ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΣΚΑΝ: Παράταση ζωής μέχρι να στελεχωθεί ο ΕΟΚΑΝ

The latest Berlinger Special BEREG-Kit for human urine doping testing with A and B sample bottles stands posed for photographs in London, Monday, Dec. 12, 2016. World Anti-Doping Agency investigator Richard McLaren found that FSB agents tampered with samples during the 2014 Sochi Winter Olympics, leaving no sign of scratches or marks to untrained eyes. (AP Photo/Matt Dunham)
The latest Berlinger Special BEREG-Kit for human urine doping testing with A and B sample bottles stands posed for photographs in London, Monday, Dec. 12, 2016. World Anti-Doping Agency investigator Richard McLaren found that FSB agents tampered with samples during the 2014 Sochi Winter Olympics, leaving no sign of scratches or marks to untrained eyes. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Μετά από σχετική τροπολογία που κατατέθηκε παρατάθηκε η λειτουργία του ΕΣΚΑΝ μέχρι να ολοκληρωθεί η στελέχωση και όλες οι υπόλοιπες ενέργειες που απαιτούνται για τη δημιουργία του ΕΟΚΑΝ.

Παράταση ζωής για έξι μήνες πήρε ο ΕΣΚΑΝ με την υπάρχουσα μορφή του. Περίπου τόσο θα χρειαστεί μέχρι να στελεχωθεί ο νέος φορές που θα τον διαδεχθεί ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ).

Μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος που σηματοδοτεί την παύση λειτουργίας του ΕΣΚΑΝ, το τελευταίο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως προς τα επείγοντα ζητήματα μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τον ΕΟΚΑΝ.

Το πότε θα υπάρξει η μετάβαση θα εξαρτηθεί από την έκδοση διαπιστωτικής πράξης του αρμόδιου υπουργού, η οποία θα πρέπει να εκδοθεί το αργότερο εντός εξαμήνου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει η σχετική τροπολογία: "Με την υπό κρίση τροπολογία ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα, προβλέπονται τα ακόλουθα:

Παρατείνεται η λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.) ως προς τα επείγοντα ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία διενέργειας των ελέγχων ντόπινγκ και διαχείρισης των αποτελεσμάτων τους, προκειμένου να καλυφθεί το λειτουργικό κενό που θα προκύψει μετά την έκδοση του προεδρικού διατάγματος για την οργάνωση του Ε.Ο.Κ.Α.Ν., με το οποίο παύει η λειτουργία του Ε.Σ.Κ.Α.Ν., και εωσότου ολοκληρωθεί η στελέχωση και η εν γένει λειτουργική ετοιμότητα του Ε.Ο.Κ.Α.Ν..

Με την παρούσα διάταξη επιχειρείται να καλυφθεί το λειτουργικό κενό, που θα προκύψει μετά την έκδοση του ανωτέρω προεδρικού διατάγματος, οπότε θα παύσει η λειτουργία του Ε.Σ.ΚΑ.Ν. και εωσότου ολοκληρωθεί η στελέχωση και διαπιστωθεί, κατόπιν αυτής, η εν γένει λειτουργική ετοιμότητα του Ε.Ο.Κ.Α.Ν., κενό το οποίο θα έθετε σε κίνδυνο όλο το οικοδόμημα του ελέγχου αντιντόπινγκ στη χώρα μας".

Δείτε εδώ αναλυτικά την τροπολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ