ΞΑΝΘΗ

Επίσημο διαζύγιο με Κεχαγιά

Επίσημο διαζύγιο με Κεχαγιά
INTIME SPORTS

Τη λύση της συνεργασίας με τον Νίκο Κεχαγιά ανακοίνωσε και επίσημα την Δευτέρα, η διοίκηση της Ξάνθης μετά τα αρνητικά αποτελέσματα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα και στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Κρήτη, οι ακρίτες αποφάσισαν να χωρίσουν οι δρόμοι με τον Έλληνα τεχνικό.

"Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ μετά από κοινή συμφωνία ανακοινώνει την λύση του συμβολαίου συνεργασίας με τον προπονητή κο. Κεχαγιά Νικόλαο", ανέφερε η ανακοίνωση.

Η ήττα στο Ηράκλειο και κυρίως η εμφάνιση στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όπως φαίνεται για τον 40χρονο προπονητή ο οποίος χρεώθηκε ορισμένες και από τις επιλογές του όπως μεταξύ άλλων το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησε τον Τζορτζ Μπόατενγκ.

Προηγήθηκε το στραβοπάτημα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στα Πηγάδια όπου και πάλι η Ξάνθη δεν είχε ικανοποιήσει με την απόδοση της. Και όλα αυτά παρότι η σεζόν είχε ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο μετά την ισοπαλία που απέσπασαν οι Θρακιώτες στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, αποτέλεσμα όμως που δεν είχε συνέχεια.


Την Ξάνθη άλλωστε περιμένει δύσκολο πρόγραμμα στην συνέχεια.Συγκεκριμένα ακολουθούν η εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, η εκτός έδρας κόντρα στην ΑΕΚ, το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και το εκτός έδρας κόντρα στον Ατρόμητο.

Αποχαιρέτησε τους παίκτες

Ο πρώην πλέον τεχνικός της Ξάνθης, αποχαιρέτησε τους ποδοσφαιριστές, ενώ στη σύντομη ομιλία του τόνισε πως πιστεύει στις δυνατότητές τους και ευχήθηκε επίτευξη των στόχων.


Στη συνέχεια το πρόγραμμα προπόνησης (αποκατάσταση) ανέλαβαν ο Πάρης Ζουμπούλης μαζί με τον Παύλο Γκότση.


Από το Σάββατο βρίσκεται στην Ξάνθη και ο Νέιθαν Έλινγκτον ο οποίος μετά την πετυχημένη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ξεκινά το ατομικό του πρόγραμμα. Υπολογίζεται πως θα επιστρέψει σε ένα μήνα περίπου.



Την δική του θεραπεία συνεχίζει και ο Ντιέγκο Κιντάνα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής πιστεύει πως θα μπορεί να ξεκινήσει το τρέξιμο. Ο Ζντένο Στρμπα αισθάνθηκε μικροενοχλήσεις και προληπτικά δεν πήρε μέρος στην προπόνηση.


Στην Ξάνθη βρέθηκε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Χρήστος Πανόπουλος. Πριν από την προπόνηση μίλησε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας και σ' όλο το τιμ.


Η επόμενη μέρα


Πλέον η διοίκηση βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού και μένει να φανεί αν αυτός θα είναι από την Ελληνική ή την ξένη αγορά.


Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται περιπτώσεις προπονητών από την αγορά του εξωτερικού ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο τελικά ο διάδοχος του Νίκου Κεχαγιά να είναι Έλληνας.


Ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν είναι αυτό του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.


Η πορεία του Κεχαγιά

Ο Νίκος Κεχαγιάς αποχωρεί για δεύτερη φορά από την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης καθώς είχε αναλάβει τα ηνία της ομάδας για πρώτη φορά τις περιόδους 2006-07 και 2007-2008.

Ανέλαβε την ομάδα για δεύτερη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο στην θέση του Γιάννη Μαντζουράκη και σε μία δύσκολη περίοδο καθώς η Ξάνθη κινδύνευε με υποβιβασμό. Τελικά κατάφερε να οδηγήσει τους ακρίτες στην παραμονή τους στην Σούπερ Λίγκα με αποτέλεσμα η διοίκηση να αποφασίσει την παραμονή του στο τιμόνι του συλλόγου και την επόμενη περίοδο.


Παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν μετά και από τις μεταγραφές του καλοκαιριού αλλά και την ισοπαλία στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό με το 1-1 που απέσπασε στην Λεωφόρο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και πλέον με δύο βαθμούς ως συγκομιδή στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, κρίθηκε από την διοίκηση αναγκαία η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ