκτες είναι καλοί και αν μπορούν να αποδώσουν βάσει των ικανοτήτων τους, τότε μπορούν να πετύχουμε κάτι αξιοσημείωτο στην ευρωπαϊκή διοργάνωση".

Μπορεί να μην έχει βρεθεί στα επίπεδα σκοραρίσματος των προηγούμενων ετών, αλλά ο Σαλπιγγίδης ελπίζει ότι μπορεί να προσφέρει σημαντική εμπειρία στο παιχνίδι με την Ντιναμό, που θα περάσει στην επόμενη φάση αν νικήσει. Η θητεία του στον Παναθηναϊκό, πιστεύει, ήταν ιδιαίτερα σημαντική στο να τον κάνει καλύτερο παίκτη, απ' ό,τι ήταν όταν έφυγε από τη Θεσσαλονίκη, το 2006.

"Αυτές είναι πολύτιμες εμπειρίες και ελπίζω να βοηθήσουν εμένα και την ομάδα σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια", είπε ο Έλληνας αμυντικός. "Πιστεύω ότι ήταν μία πολύ θετική περίοδος για μένα. Όπως κάθε επαγγελματίας, προσπαθώ να βελτιώνομαι χρόνο με το χρόνο και να βγάζω περισσότερη εμπειρία στον αγωνιστικό χώρο. Θα θυμάμαι έντονα αυτά τα τέσσερα, πέρασα καλά και κέρδισαν πολλές εμπειρίες ζωής. Ωστόσο, η παρουσία μόλις ενός παίκτη δεν μπορεί να είναι αποφασιστική. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και η συλλογική δουλειά είναι που οδηγεί μία ομάδα στα καλά αποτελέσματα".

Ο Σαλπιγγίδης είναι αισιόδοξος, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι "σε πολύ καλό επίπεδο", με τον Άρη επίσης να έχει καλές πιθανότητες να περάσει. Η εμφάνιση του Χάρη Μαυριά στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε ηλικία 16 ετών, τον έκανε το δεύτερο νεότερο παίκτη στην ιστορία και ήταν ένα ακόμη σημάδι για ένα λαμπρό μέλλον, σύμφωνα με τον Σαλπιγγίδη.

"Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δίνεις χρόνο συμμετοχής στους νέους. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του ποδοσφαίρου, όταν βλέπω έναν 16χρονο να συμμετέχει σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, σε μία τέτοια διοργάνωση".

Προς το παρόν, ωστόσο, ο Σαλπιγγίδης έχει το βλέμμα του σε μία μεγάλη σεζόν για το δικό του σύλλογο, που βρίσκεται στην τρίτη θέση της ελληνικής Super League. "Στόχος του ΠΑΟΚ είναι να νικήσει τα παιχνίδια του, ένα προς ένα", είπε. "Ελπίζω ότι θα προκριθούμε στην επόμενη φάση του Europa League, έχουμε πολύ μεγάλη κίνητρο και θα είναι μία τεράστια επιτυχία για εμάς.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, πηγαίνουμε βήμα βήμα, ένα παιχνίδι τη φορά. Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί τον τίτλο τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Το Κύπελλο βρίσκεται επίσης στους στόχους μας. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος και θα πρέπει να κυνηγάμε κάθε διοργάνωση".

Δείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ