THE SPORTS ECONOMIST

Άρης: Στα 4 εκατ. ευρώ οι συνολικές απολαβές του Μόντσου στους κίτρινους

Ο Μόντσου με τη φανέλα του Άρη
Ο Μόντσου με τη φανέλα του Άρη ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Πότε έγινε η αρχική προσέγγιση του Άρη στον Μόντσου, η αρχική απορία, τι προβλέπονταν στην αρχή των διαπραγματεύσεων με τον Ισπανό μέσο και που κατέληξε τελικά η συμφωνία του με τους κίτρινους.

Μέσα Ιουλίου πήγε το πρώτο μήνυμα από την πλευρά του Άρη προς εκείνη του Μόντσου. Αντιμετωπίστηκε με κάποια έκπληξη κι αμφιβολία.

Όχι για τη γνησιότητά του, αλλά για το κατά πόσον μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι απτό. Ως τότε άλλωστε, οι κίτρινοι δεν περιλαμβάνονταν στη λίστα των ελληνικών ομάδων στις οποίες ακούγονταν/προτείνονταν/"δουλεύονταν" ο μέσος της Βαγιαδολίδ.

Χρειάστηκαν κάποιες μέρες ώστε να… πιστοποιηθούν όσα κι ό,τι χρειάζονταν. Κι αυτομάτως να περάσει η όλη συζήτηση στη διαπραγμάτευση των προσωπικών όρων του συμβολαίου του 24χρονου μέσου, ο οποίος ήταν ο Νο1 σε χρόνο συμμετοχής στην περυσινή σεζόν ανόδου στη La Liga της Βαγιαδολίδ.

Εξ αρχής η προσφορά του Άρη ήταν για πενταετές συμβόλαιο (σ.σ. είχε ακόμη δύο χρόνια στον ισπανικό σύλλογο).

Το πρώτο νούμερο που έπεσε στο τραπέζι ήταν – κατά μέσο όρο – 700.000 ευρώ ετησίως. Έτσι κι αλλιώς σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις απολαβές του Μόντσιυ στη Βαγιαδολίδ. Επαρκής βάση συνεπώς.

Εν τέλει, το ποσό που συμφωνήθηκε είναι 4 εκατ. ευρώ συνολικά, δηλαδή 800.000 ευρώ σε πάγιες απολαβές τον χρόνο.

Έχουν προβλεφθεί ανάλογα πλουσιοπάροχα μπόνους επίτευξης ομαδικών στόχων – κατάταξης, εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κατάκτησης Κυπέλλου – αλλά κι ατομικών, με συγκεκριμένες διαβαθμίσεις ανάλογα τα γκολ και τις ασίστ που θα γράψει στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ισπανός χαφ, ο οποίος σε περίπτωση επίτευξης κάποιων εξ αυτών, φλερτάρει με το επταψήφιο σε ετήσια βάση.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ