ΞΑΝΘΗ

Γλώσσα που σπάει κόκαλα

Γλώσσα που σπάει κόκαλα
INTIME SPORTS

Κάθε φορά που επιλέγει να μιλήσει δημόσια ο Πάμπλο Γκαρσία προκαλεί αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις. Το Sport24 σας θυμίζει χαρακτηριστικές ατάκες του Ουρουγουανού.

Η έντονη προσωπικότητα του Πάμπλο Γκαρσία δεν εξαντλείται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Εκφράζεται σε κάθε δημόσια δήλωση, ακόμη και στα τατουάζ που έχει επιλέξει να κάνει στο κορμί του.

Στο στήθος του, στο ύψος της καρδιάς έχει "χτυπήσει" την περιβόητη φράση "caer esta permitido, levantarse es oblligatorio..." (στα ελληνικά "επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς…") που "για πολλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ και όχι μόνο, έχει γίνει μότο ζωής".

Και δεν είναι μόνο αυτή η φράση, καθώς ο "Κανάριο" από πολύ μικρός είχε την τάση να κάνει αίσθηση με τις δηλώσεις του.

Κάποτε, όταν ήταν στη Ρεάλ Μαδρίτης είχε πει το αμίμητο " χτυπάνε τον Μπέκαμ (τότε συμπαίκτη του) γιατί είναι πιο όμορφος και τον ζηλεύουν", ενώ στην πατρίδα του την Ουρουγουάη είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, όταν ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας είχε προτρέψει το ταλαιπωρημένο από την οικονομική κρίση φίλαθλο κοινό της χώρας να μην πάει σε ένα αγώνα γιατί θεωρούσε την τιμή του εισιτηρίου... κλεψιά από την πλευρά της Ομοσπονδίας.

Φυσικά, στα 5,5 χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με δηλώσεις και τρομερές ατάκες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις πιο χαρακτηριστικές.

"Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν μεγάλα αρχ..."

Ο Πάμπλο Γκαρσία είχε ερωτηθεί μετά το πρώτο εξάμηνο της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ για το τι τον είχε κάνει έως τότε πιο πολύ εντύπωση: "Γ ενικότερα στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα τώρα δεν έχω δει να υπάρχουν πιο παθιασμένοι οπαδοί" είπε και πρόσθεσε ότι "έχουν μεγάλα αρχ...!"

"Με το μαχαίρι στα δόντια!"

Θέλοντας να τονίσει το πάθος το οποίο πρέπει να διακατέχει τους παίκτες του ΠΑΟΚ όταν αγωνίζονται στην Αθήνα είχε δηλώσει: " Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ, να ξέρουν ότι αυτή την φορά δεν θα κατέβω στην Αθήνα μόνο με το μαχαίρι στα δόντια, θα πάω σαν τον Λεωνίδα με πανοπλία και όλα τα όπλα, έτοιμος για την μάχη...".

"Δεν μετανιώνω για την μπουνιά στον Ντιόγκο"

Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν πρωταγωνιστής σε επεισόδιο με τον Ντιόγκο σε ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης το 2008. Τότε είχε χτυπήσει με μπουνιά στο στομάχι τον Βραζιλιάνο επιθετικό ο οποίος λίγο νωρίτερα, πάντως, του είχε δώσει αγκωνιά στο στόμα. Μετά από καιρό ο Ουρουγουανός δήλωσε ότι δεν μετάνιωσε για αυτή του την ενέργεια: "Ειλικρινά, όχι. Δεν μετανιώνω γι’ αυτό που έγινε. Για μένα, πάντως είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν, για μένα η ιστορία αυτή έχει τελειώσει".

"Εχουν χαρίσει πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό"

Στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου ρωτήθηκε για την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να κατακτήσει τον τίτλο και την "μονομαχία" με τον Ολυμπιακό και απάντησε: " Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ, πρέπει να βελτιωθούμε πολύ, γιατί στη ζωή και στο ποδόσφαιρο εύκολο δεν είναι τίποτα. Για αυτό ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο παίρνει τα πρωταθλήματα. Μια αλήθεια είναι πως πολλά από τα πρωταθλήματα που πήραν ήταν χαρισμένα. Όλοι ξέρουν πώς ήταν η ιστορία αυτή".

"Εγώ όταν φύγω, θα φύγω τελείως"

Οταν ο Πάμπλο Κοντρέρας επέστρεψε από την Χιλή για λογαριασμό του Ολυμπιακού, πέρα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ενοχλήθηκε και ο Πάμπλο Γκαρσία κι αυτό φάνηκε και από μία χαρακτηριστική δήλωση του: " Από αυτούς που έφυγαν ορισμένοι γύρισαν στην Ελλάδα. Εμένα μου μένει λίγο ακόμη εδώ στον ΠΑΟΚ... Οταν είναι να φύγω για το εξωτερικό, θα φύγω τελείως".

"Θα είχαν φωνάξει την Αστυνομία να με συλλάβει"

Ο εμβληματικός Ουρουγουανός είχε κάνει αρκετές αναφορές στις διαιτησίες που συναντούσε συχνά πυκνά στα ελληνικά γήπεδα. Σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές μετά από ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχε τονίσει: "Αν έκανα εγώ το φάουλ που έκανε ο παίκτης του Ολυμπιακού στον Σορλέν θα με είχαν τιμωρήσει με τρεις, τέσσερις αγωνιστικές και θα είχαν φωνάξει την Αστυνομία να με συλλάβει".

"Θέλω στεφάνι με έμβλημα του ΠΑΟΚ"

Το δέσιμό του με τον κόσμο του "Δικεφάλου" αδιαμφισβήτητο, κάτι που είχε φανεί ξεκάθαρα -εκτός των άλλων- και από την εξής δηλωσή του: "Αν πεθάνω στην Ουρουγουάη θέλω να μου στείλουν ένα στεφάνι με το έμβλημα του ΠΑΟΚ για να με θάψουν".

"Τι δουλειά έχω στην Μύκονο;"

Αριστερών πεποιθήσεων ο Ουρουγουανός μέσος είχε αποκαλύψει την πολιτική του ταυτότητα με την εκπληκτική του δήλωση: " Τι δουλειά έχω στη Μύκονο; Είναι κοσμικό νησί, δεν είναι για αριστερούς".

Πάνω απ' όλα η σύζυγος του

Ο Ουρουγουανός μέσος στάζει μέλι όταν μιλάει για την σύζυγο του, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά. " Φροντίζει για τα πάντα. Ακόμη και για το πιο μικρό κομματάκι πάγο που χρειαζόμουν. Και μου έδωσε ό,τι καλύτερο έχω στη ζωη μου, τα τρία παιδιά μου", είχε δηλώσει.

"Δεν βλέπω τον Κάκο να... αλλάζει"

Ο Ουρουγουανός μέσος είχε ως γνωστόν... βεντέτα με τον Τάσο Κάκο, για τον οποίο είχε δηλώσει στο ξεκίνημα της θητείας του στον ΠΑΟΚ: "Δ εν μου αρέσει αυτός ο τύπος. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι στα ενενήντα λεπτά του αγώνα πρωταγωνιστής δεν είναι αυτός, αλλά οι ποδοσφαιριστές. Θεωρώ πως πολλές φορές κάνει κατάχρηση εξουσίας και αυτό δεν μου αρέσει. Του έχει γίνει κριτική και από άλλους, δεν τον βλέπω, όμως, να αλλάζει. Εχω μιλήσει άσχημα γι' αυτόν, δεν παίρνω πίσω τα λόγια μου. Εχει αδικήσει εμένα προσωπικά και την ομάδα".

"Δεν έβλεπα την ώρα να σχολάσω"

Το σχολείο δεν τραβούσε την προσοχή του Πάμπλο. Δεν έβλεπε την ώρα να τελειώσει για να πάει να πάει να παίξει ποδόσφαιρο όπως είχε τονίσει σε συνέντευξή του αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια: " Δούλευα σε ένα φούρνο για να βοηθώ την οικογένειά μου. Δεν μου είχε ζητήσει κάποιος να το κάνω, απλώς ήθελα εγώ να προσφέρω κάτι στους δικούς μου. Κυριολεκτικά πήγαινα στο σπίτι μου ένα κομμάτι ψωμί. Είχα μάθει έτσι από τους γονείς μου, δούλευαν και οι δύο πολύ. Το ποδόσφαιρο μου άρεσε πάντα και ήξερα από μικρός ότι αυτό θα κάνω για να ζήσω. Ο πατέρας μου έπαιζε ποδόσφαιρο, αν και δεν κατάφερε ποτέ να αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία. Ήθελε να σπουδάσω, αλλά ήμουν απαράδεκτος στα μαθήματα. Δεν είχα όρεξη καθόλου. Δεν μου άρεσε κανένα μάθημα. Δεν έβλεπα την ώρα να σχολάσω και να πάω να παίξω".

"Σάντος όπως... Αγκίρε"

Ο Γκαρσία συνεργάστηκε στον ΠΑΟΚ και με τον νυν Ομοσπονδιακό τεχνικό, τον οποίο είχε παρομοιάσει με τον Χαβιέρ Αγκίρε: " Με κανέναν προπονητή στην καριέρα μου δεν είχα πρόβλημα και απ' όλους πάντα προσπαθούσα να κερδίσω κάτι που θα με βοηθούσε να γίνω καλύτερος ποδοσφαιριστής. Η σχέση μας με τον Φερνάντο Σάντος κυμαίνεται ακριβώς σε αυτό το επίπεδο. Μου θυμίζει πολύ έναν προπονητή με τον οποίο είχα κάνει πολύ καλή χρονιά, τον Χαβιέρ Αγκίρε".

"Για να αποδείξεις πρέπει να παίζεις"

Μετά τον φετινό αγώνα Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας ο Πάμπλο Γκαρσία κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του Στέφενς ότι " πρέπει να αποδείξει ότι είναι καλύτερος απ' αυτούς που παίζουν": " Για να αποδείξεις αυτό, πρέπει να παίζεις... Εγώ είμαι εδώ 5 χρόνια. Ξέρουν ποιος είμαι και τι μπορώ να προσφέρω. Για να είμαι στα 36 και να είμαι στον ΠΑΟΚ και να παίζω στην ομάδα που θέλω, για μένα είναι σημαντικό. Θα παίζω όταν το θεωρεί ο προπονητής. Οταν δεν γίνεται αυτό, θα εμψυχώνω τους συμπαίκτες του".

"Η μητέρα μου ήθελε να παίξω"

Ο θάνατος της μητέρας του παραμονές του ντέρμπι τίτλου με τον Παναθηναϊκό την σεζόν 2009-10 δεν τον πτόησε και όχι μόνο επέστρεψε εγκαίρως από την πατρίδα του, αλλά αγωνίστηκε και διακρίθηκε στη νίκη του "Δικεφάλου" με 2-1 σκοράροντας και ένα γκολ: " Ήταν μια καταραμένη στιγμή (σ.σ. ο θάνατος της μητέρας του), αυτό το γεγονός με καταρράκωσε ψυχολογικά, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήθελε και η μητέρα μου, να επιστρέψω και να παίξω. Αυτό το γκολ το έβαλε η μητέρα μου που με έβλεπε από ψηλά και θέλω το αφιερώσω στην οικογένειά μου και σε όλο τον κόσμο που ήρθε σήμερα στο στάδιο".

"Συγχαρητήρια στο διαιτητή που μου έδωσε κίτρινη!"

Τον Πάμπλο Γκαρσία διακατείχε έντονα και το αίσθημα δικαίου. Μετά από επεισόδιο με τον Λέτο στο προαναφερθέν παιχνίδι είχε δηλώσει: " Ο Λέτο κρατούσε επίτηδες την μπάλα για να σπάσει τον ρυθμό, του είπα κάτι και αυτός απάντησε, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον διαιτητή που κατάλαβε τη διάλεκτο της Ουρουγουάης και της Αργεντινής και έδωσε από μία κίτρινη κάρτα και στους δύο μας. Δεν ήταν κάτι πολύ προσβλητικό, ήταν όσο χρειαζόταν για να καταλάβει ο Λέτο ότι έπρεπε να βιαστούμε και η απάντηση του Λέτο ήταν όσο έπρεπε για να δείξει ότι δεν θα το έκανε".

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ