Η ιδιαίτερη νότα του Μαυροειδή στην Super BasketBall
Ο Δημήτρης Μαυροειδής ήταν καλεσμένος στην Super BasketBall που έγινε μετά το τέλος του αγώνα της Ελλάδας με το Βέλγιο και ήταν απλά απολαυστικός και ουσιαστικός. Διαβάστε τα καλύτερα του 30χρονου σέντερ
Για ακόμα μία φορά ο Δημήτρης Μαυροειδής έκανε τους παρουσιαστές της Super BasketBall να... τρέμουν για τη θέση τους. Ο 30χρονος σέντερ μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με το Βέλγιο βρέθηκε στο στούντιο μαζί με τον Στέφανο Τριαντάφυλλο και η μεταξύ τους κουβέντα ήταν αν μη τι άλλο εποικοδομητική αλλά και σε πολλά σημεία απολαυστική. Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από μία συζήτηση που δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο.
Για το παιχνίδι με το Βέλγιο: " Ξέραμε ότι το Βέλγιο δεν έχει βάθος όπως εμείς αλλά είναι μία ομάδα σκληρή που ξέρει να κάνει κάποια πράγματα. Μας δυσκόλεψε για ένα ημίχρονο αρκετά, όμως η Ελλάδα έδειξε ότι έχει τρομερή ποιότητα και βάθος. Το Βέλγιο γενικά προσπαθεί με ένα πιο κλέφτικο τρόπο να πάρει τα ματς κι αυτό πολλές φορές μπορεί να σε μπερδέψει, όμως αν είσαι καλή ομάδα θα βρεις τη λύση μέσα στο ματς. Όπως και να έχει από τώρα ξεκινάνε τα πολύ δύσκολα ματς για την Ελλάδα κόντρα σε πιο υψηλού επιπέδου αντιπάλους".
Για την Ισπανία που είναι πιθανό να τη βρούμε στους "8": " Σημείο αναφοράς είναι ο Γκασόλ που ακόμα και σε αυτή την ηλικία δείχνει ότι είναι παίκτης μεγάλης κλάσης. Θα πρέπει στα σέντερ να δώσουν μεγάλες μάχες και ο Κώστας (σ.σ. Κουφός) και ο Γιάννης (σ.σ. Μπουρούσης). Θα πρέπει να προσπαθήσουν να μην πάρει τη μπάλα γιατί αν την πάρει τότε δεν κόβεται. Από τους υπόλοιπους ο Ρέγιες είναι μαχητικός κι ένας παίκτης που δίνει ενέργεια όπως ακριβώς κι ο Γιούλ, ενώ ο Σέρχι είναι το μυαλό. Αυτός που δείχνει να μην είναι σε καλή κατάσταση είναι ο Ρούντι".
Για τον κόουτς Κατσικάρη με τον οποίο συνεργάστηκε στη Μπιλμπάο: " Αρχικά ο κόουτς είχε μία ελληνική φιλοσοφία με σέρβικες επιρροές από τους Ίβκοβιτς και Σάκοτα που είχε συνεργαστεί στην ΑΕΚ. Πάντρεψε αυτές τις δύο σχολές και πλέον μετά από τόσα χρόνια στην Ισπανία έχει πάρει και στοιχεία που εκεί. Του άρεσε το ισπανικό μπάσκετ κι έδειξε ότι είναι ανοικτός ως άνθρωπος κι έτσι μπορεί να εξελίσσεται. Το πιο δυνατό του στοιχείο είναι η επικοινωνία που έχει με τους παίκτες και δεν είναι απόμακρος, όμως είναι πολύ σοβαρός και μετρημένος. Μέσα στο γήπεδο είναι πολύ διαβασμένος και όλη την ημέρα βλέπει μπάσκετ. Του αρέσει αυτό που κάνει και θέλει να βελτιώνεται συνέχεια".
Για την Εθνική ομάδα και την παρουσία του σε αυτή: " Στην Εθνική ομάδα παίζω και κουτσός! Εγώ ακόμα και με ένα πόδι αν μου έλεγαν να παίξω θα ήμουν εκεί. Είναι υποχρέωση μου να παίξω και δεν μπορώ να διανοηθώ να μην βρίσκομαι εκεί αν είμαι στις κλήσεις".
Για το συχνό δίλημμα που μπαίνει "Διαμαντίδης ή Σπανούλης": " Είναι άλλες θέσεις και δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτούς τους δύο παίκτες. Νομίζω ότι η σύγκριση βάση θέσης θα μπορούσε να γίνει στο Διαμαντίδης - Παπαλουκάς αλλά με τον Σπανούλη δεν γίνεται. Όταν έπαιξαν μαζί πάντως είδαμε μία από τις καλύτερες Εθνικές ομάδες".
Για την έλλειψη σουτέρ στο ελληνικό μπάσκετ: " Η ελληνική φιλοσοφία δεν έχει τέτοιου τύπου παίκτες, ενώ οι Λετονοί και οι Λιθουανοί έχουν μάθει να σουτάρουν συνέχεια. Εμείς στο μπασκετικό μας DNA δεν έχουμε τέτοιους σουτέρ κι έχουμε μάθει να λειτουργούμε έτσι. Στην Ελλάδα είναι ο Βασιλειάδης και κανένας άλλος. Το ελληνικό DNA δεν έχει τον σουτέρ στη φιλοσοφία του αλλά προτιμάει τα σουτ που βγαίνουν μέσα από την ομαδική δουλειά".
Για τον καλύτερο αμυντικό που έχει αντιμετωπίσει: " Ο Ντάριλ Μίντλετον. Ήταν σαν να ακούμπαγα σε τοίχο. Ήταν λες και έπαιζα απέναντι σε ένα σίδερο. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Είχε τρομερή δύναμη και απίστευτο νεύρο".
Για τον καλύτερο ξένο που έπαιξε στην Ελλάδα: " Είναι δύσκολο να πεις κάτι τέτοιο γιατί υπάρχουν πολλά κριτήρια. Ο Ντομινίκ Ουίλκινς είναι σαν να ερχόταν σήμερα ο Λεμπρόν. Ο Αλφόνσο Φορντ ήταν τεράστιος παίκτης, ενώ ο Μίλαν Τόμιτς έχει πετύχει απίστευτα πράγματα, όμως ήταν πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Είναι δύσκολο να συγκρίνεις. Νομίζω Ντομινίκ ως όνομα και Φορντ, Τάρπλεϊ".
Για το αν θα γινόταν προπονητής στο μέλλον: " Δεν θα γινόμουν γιατί δεν μπορώ να έχω 12 παίκτες να με βρίζουν. Οι παίκτες είναι η δουλειά τους να παραπονιούνται. Ο παίκτης αν παίξει 35 λεπτά θα πει γιατί έπαιξα τόσο πολύ και κουράστηκα, αν τον βάλεις λίγο θα παραπονεθεί γιατί δεν έπαιξε πολύ. Είναι η φύση του αυτή. Υπάρχουν παίκτες που έχουν 20 πόντους και 10 ριμπάουντ και πάλι θα πάει στον προπονητή και θα πει ότι δεν παίρνει όσες μπάλες πρέπει. Εγώ είμαι και άνθρωπος της πειθαρχίας αν μου έλεγε κάποιος κάτι τέτοιο θα τον έδιωχνα. Δεν μπορώ αυτούς που είναι στον κόσμο τους, αργούν στα ραντεβού της ομάδας και γενικά είναι αλλού".
Για τον Ερντέν που μετά από μία κακή περίοδο δείχνει να ξαναβρίσκει τον εαυτό του: " Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας, όμως τώρα δείχνει να ξαναβρίσκει τον ρυθμό του στην Εθνική γιατί είναι με Τούρκο προπονητή. Στις ομάδες που ήταν τα τελευταία χρόνια δεν έπαιξε τόσο πολύ κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι λίγο ιδιαίτεροι οι προπονητές που είχε, ενώ κι ο ίδιος είναι λίγο περίεργος. Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς είναι της πειθαρχίας κι ο Ερντέν είναι λίγο στον "κόσμο του" ως άνθρωπος. Όταν ο παίκτης έρχεται στην προπόνηση με σοφέρ πως να τον βάλει ο προπονητής να παίξει; Έχει μία Φεράρι και έβαλε τον μάνατζερ του να φέρει από την Αμερική λάστιχα για χιόνι. Πως αυτός ο παίκτης θα παίξει σε ομάδες του Ίβκοβιτς και του Ομπράντοβιτς".