ADVERTORIALS

Λάμψη «αστέρων» στη «Γιορτή των Κορυφαίων 2021» του ΠΣΑΤ

Λάμψη «αστέρων» στη «Γιορτή των Κορυφαίων 2021» του ΠΣΑΤ

Η γιορτή του ελληνικού αθλητισμού επέστρεψε με την υποστήριξη της winmasters

Συναισθήματα συγκίνησης, εθνικής υπερηφάνειας, αλλά και μαθήματα ζωής μοιράστηκαν οι παρευρισκόμενοι στη «Γιορτή των Κορυφαίων» του ελληνικού αθλητισμού, την οποία διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για 68η χρονιά, φέτος με την υποστήριξη της winmasters. Η ελίτ των αθλητών και των αθλητριών, των ομάδων και των προπονητών, καθώς και όσοι ξεχώρισαν για το ήθος και την κοινωνική προσφορά τους, δέχτηκαν το θερμό χειροκρότημα που τους αξίζει για όσα έχουν προσφέρει στην Ελλάδα και στους Έλληνες, σε μια λαμπρή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Μετά το καλωσόρισμα στους υψηλούς προσκεκλημένους από τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, χαιρετισμό απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Λάμψη «αστέρων» στη «Γιορτή των Κορυφαίων 2021» του ΠΣΑΤ

Την εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε από την ΕΡΤ και την πλατφόρμα ERTFLIX, παρουσίασαν η Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Άρια Αγάτσα και ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ, Βαγγέλης Ιωάννου.


Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς, όπως και πέρυσι, ψηφίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Σε ηλικία 26 ετών, ο «δικός μας» Γιάννης κατέκτησε το πρώτο του δαχτυλίδι στο NBA οδηγώντας τους Μιλγουόκι Μπακς στην κορυφή του κόσμου και στο 16ο πρωτάθλημα στην Ιστορία τους. Παράλληλα, ο “Greek Freak” αναδείχτηκε και πολυτιμότερος παίκτης (MVP) των τελικών του ΝΒΑ. Στο 6ο παιχνίδι των τελικών, σημείωσε 50 πόντους και έγινε ο έβδομος παίκτης στην Ιστορία του ΝΒΑ που το πέτυχε. Το Νοέμβριο, ο Greek Freak έφτασε τις 600 συμμετοχές στο ΝΒΑ, με ιστορικά στατιστικά (21 πόντους με 57.7% 2π, 28.7% 3π, 71.7% βολές, 9.2 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 1.3 μπλοκ ανά 32.5 λεπτά συμμετοχής). Αναδείχθηκε MVP στο ΝΒΑ All-Star Game, ενώ συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα αλλά και την κορυφαία αμυντική πεντάδα της τελευταίας σεζόν. Από το GQ αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς.


Κορυφαία αθλήτρια για το 2021 αναδείχθηκε η Μαρία Σάκκαρη. Το «χρυσό» κορίτσι του ελληνικού τένις έφτασε μέχρι τα ημιτελικά σε δύο Grand Slam μέσα στη χρονιά και συγκεκριμένα του US Open και του Roland Garros, και ανέβηκε στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης (από το Νο-22 τον Νοέμβριο του 2020), για πρώτη φορά στην καριέρα της. Έφτασε επίσης στον τελικό του Ostrava Open, ενώ το Νοέμβριο, στην Γουαδαλαχάρα, αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε WTA Finals, τουρνουά στο οποίο συμμετείχαν οι οκτώ κορυφαίες τενίστριες της σεζόν. Μέσα στη χρονιά, η Μαρία Σάκκαρη σημείωσε 38 νίκες και υπέστη 20 ήττες.


Κορυφαία ομάδα για το 2021 αναδείχτηκε η Εθνική Ομάδα Πόλο των ανδρών. Με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι διεθνείς μας σημείωσαν το μεγαλύτερο επίτευγμα στην Ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Με άμυνα «γρανίτη» σε όλο το Ολυμπιακό Τουρνουά στην Ιαπωνία, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου αντιμετώπισαν στον τελικό τη Σερβία, αλλά οι «χρυσοί» στο Ρίο ντε Τζανέιρο Σέρβοι νίκησαν με 13-10 και διατήρησαν τα σκήπτρα τους. Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας σε ομαδικό άθλημα στην ιστορία των Αγώνων, μετά το ασημένιο της αντίστοιχης Εθνικής Γυναικών, το 2004 στην Αθήνα.


Στον Θοδωρή Βλάχο κατέληξε ο τίτλος του Κορυφαίου προπονητή της χρονιάς. Ο 52χρονος ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής πόλο ήταν ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας στο Τόκιο καθοδηγώντας στο βάθρο τους «ασημένιους» Ολυμπιονίκες μας. Πριν λίγες ημέρες, ο Θοδωρής Βλάχος ανανέωσε τη συνεργασία του με την ΚΟΕ και θα παραμείνει στη θέση του Ομοσπονδιακού της εθνικής ανδρών έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.


Τον τίτλο του Κορυφαίου Αθλητή με Αναπηρία κατέκτησε ο Νάσος Γκαβέλας

με guide τον Σωτήρη Γκαραγκάνη. Ο Γκαβέλας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. Τ11 των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με συνολικά δύο Παγκόσμια και Παραολυμπιακά ρεκόρ στο αγώνισμα. Είχε αναδειχτεί και Πρωταθλητής Ευρώπης στο ίδιο αγώνισμα νωρίτερα, μέσα στη χρονιά.


Ο τίτλος της Κορυφαίας Αθλήτριας με Αναπηρία κατέληξε στην κολυμβήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 των Παραολυμπιακών Αγώνων. Νωρίτερα, μέσα στη χρονιά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.


Η Κορυφαία Ομάδα Αθλητών με Αναπηρία για το 2021 είναι τα ΜΙΚΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ BC3 (Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Άννα Ντέντα, Αναστασία Πυργιώτη). Κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με απολογισμό τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες.

Λάμψη «αστέρων» στη «Γιορτή των Κορυφαίων 2021» του ΠΣΑΤ

Στο καλωσόρισμα του προς τους υψηλούς προσκεκλημένους, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε πάλι εδώ, μετά από δυο χρόνια, αφού η πανδημία δεν μας επέτρεψε πέρυσι να βρεθούμε όλοι μαζί και να τιμήσουμε από κοντά, με φυσική παρουσία, τους αρίστους.


Η πανδημία έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας και φυσικά και στον αθλητισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι αναβλήθηκαν πέρυσι, για πρώτη φορά μετά από 124 χρόνια, σε καιρό ειρήνης, οι Ολυμπιακοί αγώνες. Και φυσικά οι Παραολυμπιακοί, αλλά και όλες σχεδόν οι μεγάλες διοργανώσεις. Η απόφαση της ΔΟΕ και των Ιαπώνων ήταν δύσκολη για την μεταχρονολογημένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, έστω και χωρίς την παρουσία θεατών. Αλλά ήταν η ορθή. Γιατί οι Αγώνες έστειλαν πολλαπλά μηνύματα αλληλεγγύης και ελπίδας.


Αυτό το διαφορετικό κλίμα το ζήσαμε κι εμείς στη χώρα μας. Οι αθλητές μας και όχι μόνο αυτοί που πρωταγωνίστησαν αλλά όλοι, όσοι μετείχαν στην αποστολή, μας ...πέρασαν πολλές από τις μεγάλες αξίες του Ολυμπισμού. Ναι, με απέραντη ικανοποίηση, εισπράτταμε κάθε ημέρα, μέσα από τις εικόνες της ΕΡΤ, το μεγαλείο του αθλητισμού

και τα μηνύματα που μας έστελναν από το Τόκιο. Ειλικρινά τους ευχαριστούμε. Και στα πρόσωπα όσων βραβεύσαμε, τιμάμε ολόκληρη την αποστολή.


Η δική μας, των Αθλητικών Συντακτών, ευθύνη, αλλά και υποχρέωση απέναντι στην Κοινωνία και ιδιαιτέρως απέναντι στους νέους είναι να αναδεικνύουμε την πλευρά αυτή του αθλητισμού. Το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αξίες που ζουν επί αιώνες: Ότι τίποτε δεν πετυχαίνεις χωρίς κόπο και προσπάθεια. Ότι δεν υπάρχουν μόνο νίκες, αλλά και ήττες. Κι επάνω από όλα ότι μετά από κάθε πτώση αξία έχει να σηκωθείς.


Όπως ακριβώς στη ζωή. Γιατί ο αθλητισμός είναι η ίδια η ζωή, ένας διαρκής αγώνας με χαρές και λύπες. Και κάτι ακόμη. Έχουμε υποχρέωση κι απέναντι στον αθλητισμό να στρέψουμε τα φώτα της δημοσιότητας και στα λεγόμενα ΜΗ δημοφιλή αθλήματα. Κάτι που φάνηκε περίτρανα και στο Τόκιο. Γιατί σε πολλά αθλήματα υπάρχουν τεράστιες ανισότητες, που είναι άδικες . Δεν μπορεί να καθυστερήσουμε άλλο.


Για τη συμβολή σε αυτή τη μεγάλη εκδήλωση θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων και τον ΟΠΑΝΔΑ. Και φυσικά την ΕΡΤ που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει το θεσμό. Ιδιαίτερη αναφορά θέλουμε να κάνουμε εφέτος στο μεγάλο χορηγό μας, την winmasters, που εδώ και τρεις εβδομάδες είναι δίπλα μας και σχεδιάζουμε μαζί πολύ σημαντικές δράσεις σε όλη τη χώρα».


Εκ μέρους της winmasters που ήταν και ο Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Θωμάς Τζόκας, σχολίασε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την αποψινή βραδιά. Σε άριστη συνεργασία με τον ΠΣΑΤ καταφέραμε να βραβεύσουμε τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε. Στη winmasters θεωρούμε καθήκον μας να υποστηρίζουμε έμπρακτα κάθε ενέργεια που στοχεύει στο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού».

Αναλυτικά τα έπαθλα και οι ειδικές βραβεύσεις:


ΕΠΑΘΛΟ «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ»

Στην ποδοσφαιρίστρια της ΠΑΕ Εργοτέλης, ΣΙΔΗΡΑ Δανάη Ελένη, η οποία στη διάρκεια του αγώνα Εργοτέλης-ΑΕΚ Μεσολογγίου και ενώ η ομάδα της κέρδιζε 3-2, προτίμησε να τηρήσει το fair play, αντί να «τελειώσει» το παιχνίδι. Γνωρίζοντας ότι μια παίκτρια της αντίπαλης ομάδας ήταν τραυματισμένη στον αγωνιστικό χώρο, δεν ολοκλήρωσε τη φάση, βγάζοντας την μπάλα άουτ, ώστε να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στην αντίπαλό της.


ΕΠΑΘΛΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος βραβεύεται για την προσφορά του, επί 126 συναπτά χρόνια, στον Αθλητισμό, τη Νεολαία και την Κοινωνία. Ο Σπαρτιατικός ιδρύθηκε ένα χρόνο πριν από τη διεξαγωγή των Α ́ Ολυμπιακών Αγώνων και έχει ως έμβλημά του τους Διόσκουρους. Όλα αυτά τα χρόνια διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην αθλητική αλλά και στην κοινωνική ζωή της Λακωνίας. Χιλιάδες νέοι και νέες έκαναν τα πρώτα τους βήματα με τη φανέλα του συλλόγου. Σήμερα, καλλιεργεί τέσσερα τμήματα στίβο, ποδηλασία, μπάσκετ και βόλεϊ.


ΕΠΑΘΛΑ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ

Στον καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, ΑΒΔΑΛΑ Νεοκλή, ο οποίος φέτος, σε ηλικία 15 ετών, έγινε ο νεότερος που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην ιστορία των πρασίνων σε επίσημο παιχνίδι. Έπαιξε μόνο για 1 και 40΄΄ και δεν κατάφερε να σκοράρει, ωστόσο η 18η Οκτωβρίου θα μείνει για καιρό στο μυαλό του.


Σε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του τάε κβον ντο, τη Μελίνα ΓΕΩΡΓΊΟΥ, η οποία πριν ακόμη κλείσει τα 14 κατέκτησε το περασμένο καλοκαίρι το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων στα -41 κιλά, ανεβαίνοντας στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Ανήκει στον Αίαντα Αγίου Δημητρίου και είναι μαθήτρια του Β ́ Γυμνασίου Πεύκης όπου ξεχωρίζει και για τις άριστες επιδόσεις στα μαθήματα. Προέρχεται από αθλητική οικογένεια.


Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Τους χειροκροτούμε και τους ευχαριστούμε


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΟΥΣΚΟΣ

Η μεγάλη αποκάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής μετά από μια εκπληκτική κούρσα νίκησε τα φαβορί και στέφθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο σκιφ ανδρών, σημειώνοντας μάλιστα και Ολυμπιακό ρεκόρ. Είναι το πρώτο ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της Ελληνικής κωπηλασίας.


ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Στα 23 του έφθασε στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού στο έκτο του άλμα πέταξε στα 8μ41. Η Ολυμπιακή νίκη ήλθε στη συνέχεια άλλων επιτυχιών σε διεθνείς διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Στην αρχή του 2021 είχε αναδειχθεί και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό (Τορούν) με 8μ.35. Στην περίοδο αυτή πήδησε 8μ.60, που είναι η κορυφαία επίδοση του κόσμου για το 2021.


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ

Παρά το γεγονός ότι προερχόταν από μια σοβαρή εγχείρηση, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους και έγινε ο δεύτερος Έλληνας γυμναστής με δύο μετάλλια στους κρίκους. Η συμμετοχή του και μόνο ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα, αφού λόγω της πανδημίας, ο τελευταίος αγώνας πρόκρισης έγινε μόλις ένα μήνα νωρίτερα.


ΘΟΔΩΡΗΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

Τιμάται για τον τρόπο με τον οποίο ανακοίνωσε, σε ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, την απόφασή του να αποσυρθεί από τον αθλητισμό. Η κατάθεση ψυχής του σόκαρε και ευαισθητοποίησε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα, προκειμένου να παραμείνει στην ενεργό δράση. Η στάση του, γεννά την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους αθλητές των μη δημοφιλών αθλημάτων.


ΑΝΝΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ

Βραβεύεται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο, που κέρδισε Ελληνίδα κολυμβήτρια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και για την πολύ μεγάλη εμφάνιση, που συνοδεύτηκε από πανελλήνιο ρεκόρ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Αλλά πάνω από όλα, για τα μηνύματα που έστειλε στην ελληνική κοινωνία ότι ένας μεγάλος αθλητής ξέρει να μάχεται μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν τα παρατά.


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ

Τιμάται για τη μεγάλη επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που συνοδεύτηκε από την τέταρτη θέση. Αλλά και για το ήθος που επέδειξε, μετά τον αγώνα και το μήνυμα που πέρασε στην ελληνική κοινωνία.


ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ


ΚΑΠΡΑΛΟΣ Σπύρος, Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Βραβεύεται για την πολύχρονη και πολυεπίπεδη προσφορά του στον Αθλητισμό και τη Νεολαία. Η εκλογή του από το 2004 για τέσσερις θητείες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το σημαντικό έργο που παρουσίασε, έχει αναγνωριστεί όχι μόνο από τις εθνικές ομοσπονδίες, αλλά και από τους αθλητές των προολυμπιακών ομάδων, οι οποίοι βρήκαν λύσεις στα προβλήματά τους, με το πρωτοπόρο πρόγραμμα «Υιοθετήστε από έναν Αθλητή». Επίσης, τιμάται για την εκλογή του ως μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) το 2019, και ως προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών το 2021, θέση στην οποία είναι ο πρώτος Έλληνας που εκλέγεται.


ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Παναγιώτης για το ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΗΣ, Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Τιμάται το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, για την υλοποίηση από κοινού του οράματος δημιουργίας αθλητικού χώρου, στον οποίο παιδιά και νέοι θα γνωρίζουν έναν υγιή τρόπο ζωής και θα ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους. Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο θα υλοποιηθεί στην περιοχή της Νίκαιας, όπου η πρόσβαση σε τέτοιες ευκαιρίες είναι περιορισμένη.


ΓΚΕΛΑΟΥΖΟΣ Κωνσταντίνος

Βραβεύουμε τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο για τη μεγάλη νίκη του στον εφετινό αυθεντικό μαραθώνιο που συνοδεύτηκε από πανελλήνιο ρεκόρ. Μετά από 17 χρόνια, χάρη στην σκληρή προπόνηση και το μεγάλο πείσμα του, κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ της πιο δύσκολης διαδρομής στον κόσμο με χρόνο 2 ώρες 16 :49΄΄. Ταυτοχρόνως, εντυπωσίασε με το ήθος του, αφού αφιέρωσε τη νίκη του στον Παναγιώτη Καραϊσκο, σε έναν αθλητή και μεγάλο του αντίπαλο στους στίβους, που δεν μετείχε στον αγώνα λόγω κορονοϊού.


ΠΕΛΕΝΔΡΙΤΟΥ ΚΑΡΟΛΙΝΑ

Είναι από τις μεγάλες μορφές της κολύμβησης στην ιστορία των Παραολυμπιακών Αγώνων και κατάφερε να φθάσει ψηλά με μεγάλη θέληση και σκληρή δουλειά. Γεννήθηκε στη Λεμεσό πριν από 35 χρόνια και έχει καταφέρει να κερδίσει συνολικά 20 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, εκ των οποίων τα έξι στους Παραολυμπιακούς. Τα τρία είναι χρυσά, το ένα ασημένιο και τα δυο χάλκινα. Η αρχή έγινε με το χρυσό στα 100μ. πρόσθιο το 2004. Συνέχισε στο Πεκίνο, το Λονδίνο και έφθασε έως το Τόκιο, όπου ήταν 3η στα 50μ. ελεύθερο και χρυσή στα 100μ. πρόσθιο με παγκόσμιο ρεκόρ.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Στο όνομά της τιμούμε ολόκληρη την οικογένεια του αθλήματος για την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα, που επέδειξε στη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών του καλοκαιριού, όταν κατάφερε, εκκενώνοντας τους ιππικούς ομίλους στη Βαρυμπόμπη και σε άλλες περιοχές με αποτέλεσμα τη διάσωση, τη φροντίδα και τη μεταφορά στο Μαρκόπουλο περισσότερων από 300 αλόγων και ιπποειδών. Ήταν τόσο συντονισμένες οι προσπάθειες όλων ώστε να μη χαθεί ούτε ένα άλογο.


ΑΓΓΕΛΗΣ Απόστολος

Ο καλύτερος Έλληνας χιονοδρόμος της δεκαετίας. Είναι ο μοναδικός αθλητής της χώρας μας που συμμετέχει ανελλιπώς τις πέντε τελευταίες περιόδους στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο του διάθλου (παγκόσμια πρωταθλήματα και κύπελλα). Είναι 29 ετών και ανήκει στον ΕΟΣ Μετσόβου. Έχει συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 και του 2018, ενώ έχει πάρει την πρόκριση και για τους 24ους Ολυμπιακούς του Πεκίνου που θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022.


Αντίο στον Μεγάλο Μίκη!

Η «Γιορτή των Κορυφαίων» του ΠΣΑΤ για το 2021 ολοκληρώθηκε με βίντεο αφιέρωμα στον παγκόσμιο δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε πριν από λίγους μήνες από κοντά μας. Ο μεγάλος Μίκης ήταν λάτρης του αθλητισμού κάτι που είχε εκδηλώσει πολλές φορές, αλλά λίγοι το γνωρίζουν.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ