ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πρίντεζης: "Το πρωτάθλημα αφιερωμένο στον πατέρα μου"

Πρίντεζης: "Το πρωτάθλημα αφιερωμένο στον πατέρα μου"

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο Sport24.gr για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στο ΟΑΚΑ, έναν τίτλο τον οποίο και αφιέρωσε στον πατέρα του. "Θεωρώ δεδομένο πως θα μείνει ο Σπανούλης".

Η σεζόν 2015-2016 ήταν η καλύτερη χρονιά για τον Γιώργο Πρίντεζη σε ατομικό επίπεδο, καθώς όντας στα 30 στα 31, στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του, πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, όντας ο φετινός MVP για τον Ολυμπιακό. Ήταν σημείο αναφοράς για τους Πειραιώτες μέσα στην ρακέτα, έδωσε τεράστια επιθετική ώθηση στην ομάδα του και συνέχισε να το κάνει μέχρι τέλους, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, καθώς πριν λίγες μέρες έχασε τον πατέρα του.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν τρομερός στους δύο πρώτους τελικούς του πρωταθλήματος, έχοντας μέσο όρο 18.5 πόντους, όντας ασταμάτητος στην επίθεση, αλλά ο τραυματισμός του στο πέλμα στο τρίτο ματς τον έθεσε εκτός του τέταρτου παιχνιδιού. Παρά την απουσία του όμως, οι συμπαίκτες του στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και σε ένα ματς με συγκλονιστική εξέλιξη κατάφεραν να κάνουν το 3-1 στο ΟΑΚΑ στην δεύτερη παράταση, κατακτώντας τον τίτλο για δεύτερη σερί σεζόν.

Related content Sport24.gr, μιλώντας για την κατάκτηση του τίτλου. Αφιέρωσε με όλη του καρδιά το πρωτάθλημα στον πατέρα του Ιωσήφ ο οποίος έφυγε από την ζωή, τονίζοντας πως υπήρχαν στιγμές που δεν σκεφτόταν, τρέχοντας απλά πάνω-κάτω στο γήπεδο, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον φίλο και συμπαίκτη του, Βασίλη Σπανούλη, τονίζοντας πως οι αξίες πρέπει να αναγνωρίζονται, σχολιάζοντας πως θεωρεί δεδομένη την παραμονή του στον Ολυμπιακό.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΣΤΟ SPORT24.GR

Πρίντεζης: "Το πρωτάθλημα αφιερωμένο στον πατέρα μου"

-Ήταν οι ίσως καλύτεροι τελικοί στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος; Πως τους βίωσες;

"Ήταν πραγματικά μία πάρα πολύ δύσκολη σειρά, ιδιαίτερα ανταγωνιστική και όλα τα παιχνίδια κρίθηκαν στο τέλος, στο τελευταίο λεπτό, στην τελευταία κατοχή, στο τελευταίο σουτ. Ήταν μία σειρά τελικών διαφήμιση για το μπάσκετ και δεν το λέω επειδή νικήσαμε και πήραμε το Πρωτάθλημα. Νομίζω όποιος είδε την σειρά των τελικών αγάπησε το μπάσκετ ακόμη περισσότερο. Ο τελευταίος τελικός ήταν ένας ανατρεπτικός αγώνας, ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ίσως και ο καλύτερος τελικός που έχουμε δει ποτέ. Ένας ματς που ήταν συναρπαστικό και κρίθηκε στην δεύτερη παράταση. Ξεφύγαμε κάποια στιγμή στο σκορ με +11, μας έφτασε και μας πέρασε ο Παναθηναϊκός, ακολούθως περάσαμε εμείς μπροστά και πήγαμε πόντο-πόντο μέχρι το τέλος ακόμη και στο τέλος της δεύτερης παράτασης.

Στο τέλος, τι να πω για τον Σπανούλη; Ο Βασίλης έβαλε ένα πολύ μεγάλο τρίποντο, ένα τεράστιο νικητήριο σουτ που μας έδωσε τον τίτλο. Είναι ο αρχηγός μας και ο ηγέτης μας και απέδειξε για ακόμη μία φορά πως στις κρίσιμες στιγμές ξέρει να κάνει την διαφορά. Πίστευα πως θα το βάλει στο τέλος και ήμουν σίγουρος. Του είχα και του έχω τεράστια εμπιστοσύνη, ξέρω καλά πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Στα δύσκολα ποτέ δεν κρύβεται και πάντα βγαίνει μπροστά, είναι από την φύση του έτσι σαν άνθρωπος. Μας έκανε όλους περήφανους, χαρούμενους και Πρωταθλητές Ελλάδας για δεύτερη σερί σεζόν".

Πρίντεζης: "Το πρωτάθλημα αφιερωμένο στον πατέρα μου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Στο ματς μπήκαν δύο μεγάλα σουτ, τόσο το νικητήριο από τον Σπανούλη, όσο και εκείνο του Μάντζαρη που έστειλε το ματς στην παράταση. Τι σκεφτόσουν σε εκείνες τις στιγμές;

"Σίγουρα βάλαμε πολύ μεγάλα σουτ στο παιχνίδι. Ήταν τεράστιο το τρίποντο του Σπανούλη καθώς μας έδωσε το πρωτάθλημα, ήταν μεγάλο το τρίποντο του Μάντζαρη σε μία περίεργη φάση, καθώς αυτό το σουτ μας κράτησε ζωντανούς μέσα στο ματς, στέλνοντας το ματς στην παράταση, αλλά θέλω να σου πω πως ήταν επίσης πολύ σημαντικό και εκείνο το δύσκολο τρίποντο του Αγραβάνη στο τέλος του χρόνου, καθώς μας κράτησε όρθιους σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Πάντα είχα και έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου. Και ο Βαγγέλης έχει βάλει μεγάλα σουτ στο παρελθόν και ο Βασίλης επίσης. Έχουμε αυτοπεποίθηση σαν ομάδα, πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και έχουμε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες την τελευταία πενταετία σε Ελλάδα και Ευρώπη, διακρίσεις που μας έχουν δώσει την νοοτροπία του Πρωταθλητή, αλλά και του νικητή σε τόσο μεγάλα και καθοριστικά παιχνίδια. Έχουμε παίκτες με χαρακτήρα και έδειξαν μέσα σε μία δύσκολη έδρα τις ικανότητες τους. Είμαστε μία μαχητική ομάδα, όλα αυτά τα χρόνια, η αυταπάρνηση μας χαρακτηρίζει και το δείξαμε στον τέταρτο τελικό, παραμένοντας ζωντανοί με τραυματισμούς και απουσίες, παίρνοντας στο τέλος την νίκη στην δεύτερη παράταση με έναν θεαματικό και εντυπωσιακό τρόπο".

Related content -Τρίτη σερί χρονιά σε τελικούς και κάνατε break, ενώ φέτος μετρήσατε δύο σερί νίκες μέσα στο ΟΑΚΑ; Θεωρείς πως η ομάδα πλέον απέκτησε την νοοτροπία του νικητή και σε αυτό γήπεδο;

"Κοίτα, κάποια στιγμή στο παρελθόν, μιλήσαμε μεταξύ μας και είπαμε με τα παιδιά πως κάτι πρέπει να κάνουμε, κάτι πρέπει να αλλάξουμε, είτε αγωνιστικά, είτε ψυχολογικά, ώστε να αρχίζουμε να σημειώνουμε νίκες και εδώ σε τελικούς. Γιατί στην κανονική περίοδο είχαμε πάρει νίκες στο ΟΑΚΑ, αλλά δυσκολευόμασταν αρκετά στους τελικούς. Πιστέψαμε ακόμη περισσότερο στους εαυτούς μας ο καθένας, πιστέψαμε ακόμη περισσότερο στην ομάδα μας, αρχίσαμε να παίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ήμασταν περισσότερο ήρεμοι και ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία και δεν είχαμε κανέναν φόβο. Από την στιγμή που έρχεται η πρώτη και μετά η δεύτερη νίκη στο ΟΑΚΑ, αυτόματα αλλάζει και η ψυχολογία στην ομάδα. Το ΟΑΚΑ είναι μία δύσκολη έδρα, αλλά πλέον έχουμε δείξει πως έχουμε βρει τον τρόπο να κερδίζουμε και σε αυτό το γήπεδο. Σίγουρα, έχουμε αποκτήσει μία νοοτροπία νικητή και πρωταθλητή και σε αυτό γήπεδο και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και τα επόμενα χρόνια".

Related content -Ο Ολυμπιακός κατακτά για δεύτερη σερί χρονιά το πρωτάθλημα ύστερα από το μακρινό 1997. Ζητούμενο πλέον η διάρκεια στην κορυφή; Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να το καταφέρει;

"Θέλαμε όλοι μας πάρα πολύ να κατακτήσουμε για δεύτερη σερί σεζόν το πρωτάθλημα, γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποκτήσεις διάρκεια στην κορυφή του πρωταθλήματος. Είναι σημάδι κυριαρχίας η παραμονή στην πρώτη θέση. Άλλο πράγμα να πάρεις ένα πρωτάθλημα και μετά να το χάσεις και άλλο πράγμα να κατακτήσεις ένα πρωτάθλημα και να το κατορθώσεις και στην επόμενη χρονιά. Έτσι δείχνεις περισσότερο εκκωφαντικά πως είσαι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Το back-to-back στην Ελλάδα ήταν κάτι που έλλειπε για χρόνια από την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, ήταν κάτι που έλλειπε και από εμάς τους παίκτες που είμαστε χρόνια στην ομάδα, κάτι που έλλειπε απ' όλους μας.

"Διψούσαμε" για αυτό το πρωτάθλημα όλοι μας, τόσο γιατί θέλαμε να παραμείνουμε πρώτοι, όσο και γιατί θέλαμε να κλείσουμε την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με το ελληνικό πρωτάθλημα. Προερχόμασταν κιόλας και από μία δύσκολη χρονιά στην Ευρώπη, στην οποία σταθήκαμε ιδιαίτερα άτυχοι, με τραυματισμούς, με δύσκολους αντιπάλους, με ορισμένα άσχημα παιχνίδια, μη καταφέρνοντας να φτάσουμε στους "8" και θέλαμε να απαντήσουμε δίνοντας χαρά στον κόσμο μας, αλλά και σε εμάς. Όλα τα παιδιά δώσαμε όλοι μας την συγκέντρωση στο πρωτάθλημα, ήμασταν αφοσιωμένοι στην κατάκτηση αυτού του τίτλου και είμαστε όλοι μας ιδιαίτερα χαρούμενοι που τα καταφέραμε".

Πρίντεζης: "Το πρωτάθλημα αφιερωμένο στον πατέρα μου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Ποιο είναι το μυστικό, τι πρέπει να συνεχίσει να κάνει ο Ολυμπιακός για παραμείνει στην κορυφή στην Ελλάδα;

"Τι να σου πω; Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ (γέλια). Μόλις τελείωσε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για εμάς, αλλά και για μένα. Με μεγάλη κούραση, αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά. Αυτό που χρειάζονται τώρα επειγόντως είναι ξεκούραση ψυχικά, αλλά και σωματικά. Προσπάθησα να δώσω φέτος τον καλύτερο μου εαυτό και να βοηθήσω την ομάδα μας, παρά τις όποιες δυσκολίες.

Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι πως χρειάζομαι διακοπές, ξεκούραση και ηρεμία, όπως και όλα τα μέλη της ομάδας ώστε να χαλαρώσουμε. Είναι το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή. Έχω και τον τραυματισμό μου στο πέλμα και θέλω να αναρρώσω και να γίνω καλά. Όπως βλέπεις φοράω ειδική προστατευτική μπότα, δεν μπορώ να πατήσω καλά. Στον Ολυμπιακό υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν πάρα πολύ την ομάδα και να είστε σίγουροι πως θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε ο Ολυμπιακός να παραμείνει στην κορυφή της Ελλάδας, επιστρέφοντας στις επιτυχίες και στην Ευρώπη. Είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό".

Related content -Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να κάνεις κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο αν και ήσουν σε μία ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση αυτές τις μέρες; Οι συμπαίκτες σου αφιέρωσαν αυτό το πρωτάθλημα στον πατέρα σου, φαντάζομαι είναι κάτι που ισχύει και για σένα...

"Φίλε, άστο, μην το συζητάς... Δεν περιγράφεται με λόγια το πόσο δύσκολο ήταν να έχεις χάσει τον πατέρα σου και εσύ να συνεχίζεις να παίζεις μπάσκετ. Υπήρχαν στιγμές που απλά βλέπεις τον εαυτό σου να τρέχει πάνω-κάτω και να μην σκέφτεσαι... Δεν ήθελα να χάσω κανένα παιχνίδι. Έβγαζα την δική μου εκτόνωση μέσα από το μπάσκετ. Έμπαινα μέσα στο γήπεδο και απλά τα έδινα όλα, τον καλύτερο μου εαυτό.

Έπαιζα και για εκείνον, έπαιζα και για τον Ολυμπιακό, γιατί ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη μου οικογένεια. Είμαι από 15 χρονών παιδί σε αυτή την ομάδα και την αγαπάω, την πονάω. Δυστυχώς η απώλεια ενός πολύ δικού σου ανθρώπου είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα αν είσαι και μοναχοπαίδι. Αυτό το πρωτάθλημα το αφιερώνω εξαιρετικά στον πατέρα μου, με όλη μου την καρδιά. Ξέρω πως αφιέρωσαν στον πατέρα μου το πρωτάθλημα και οι συμπαίκτες μου και τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για αυτή την κίνηση τους, αλλά και για την τεράστια προσπάθεια τους μέσα στο γήπεδο. Ήταν συγκλονιστικοί".

Πρίντεζης: "Το πρωτάθλημα αφιερωμένο στον πατέρα μου"

-Μπορείς να φανταστείς τον Ολυμπιακό χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη; Του έχεις πει πως πρέπει να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό;

"Το σωστό είναι να αναγνωρίζονται οι αξίες και αυτές οι αξίες πρέπει να μένουν στην ομάδα και να κλείνουν την καριέρα τους εδώ. Το ιδανικό είναι να μείνει ο Βασίλης στην ομάδα και να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να φανταστώ τον Βασίλη μακριά από τον Ολυμπιακό. Έχω μιλήσει μαζί του, του λέω συνέχεια δεν έχεις να πας πουθενά, εδώ θα μείνεις, στον Ολυμπιακό και θα συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ μαζί. Είναι ένας σπουδαίος μπασκετμπολίστας, είναι ηγέτης και έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό. Εύχομαι πραγματικά να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και να συνεχίζουμε να παίζουμε μπάσκετ σε αυτή την ομάδα για τα επόμενα χρόνια. Πέρα από συμπαίκτης, είναι και ένας καλός μου φίλος. Έχουμε ζήσει μαζί μεγάλες και ιστορικές στιγμές σε αυτή την ομάδα.

Ξέρεις, στην Ελλάδα, όταν είσαι σε αυτή την ηλικία, στα 33 προς τα 34 κατευθείαν θεωρείσαι... γέρος. Δεν είναι έτσι όμως! Ξέρεις, και οι παίκτες άνθρωποι είμαστε, τα ακούμε αυτά και κάποιες φορές σε... παίρνει από κάτω, μας στεναχωρούν, γιατί δεν είναι έτσι. Βλέπετε για παράδειγμα άλλους παίκτες, κυρίως στο ΝΒΑ, αλλά και στην Ευρώπη, είναι στα 36, συνεχίζουν να παίζουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και πρωταγωνιστούν στις ομάδες τους. Ο Μπίλις είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και με τον χαρακτήρα που έχει, με την εργατικότητα του και τον επαγγελματισμό του, δουλεύοντας πάρα πολύ, τόσο αγωνιστικά όσο και σωματικά, έχει πολλά χρόνια μπροστά του. Δεν θα σου πω μακάρι να μείνει ο Σπανούλης στον Ολυμπιακό, γιατί το θεωρώ δεδομένο πως θα μείνει!".

Related content

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ