Αναστόπουλος στο "Match Center": "Τα δύο ματς που δεν ξεχνάω με την ΑΕΚ"
Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στην εκπομπή "Match Center" στον Sport24 Radio 103,3 και αναφέρθηκε στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ
Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε με αφορμή το Ολυμπιακός-ΑΕΚ στον Sport24 Radio 103,3 στην εκπομπή «Match Center» με τους Ανδρέα Παλομπαρίνι, Γιώργο Περπερίδη και Νίκο Συριώδη.
Ο παλαίμαχος επιθετικός και νυν επιθετικός αναφέρθηκε επίσης στα τεκταινόμενα στη Super League 1, στον ΟΦΗ, τον Παναθηναϊκό ενώ μίλησε και για τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ και τον Ντέιβιντ Μπλατ.
Για το αν υπάρχει βελτίωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Ελάχιστα θα έλεγα, ενώ έχουμε τις προϋποθέσεις, δεν βλέπω να υπάρχει διάθεση για κάτι τέτοιο».
Για το αν οι Έλληνες προπονητές εξελίσσονται και ακολουθούν τις εξελίξεις:
«Εσείς βλέπετε και μαθαίνετε ότι ο άλφα ή βήτα προπονητής να κάνει κάτι τέτοιο; Για να πας στο εξωτερικό απαιτεί χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Εδώ αρκεί να είμαστε φίλοι. Εδώ στην Ελλάδα οι φίλοι μας λειτουργούν για μας. Σου λένε γιατί να πάω στο εξωτερικό. Υπάρχει προπονητής που θα δείξει την δουλειά του στο ίντερνετ ή σε βιβλίο; Δεν υπάρχουν αυτά πουθενά. Τι προλαβαίνει όμως να δει κάποιος σε ένα τριήμερο, αν πάει στο εξωτερικό; Χρειάζεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες έξω, να δεις ένα ματς εντός και ένα εκτός, να μιλήσεις μαζί του, να δεις πώς το σκέφτεται…».
Για το ποιοι είναι οι καλύτεροι προπονητές που έχει συναντήσει:
«Σαν προπονητής, σαν στήσιμο ομάδας ο Λίπι. Σαν προπόνηση και αποτελέσματα ο Σιμεόνε, τον οποίο τον έχω παρακολουθήσει τρεις φορές. Παίζει μέσα – έξω 4-4-2. Κάνει εξειδικευμένη προπόνηση σε όλες τις θέσεις και έχει ποικιλία. Ο παίκτης του όταν έρχεται στην προπόνηση δεν κάνει τα ίδια πράγματα».
Για το ντέρμπι της Κυριακής:
«Τα φοβορί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Βάσει απόδοσης είναι ο Ολυμπιακός, αλλά καμιά φορά αυτά τα παιχνίδια επειδή είναι πολύ κρίσιμα και διαφορετικά από το ΑΕΚ – Βόλος, θα δούμε μια ΑΕΚ διαφορετική. Τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός, που έχει μια σταθερότητα, με εξαίρεση κάποια ματς πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει προβλήματα, δεν έχει τους πολύ μεγάλους παίκτες και σε κάθε παιχνίδι δέχεται γκολ.
Όταν δέχεσαι δύο γκολ από τον Βόλο που παίζει με 10 παίκτες, είναι πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μια καλή εμφάνιση με την Μπάγερν, όπου το αποτέλεσμα παίζει ρόλο αλλά μην ξεχνάτε ότι η Μπάγερν πριν από λίγο καιρό έβαλε 7 στην Τότεναμ. Ο Ολυμπιακός το πάλεψε και αν είχε 5 λεπτά ακόμη, ίσως να ισοφάριζε. Το χτύπησε στα ίσα. Και τα τρία γκολ ήταν από ατομικά λάθη».
Για τις απουσίες του Ολυμπιακού, όπως του Φορτούνη και του Βαλμπουενά:
«Τα τρία χαφ που έβαλε ο Μαρτίνς με την Μπάγερν ήταν πολύ σωστά για να βγάλουν τα τρεξίματα. Ο Γκιγιέρμε έτρεξε 12 χιλιόμετρα. Πού να τρέξει ο Βαλμπουενά τόσα χιλιόμετρα; Και είναι στο σημερινό ποδόσφαιρο και η πίεση που δέχεσαι μέσα στο γήπεδο, την οποία την αντιμετωπίζεις με κίνηση. Δεν μπορείς να είσαι στατικός».
Για τις ομάδες που έχουν κάνει αίσθηση:
«Υπάρχει ο ΟΦΗ, η Ξάνθη και η ΑΕΛ. Πάντα ο κύριος Κούγιας παίρνει καλούς παίκτες και την ενισχύει πολύ. Ο Ατρόμητος δεν είναι αυτός που πρέπει. Μας έχει συνηθίσει να βρίσκεται ψηλότερα. Ο Άρης δεν φτάνει να παίζει καλή μπάλα, πρέπει να συνοδεύεται και από τρόπαια. Έκανε μια νίκη με την Ξάνθη και πρέπει να έχει συνέχεια από εδώ και πέρα, ώστε όταν κάνει ταμείο τον Μάιο να έχει πάει καλά. Ο Πανιώνιος με τα γνωστά προβλήματα, έχει μεγάλη ιστορία, βαριά φανέλα. Αν δεν πετύχει τον στόχο του, θα είναι πρόβλημα».
Για τον Παναθηναϊκό:
«Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μεγάλη ομάδα, είναι μεγάλος σύλλογος. Όταν τρώει τέσσερα γκολ και φταίει η άσπρη μπάλα ή ο Κωνσταντίνου, δεν είναι μεγάλη ομάδα. Τη φανέλα την έχουν φορέσει παικταράδες. Τέτοιες ήττες σε άλλες εποχές δεν θα μπορούσε να τις υποστεί».
Για τα παιχνίδια που θυμάται με την ΑΕΚ:
«Δύο ματς είναι στο μυαλό μου. Το ένα είναι το 6-0 το 1981, το οποίο δεν συνοδεύτηκε με τη χαρά που όλοι θα θέλαμε λόγω της θύρας 7 και το άλλο το 1983, όπου κερδίσαμε 1-0, όταν είχα πετύχει ένα θεαματικό γκολ. Είχα πάρει την μπάλα πίσω από την σέντρα, πλάσαρα τον Αρβανίτη και πήραμε τους βαθμούς».
Για το λόγο που δεν βγάζουμε πλέον γκολτζήδες:
«Είναι γενικό το φαινόμενο, δεν είναι μόνο στην Ελλάδα. Εδώ δεν έχουμε και παίκτες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ο Μήτρογλου, ο Κουλούρης… Ποιος άλλος μπορεί να θεωρηθεί γκολτζής»;
Για το πόσο έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο στην Ιταλία σε σύγκριση με την εποχή που ήταν εκείνος ποδοσφαιριστής:
«Έχει αλλάξει με την έννοια ότι λόγω χρημάτων, οι μεγάλοι παίκτες δεν πηγαίνουν πλέον στην Ιταλία. Υπάρχει μια κάμψη. Εκείνες τις εποχές που έπαιζα εγώ, υπήρχε το μειονέκτημα ότι οι ξένοι έπρεπε να είναι δύο. Σήμερα ο Έλληνας είναι σαν Ιταλός στην Ιταλία. Και ο Ιταλός στην Ελλάδα είναι σαν Έλληνας. Τότε υπήρχαν πολλοί μεγάλοι παίκτες. Ο Μαραντόνα, ο Καρέκα, ο Ίαν Ρας στη Γιουβέντους που έβαζε 80 γκολ τη σεζόν στη Λίβερπουλ και ήρθε μια χρονιά στην Ιταλία και έβαλε μόνο 6. Ήταν πολύ σκληροί οι αμυντικοί, όπως ο Βιέρκοβουντ, ο Κολοβάτι, ο Νέλα, ο Μπαρέζι. Για να τους περάσεις ήταν πολύ δύσκολο. Η μπάλα μπορούσε να περάσει, ο παίκτες ποτέ. Εκείνη την εποχή δεν είχε κάρτες, να πάρεις τη μία και μετά να σε βγάλει με κόκκινη».
Ακούστε τη συνέντευξη: